cala faza jakies 50zl
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
Ile byś nie brał spokojnie możesz odstawić na te 7 dni. Z tego co piszesz wnioskuje że to pierwszy poważny skręt, a kilka lat to 2-3. Jeśli nie musisz ciężko pracować zwiedzać czegoś z ludźmi czy wkuwać na egzamin możesz położyć lachę na wszystko i przestać brać. Jeśli masz dostęp pal wtedy dużo marihuany. Myśl że już tylko X dni i znów się naćpasz pomoże przetrwać trudny czas.
Jeśli jednak jesteś wjebany bardziej i o tym wiesz zapisz się prywatnie do psychiatry. Przy twoich zarobkach możesz pewnie przebierać wśród specjalistów. Dostaniesz potrzebne wsparcie psychiczne i obstawę lekową lepszą niż mogę wymyślić. metadon czy buprofeina nie zredukują tolerancji. Zresztą 7 dniowy odwyk też niewiele da. Kilka lat to niestety najwyższy czas przesiąść się na coś mocniejszego. Wiem że teraz jakoś nikt nic nie ma, ale na szczęście nie jest za późno na wysiane własnego maku. Bierz się zaraz za łopatę i kopać grządki. Praca w polu uszlachetnia, a słoma makowa nic nie kosztuje i doskonale komponuje się z mlekiem zamiast porannej kawy.
Nurofen plus z tego powodu, że jestem uczulony na nlpz, paracetamol etc. Pierwsza paczka 12zł, druga paczka 9zł, Trzecia paczka 14zł w tej samej aptece co pierwsza paczka i tak podrożało (!), chyba małolaty czytają hyperreal na kwadratannie. Ibuprofen ma małą rozpuszczalność w wodzie, dzięki @Vratislav, paracetamolu zawsze więcej zostaje, bo ma większą rozpuszczalność w wodzie, dlatego ogólnie też co do ibuprofenu wolałem się upewnić, że nie będę mieć żadnych problemów dlatego też podwajałem ekstrakcje. W smaku mi smakował ten roztworek, jest to gorzki smak, nie jakiś tragicznie gorzki, piło się gorsze rzeczy i bardziej gorzkie, nawet jak teraz pomyślę to można polubić ten smak :)). Cytryzyna 2-gen. antyhistamina, na mnie zadziałała, ani razu nie narzekałem na swąd skóry przy tych tripach. Nie miałem za bardzo czasu pierdolić się z receptami na prometazynę, chociaż jestem alergikiem, więc na pewno bym dostał, ale cytryzyna spełniła swoją rolę jak najbardziej. Paka 7zł gdzie 6 tabsów jest jej, opłaca się. No-spe jak kupiłem na problemy żołądkowe, tak nie użyłem jej jeszcze, na tym pierwszym razie by mi się przydało, ale nie miałem. Czytając dużo postów i na podstawie dotychczasowych doświadczeń wychodzę z założenia, że po około 10/9 dniach, pewnie też w zależności od diety oraz wielu czynników indywidualnych, ale no jakoś tak zaczyna enzym CYP2D6 słabiej pracować u mnie i go trzeba może pobudzać, tak czuję instynktownie, ale jak pisało tu paru użytkowników chyba min. @Wrak czlowieka, czyli dzień przed faktycznym zarzuceniem jak rzadko jemy K. wrzucamy to 70mg kody plus minus, a w faktyczny dzień w zależności od ugrzania 150mg-300mg. To by miało sens. Będę pewnie sprawdzać na własnym przykładzie czy będzie tak cały czas czy będę mieć jakieś wyjątki w temacie pobudzenia tego enzymu, może faktycznie stąd jej kapryśność, bo nie zamierzam się w nią wpierdalać. Dodam, może się komuś przyda, że ważę 90kg. Na razie przerwa (@adverse pozdro :3). Wrócę do niej jak ogarnę trochę life, żeby sobie wynagrodzić wysiłki i zrelaksować się to będę zdawać następne relację. Może się ta wiedza komuś przyda.
PS. Za trzecim razem wypiłem herbatę na regeneracje wątroby z różnych ziół przed wrzuceniem K. Piję ją codziennie, bo dobrze wspomaga wątrobę plus ostropest. Może (?) to być istotne też.
Do wzmacniania działania najlepszy jest geripfriut chyba że masz dostęp do dziurawca. kodeina dużo słabiej działa na pusty żołądek i lepiej nażreć się przed czegoś tłustego. Nie ma sensu też podwójna ekstrakcja jeśli dobrze wykonasz filtr. Jak ćpasz tak rzadko to faktycznie lepiej zarzucić parę mg dla lepszego metabolizmu. Proponuje też czytać stare wątki typu FAQ gdyż zawierają precyzyjne informacje, a tutaj każdy pisze i kopiuje co chce i potem info ulega zniekształceniu.
Tutaj w pierwszym poście znajdziesz wszystkie niezbędne informacje - substancje-ywaj-kodein-kompendium-t34507.html
@y0y0 To że temat ma 8, a właściwie to 70 lat (bo wtedy to odkryto) nie ma chyba znaczenia. Zwłaszcza że pisał to doświadczony użytkownik. Chcecie oryginalną publikację naukową z bazy danych? Jest po niemiecku i angielsku. Kiedyś ludzie tworzący to forum byli bardziej kompetentni, dziś ten wątek w większości tworzą dzieci poniżej 20 roku życia z max 3 letnim stażem, prawda? Sam biorę opiaty około 8-9 lat. Był u47 oxycodon słoma makowa opium kilka razy nawet fentanyl w plastrach, a dziś po tych 8 latach kodeina wciąż dobrze robi. Oczywiście nie ćpam opio cały czas. Myślę że z tych 8 było by to max 5 lat z czego 3 kodeinowania.
Rzeczywiście jeśli chodzi o ekstrakcje błędnie skojarzyłem to ze stosowaniem filtra który nie jest wymagany. Chociaż osobiście mając uczulenie uważał bym na to bardziej i stosował filtrację przez odpowiedni filtr.
Ja chcę tylko pomóc i ustrzec przed dawkami 720 mg kodeiny które i tak prędzej czy później przyjdą. Ale możesz sobie też słuchać ludzi nie odróżniających CYP3A4 od CYP2D6 i przyjmować 7,5 grama kodeiny dziennie. Skoro już się w to bawisz to rób to porządnie, zanim znów zaatakujecie przetestujcie proszę sami. Nie raz tylko 3-4 razy plus jedna ślepa próba w trakcie i gwarantuje że bez suplementacji się nie obejdą następne "tripy".
Wiecie że 7% białej populacji wcale nie wytwarza morfiny z kodeiny? Nie posiadają odpowiedniej wątroby, za to u 5% ludzi kodeina działa 2 razy mocniej.
Ps. jeśli chodzi o datowanie tematów to najlepsze pisał @Lotnik i @murtibing jakieś 15 lat temu. (Teraz co nieco z prac murtibinga można przeczytać na wolnej molekule, polecam. ) Wiedza przez ten czas na temat substancji psychoaktywnych wcale się nie ruszyła. Trochę lepiej jest jeśli chodzi o sam mózg ale to i tak zbyt złożone.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD
W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.