Wiem o tym doskonale by nie mieć oczekiewań, ale to jest tak mocno zakorzenione w nas, że chyba zawsze oczekiwania będą się pojawiać - w końcu po to używamy danej substancji, aby poczuć coś co poczuł ktoś i nam się to podoba :)
Anegdota: mój pierwszy raz z dxm, pojechaliśmy do rezerwatu przyrody z ziomeczkiem. wrzucamy. Po godzince oczekiwania nie zostały spełnione, więc stwierdziliśmy, że lipa i wracamy. No i jedziemy tramwajem i nagle dmx weszło na pełnej kurwie i wyłączyło mi nogi. Z tramwaju dosłownie wypadłem, gdyby nie ogródki działkowe przy przystanku to bbym na ryj wyleciał xD no i do domu wracałem trzymając się czegokolwiek.
Później miałem jeszcze kilka razy z dxm.
To jednak pokazało by siedzieć na dupie, zamknąć morde i grzecznie czekać i obserwować siebie i to co siię dzieje, a nie marudzić bo oczekiwania były duże a jest ... inaczej.
Zdrówka!
Za każdym razem podanie doustne, i zdejmowałem otoczke, tylko za drugim rozgryzłem. Dodam że za każdym razem z godzinę przed oxy wypijałem około 700 ml świeżo wyciskanego soku z grejpfrutów. Jestem też na ssri (escitalopram 10mg) Poza tym opio żadnego nie waliłem od paru lat, może być lekka tolerka na benzo (xany i clony w niedużych ilościach raz na tydzień przez ostatni miesiąc około). Czy możliwe że wyrobiła mi się tolerancja? Jeśli tak to ile czekać żeby się wyzerowała.
Czy jest to kwestia odwodnienia?
A tak na poważnie, co z połykaniem pokarmu? U mnie wygląda tak, że najpierw muszę go wziąć do ust a nastepnie popić, bo nie ma szans, abym go przęłknął.
Prosiłbym tym razem bez żartów, bo pole do popisu wciąż jest hehe :)
11 października 2024Associazione pisze: Pytanko mam - czy to normalne, że po oxach mam problem zarówno z połykaniem jak i oddawaniem moczu?
Czy jest to kwestia odwodnienia?
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach
Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC
Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.