Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 66 / 11 / 0
Świetnie napisane @ZleSpiaca. Leci karma.
Wiem o tym doskonale by nie mieć oczekiewań, ale to jest tak mocno zakorzenione w nas, że chyba zawsze oczekiwania będą się pojawiać - w końcu po to używamy danej substancji, aby poczuć coś co poczuł ktoś i nam się to podoba :)

Anegdota: mój pierwszy raz z dxm, pojechaliśmy do rezerwatu przyrody z ziomeczkiem. wrzucamy. Po godzince oczekiwania nie zostały spełnione, więc stwierdziliśmy, że lipa i wracamy. No i jedziemy tramwajem i nagle dmx weszło na pełnej kurwie i wyłączyło mi nogi. Z tramwaju dosłownie wypadłem, gdyby nie ogródki działkowe przy przystanku to bbym na ryj wyleciał xD no i do domu wracałem trzymając się czegokolwiek.
Później miałem jeszcze kilka razy z dxm.

To jednak pokazało by siedzieć na dupie, zamknąć morde i grzecznie czekać i obserwować siebie i to co siię dzieje, a nie marudzić bo oczekiwania były duże a jest ... inaczej.

Zdrówka!
-- 𝖀𝖟𝖆𝖑𝖊𝖟̇𝖓𝖎𝖊𝖓𝖎𝖊 𝖙𝖔 𝖏𝖆𝖐 𝖗𝖔𝖘𝖞𝖏𝖘𝖐𝖆 𝖗𝖚𝖑𝖊𝖙𝖐𝖆 𝖓𝖆ł𝖆𝖉𝖔𝖜𝖆𝖓𝖞𝖒 𝖌𝖑𝖔𝖐𝖎𝖊𝖒 --
  • 56 / 1 / 0
escitalopram przyjmowany regularnie w dawkach 10 mg może realnie osłabić działanie oksymodonu w dawkach rekreacyjnych (bez otoczki)?
  • 56 / 1 / 0
dobra jeszcze jedna sprawa - . 5dni temu przyjąłem oksy 20 mg i fajnie posmyrało ale zawsze może być lepiej, przedwczoraj znowu 20 mg z clonem 3mg i słabiej samo oksy czulem, wczoraj 40 mg oksy z całym xanem 2mg podzielonym i dorzucanym w odstępach - za trzecim razem niby szybciej weszlo, zapowiadalo sie ze bedzie mocniej, ale było mniej więcej tak jak za pierwszym przy tych 20 mg, czego to może być wina?
Za każdym razem podanie doustne, i zdejmowałem otoczke, tylko za drugim rozgryzłem. Dodam że za każdym razem z godzinę przed oxy wypijałem około 700 ml świeżo wyciskanego soku z grejpfrutów. Jestem też na ssri (escitalopram 10mg) Poza tym opio żadnego nie waliłem od paru lat, może być lekka tolerka na benzo (xany i clony w niedużych ilościach raz na tydzień przez ostatni miesiąc około). Czy możliwe że wyrobiła mi się tolerancja? Jeśli tak to ile czekać żeby się wyzerowała.
  • 13 / 2 / 0
@CristianoRonaldo jezeli nie czujesz zadowalających efektów wypróbuj metodę donosowa. Moim zdaniem jest nie porównywalnie lepsza od szamania. Efekty są 2.5 razy mocniejsze plus masz bardzo przyjemny wjazd. Ja nigdy nie doświadczyłem dużej eufori per oral tylko droga donosowa mogła zapewnić mi satysfakcjonujące doznania
  • 56 / 1 / 0
to nie dla mnie akurat, raczej narazi etylko oralnie, wiec utrzymuje moje pytanie
  • 91 / 26 / 0
Pytanko mam - czy to normalne, że po oxach mam problem zarówno z połykaniem jak i oddawaniem moczu?

Czy jest to kwestia odwodnienia?
  • 2532 / 600 / 0
Moczu nie połykałem na oxy więc nie wiem, ale problem z jego oddawaniem jest jak najbardziej typową reakcją ;)
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 91 / 26 / 0
Polecam spróbować, smakuje tak jakoś inaczej :)

A tak na poważnie, co z połykaniem pokarmu? U mnie wygląda tak, że najpierw muszę go wziąć do ust a nastepnie popić, bo nie ma szans, abym go przęłknął.

Prosiłbym tym razem bez żartów, bo pole do popisu wciąż jest hehe :)
  • 2532 / 600 / 0
Opioidy powodują suchość w ustach, więc też możliwe.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1421 / 375 / 2
11 października 2024Associazione pisze:
Pytanko mam - czy to normalne, że po oxach mam problem zarówno z połykaniem jak i oddawaniem moczu?

Czy jest to kwestia odwodnienia?
Drotaweryna, znana również jako NO-SPA, to substancja, która może przynieść ulgę w oddawaniu moczu. Warto zwrócić uwagę na zamienniki dostępne w aptekach, które oferują tę samą substancję czynną w niższej cenie niż oryginalny produkt. Jest to lek, a nie suplement diety, co oznacza, że zamienniki muszą spełniać te same rygorystyczne wymogi prawne dotyczące składu. W Polsce przepisy w tej kwestii są szczególnie restrykcyjne. Zaleca się również wybór wersji 'forte' drotaweryny, ponieważ jest to substancja o łagodnym działaniu i trudna do przedawkowania.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”

Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.