Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 2104 / 467 / 37
Jutro robię pierwszą próbę z sunifiramem. Poranek rozplanowałem sobie tak: zaczynam śniadaniem w postaci szakszuki z 3 jajek, biorę do tego wszystkie poranne suple + jod, magnez, wapń, potas i cholinę. Popijam wszystko wodą z solą himalajską i cytrynką. Czekam 15-20 min (turbo najedzony i tak nie siadam zwykle do nauki) i biorę sunifiram razem z łyżką oliwy, tak jak f-piracetam zażywałem. Minerały żażyję też wieczorem jak zawsze. Wszystko ok czy coś do poprawy? @AnnaS @Stteetart
Lubisz koks?
  • 75 / 23 / 0
Ostatnio testowałem sunifiram który leżał ponad rok w szafie. Wziąłem około 15-20mg i doświadczyłem 2 dni bólów głowy i ogólnego skonfundowania. Znalazłem badanie w którym twierdzą, że sunifiram jest 1000 razy mocniejszy od piracetamu drogą oralną. Dawki rzędu 10mg i więcej wydają mi się mocno na wyrost.
  • 515 / 71 / 0
@ImaneAnys I jak pierwsze odczucia?
  • 2104 / 467 / 37
Powiem szczerze: jest spoko, ale bez fajerwerków. Na plus koncentracja, skupienie i zdolność zapamiętywania, f-piracetam dużo mocniej jednak stymulował, tutaj stymulacji nawet przy 15 mg nie do końca czuję. Nie miałem jakiś super oczekiwań, środek działa dobrze, ale myślałem, że będzie mocniej. Biorę do tego Alpha-GPC i zwiększyłem dawki minerałów, jednak fenylopiracetam na początku lepiej działał. W tym wątku pisali, że sunifiram potrzebuje dużo jodu, magnezu, potasu i wapnia. Biorę więcej tego wszystkiego, jednak dalej nie wiem czy nie za mało, jutro wezmę rano jeszcze więcej. Może to kwestia właśnie niedoboru minerałów albo diety? Wczoraj 10 mg po trzech jajkach zadziałało lepiej niż dzisiaj 15 mg i rosół. Inna sprawa, że brałem jakoś 20-30 min po śniadaniu, czyli de facto na pełen żołądek. Lepiej brać na pusty?

Sunifiram oceniam całkiem dobrze, jednak nie działa aż tak mocno jak się spodziewałem. Jutro wezmę więcej wapnia i potasu, choliny nie będę zwiększał i odczekam godzinę po posiłku.
Lubisz koks?
  • 9700 / 1912 / 2
Zwiekszyles tłuszcze?
Podajesz podjęzykowo?

Nie przesadz z wapniem i potasem bo będziesz ospały.

Ja tylko pamiętam, że sunifiram jak wchodził to powodował senność. Jak np wrzuciłem dawkę i wchodziłem do samochodu to czułem senność.
Dopiero jak wychodziłem pod praca to z każdym krokiem było coraz lepiej.
Jak kończyłem się przebierać to czuć było taka klarowność myśli, czystość umysłu i chęć do pracy/działania.

Suni nie ma sensu porównywać z żadna inna konwencjonalna substancja typu amph, phenylpiracetam czy oxiracetam.
Tutaj jest to wszystko takie naturalne.
Nawet phenylpiracetam nie był tak naturalny.

Ja mogę być słabym wyznacznikiem bo dość krótko stosowałem sunifiram.
Już nie wspomnę, że uderzyłem suni z rana i popołudniu, pod wieczór 3 Piska i dwie kreski jakiegoś katynonu.
Skończyło się otumanieniem i zaśnięciem.

Jakoś od zawsze lepiej wchodził mi piracetam z tauryna.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 86 / 6 / 0
Ja sam sunifiram średnio lubię, czy wezmę 20mg czy 60mg, nie robi na mnie to różnicy, tylko dłużej działa, ale bardzo fajnie działa z omega 3, cla i ala, ewentualnie aniracetam do tego.
  • 2104 / 467 / 37
Tłuszcze zwiększyłem, zawsze biorę nootropy razem z łyżką oliwy. Ogólnie mało tłuszczy używam, aktualnie na surowo oliwa, smażenie na maśle klarowanym. Z tymi minerałami coś jest na rzeczy, rzeczywiście poczułem się lekko senny, jutro rano nie będę dodawał magnezu, wapnia i potasu skoro wieczorem i tak biorę.

Pod język raz spróbowałem i wytrzymałem 2 minuty. Smak ohydny, ale da się przeżyć. Natomiast język zaczął okrutnie piec i boleć, musiałem popić i połknąć bo ból był straszny. Dzisiaj spróbowałem 15 mg z rana po dwóch jajkach sadzonych i działanie zadowalające. Miałem kolokwium i poszło dobrze, stres zredukowany praktycznie do zera, zwiększona koncentracja i przyjemna stymulacja.
Lubisz koks?
  • 9700 / 1912 / 2
Magnez i wapn z rana.
Tylko pilnuj, zeby dawki byly optymalne.
Zamiast oliwy daj olej lniany.
Oliwa ma srednie proporcje omega 3 do omega 6.

Jak juz oliwa to do niej ryby.
Wchodzić i głosować
  • 2104 / 467 / 37
Magnez i wapń biorę zawsze wieczorem, teraz właśnie brałem dodatkowo rano, ale zauważyłem tą senność. jutro rano spróbóję bez.

Kwasy Omega 3 biorę w kapsułkach do każdego posiłku niezależnie od oliwy. Olej lniany to dobra opcja, dzięki za radę.
Lubisz koks?
  • 9700 / 1912 / 2
Kapsulki to tylko kapsulki.
Co do mineralow:
http://leczeniepro.pl/dieta-nielaczenia ... ntagonizm/
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.