Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 163 / / 0
Tryptaminek pisze:
Obojętne ;-)
Czy dobrze rozumiem - obojętne czy woda jest dejonizowana czy niedejonizowana ?

Tak bardzo chciałam napić się ayahuaski, a tu nic … czuję, że ominęło mnie coś wielkiego… :-(

Zdecydowałam, że jeszcze raz spróbuję zaparzyć ayahuaske peruwiańską, jak nie uda się będę parzyć ayahuaskę po grecku.

Dlaczego mój wywar nie zadziałał ? Coś mi się wydaje, że jakość materiału sprzedawanego w nawet najlepszych etnoshopach jest kiepska. To jakoś wydaje mi się najbardziej prawdopodobne, aczkolwiek ktoś wspominał na forum, że 70 g tej samej Psychotrii nie zrobilo na nim większego wrażenia, a kolega miała mocna podruż, tak więc może mam nieekonomiczny mózg, jeśli chodzi o DMT, a może ktoś zbierajacy psychotrię pomylił to z inna rośliną lub odmianą tej rośliny, która jest nieaktywna ?

Następnym razem zaparzę ayahuaskę używając:

- RCAPS-McKenna Red Banisteriopsis Caapi Shredded (100g)
- 100 g Psychotrii viridis
- 5 g Diplopterys cabrerana

Czy nie umrę po takiej mieszance jeśli materiał będzie mocny ? Zastanawia mnie także czy 50 g red caapi to nie za dużo, w końcu to mocne caapi ?

Zastanawiam się czy może nie użyć Diplopterys cabrerana w ilości 15 g, a darować sobie mieszanie z Psychotrią.
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 99 / 5 / 0
Tu masz link do mimosy. Wystarczy 15g. Jak użyjesz 60g to nie będziesz wiedział z której strony masz odbyt i będą ci potrzebne dwa wiaderka jednocześnie żeby nie upaskudzić podłogi. Ale po takiej podróży dowiesz się rzeczy, których język nie jest w stanie opisać.
tu jest link:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... Categories
Kup sobie też rutę syberyjską 5g -jedna porcja- 20 minut przed ayą. Jak chcesz możesz zrobić wywar, zmielić i wypić z niewielką ilością wody lub połknąć na "surowo"
Pierwsze razy aya nie zawsze działa.
Powodzenia. :)
Jednoręki grzybiarz (drugą rękę miał cienką, krótszą, uschniętą i bezwładną) znalazł bardzo wielkiego prawdziwka w lesie. Ogromny z 50 kg i ok 1 metra wysokości. Pomyślał sobie:
"Zetnę go, to będzie rekord. Takiego grzyba to świat jeszcze nie widział. Dostanę jakąś nagrodę, to za te pieniądze zrobię sobie operację i będę miał znowu sprawną rękę"
Wyciągnął nóż z zamiarem ścięcia grzyba, gdy nagle słyszy głos:
-Nie ścinaj mnie a spełnię twoje trzy życzenia...
Rozejrzał się wokół. Nikogo nie ma. Ponownie przykłada nóż i znowu słyszy to samo:
-Nie ścinaj mnie, spełnię twoje trzy życzenia.
Domyślił się, że to grzyb tak do niego mówi i pomyślał sobie
"A co mi tam, powiem:"
-1sze Chcę aby moja chora ręka była taka sama jak ta zdrowa prawa ręka.
Buch !!!
-Nie nie taka sama!!! Odwrotnie!!!
Buch!!!
-Ja chyba zwariuję !!!
Buch!!!
  • 1081 / 32 / 0
Sory za lekkki offtop ale wszedlem w posiadanie 50g mimozy wlasnie od dostawcow z tego linku(mieszkam w Uk) oraz 25 gram Syrian Rue.
Mianowicie mam pytanie jak wyglada sie po sesji ayahuaskowej, tak jakies 8h od zazycia? ma sie caly czas powiekszone zrenice i wykrecony ryj(przecpany, charakterystyczny) jak po meskalinie czy po kwasie?

Dzieki za odpowiedz
  • 663 / 13 / 0
explorer pisze:
Czy dobrze rozumiem - obojętne czy woda jest dejonizowana czy niedejonizowana ?
Tak.

@Cebex:
Ja w obu próbach z Ayahuascą po 8 godzinach wyglądałem już normalnie, nie miałem żadnych problemów motorycznych itp. Wszystko było w normie. Mój znajomy za to relacjonował, że cały dzień po sesji aż do momentu zaśnięcia odczuwał lekkie działanie wywaru. Także to zależy.
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / / 0
wojcieszekn pisze:
Tu masz link do mimosy. Wystarczy 15g. Jak użyjesz 60g to nie będziesz wiedział z której strony masz odbyt i będą ci potrzebne dwa wiaderka jednocześnie żeby nie upaskudzić podłogi. Ale po takiej podróży dowiesz się rzeczy, których język nie jest w stanie opisać.
tu jest link:
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... Categories!!!
Niestety zamówiłam już od innego sprzedawcy na ebay, ktoś z hyperreal polecił mi tego sprzedawcę. Zaopatrzę się w mimoza root bark -50g, ruta - 25 g, red caapi mckena - 100 g, chaliponga - 50 g, psychotria - 100 g. Możecie zaproponować mi z tego jakąś mocną mieszankę ? Ciągle myślę zeby użyć sporą ilość psychotrii: 75 - 100g i zmieszac to z 5 - 15 g chaliponga; gdybyście tylko mogli zapewnić mnie, że nie wykorkuję to zrobię taką mieszankę: 100 g psychotrii + 15 g chaliponga do tego 100 g red caapi mc kena. Czy kombinację chaliponga - banisteria także możecie nazwać opiekuńczą i nauczycielską, podobnie jak kombinację psychotria - banisteria ? Bo o to mi właśnie chodzi.
wojcieszekn pisze:
Kup sobie też rutę syberyjską 5g -jedna porcja- 20 minut przed ayą. Jak chcesz możesz zrobić wywar, zmielić i wypić z niewielką ilością wody lub połknąć na "surowo"
Czy wywar z ruty gotuje się jak wywar z psychotrii i mimozy - wielokrotnie odcedzając i zakwaszając ?
wojcieszekn pisze:
Pierwsze razy aya nie zawsze działa."
A dlaczego za pierwsze razy ayahuaska nie działa i za którym razem zadziała ?
Czy trzeba zwymiotować aby aya zadziałała ? Nie jadłam nic 12 godzin przed piciem i jakoś po wywarze z banisterii w ogóle mnie nie mdliło. Po wypiciu Psychotrii mdliło mnie troszkę, ale nie na tyle żebym nie mogła sie powstrzymać...
wojcieszekn pisze:
Jednoręki grzybiarz (drugą rękę miał cienką, krótszą, uschniętą i bezwładną) znalazł bardzo wielkiego prawdziwka w lesie. Ogromny z 50 kg i ok 1 metra wysokości. Pomyślał sobie:
"Zetnę go, to będzie rekord. Takiego grzyba to świat jeszcze nie widział. Dostanę jakąś nagrodę, to za te pieniądze zrobię sobie operację i będę miał znowu sprawną rękę"
Wyciągnął nóż z zamiarem ścięcia grzyba, gdy nagle słyszy głos:
-Nie ścinaj mnie a spełnię twoje trzy życzenia...
Rozejrzał się wokół. Nikogo nie ma. Ponownie przykłada nóż i znowu słyszy to samo:
-Nie ścinaj mnie, spełnię twoje trzy życzenia.
Domyślił się, że to grzyb tak do niego mówi i pomyślał sobie
"A co mi tam, powiem:"
-1sze Chcę aby moja chora ręka była taka sama jak ta zdrowa prawa ręka.
Buch !!!
-Nie nie taka sama!!! Odwrotnie!!!
Buch!!!
-Ja chyba zwariuję !!!
Buch!!!
Czy zdarzyło się to podczas twojej podróży ? :-)
Uwaga! Użytkownik explorer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1081 / 32 / 0
Proponuje 75 gram banisterossis i 80 g psychotri lub 4-5 gram ruty i 15 gram mimozy zeby przestac byc ateista o ile sie nim jest
  • 99 / 5 / 0
Nie, nie podczas podróży. Ten dowcip opowiadał kolega w ostatni weekend, Przy jego mimice i gestykulacji myślałem że skonam :-)
  • 163 / / 0
W wątku o DMT doczytałam się, że aby doszło do inhibicji trzeba czekać 40 - 50 minut po spożyciu Banisterii czy ruty, ja czekałam jedynie 20 minut bo ktoś sugerował tyle właśnie. Kolejna przyczyna z powodu której wywar mógł nie zadzialać. Na zagranicznych forach są sugestie, że sprzedawana Psychotria jest albo kiepska albo nieaktywna i lepiej używać mimozę, gdyż ma największy potencjał, ale niestety jest gorsza do picia, a co z chalipongą ? Podobno zawiera więcej DMT niż mimoza i dlatego jest obok mimozy używana do ekstrakcji czystego DMT. Jak jest z jakością Diplopterys cabrerana sprzedawanego w etnoshopach ?
  • 528 / 4 / 0
Kup mimoze i przestań płakać w końcu.
  • 3129 / 26 / 0
explorer pisze:
W wątku o DMT doczytałam się, że aby doszło do inhibicji trzeba czekać 40 - 50 minut po spożyciu Banisterii czy Ruty, ja czekałam jedynie 20 minut bo ktoś sugerował tyle właśnie. Kolejna przyczyna z powodu której wywar mógł nie zadzialać. Na zagranicznych forach są sugestie, że sprzedawana Psychotria jest albo kiepska albo nieaktywna i lepiej używać mimozę, gdyż ma największy potencjał, ale niestety jest gorsza do picia, a co z chalipongą ? Podobno zawiera więcej DMT niż mimoza i dlatego jest obok mimozy używana do ekstrakcji czystego DMT. Jak jest z jakością Diplopterys cabrerana sprzedawanego w etnoshopach ?
Z tego, co opisujesz, to B. Caapi nie zadziałało. Ruta + mimosa praktycznie gwarantuje działanie, ale nie łudź się, że będzie to działanie ayahuaski (B. caapi + P. viridis)
High, how are you?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.