Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 218 / 70 / 0
@GatitaGrisa Z nauki języków pod wpływem witaminy O to tyle, że 1) faktycznie blokuje (w pewnym stopniu) lęki i przełamuje nieśmiałość, więc mogę nawijać na głos z ludźmi %-D Na trzeźwo ofc też, ale bardziej zwracam uwagę na niedociągnięcia a po Oxach jest 2) bardziej wyjebane - „ch… z tym że się pomylę”
Tyle z zastosowań O do nauki języków :D
O lepiej niż inne daje kopa do działania i taką specyficzną euforię, a fakt że donosowo działa już po chwili sprawia, że można go zarzucić przed spotkaniem i dać radę jak się normalnie nie domaga i potrzeba dynaminy
lol [*]
  • 1 / / 0
Witam, udało mi się ogarnąć kilka opakowań Oxydolor (z apteki) w wersjach 10, 20 i 40 mg. Zacząłem od połówki 10 mg, efekt bardzo przyjemny, ale powiedzcie, co mogę poradzić na intensywne swędzenie skóry? Nie do wytrzymania.
  • 5396 / 965 / 0
Antyhistamina. Są jakieś bez recepty. Nie znam się na tym za bardzo może ktoś Ci podpowie jakąś konkretną.
"Kiedyś... Wrócę do domu i opowiem to mamie, poczuje spokój jak po diazepamie, przeżyłem koszmar jak z ulicy wiązów to życie jest kruche więc się nie przywiązuj"
  • 1763 / 526 / 2
14 sierpnia 2024UZALGU2 pisze:
Witam, udało mi się ogarnąć kilka opakowań Oxydolor (z apteki) w wersjach 10, 20 i 40 mg. Zacząłem od połówki 10 mg, efekt bardzo przyjemny, ale powiedzcie, co mogę poradzić na intensywne swędzenie skóry? Nie do wytrzymania.
W przypadku wystąpienia objawów wyrzutu histaminy po opioidach z tego co pamiętam najlepiej sprawdza się hydroksyzyna - niestety na receptę, ale to są cukierki dla dzieci, każdy Ci to wypisze.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 100 / 25 / 0
Każdy receptomat Ci wypisze Diphergan w tabletkach z prometazyna. Działa bardzo dobrze. Jak chcesz adhoc i bez recepty to zostaje Aviomarin (tylko efektem ubocznym jest to że zmulą więc haj idzie w stronę sedacji) albo Apap Noc który zawiera difenhydraminę i ładnie działa na swędzenie (jako ciekawostka jest też dodatkiem słynnego i pysznego syropu ze Szwajcarii Makatussin który bazuje na dihydrokodeinie).
  • 1 / / 0
Witam.
Pierwszy raz piszę coś na tej stronie więc przepraszam za jakiekolwiek błędy i niewiedzę. Mam pytanie do fachowców jeśli tak mogę Was wszystkich nazwać. Od wielu lat leczę się w PLB ze względu na mocno uszkodzony kręgosłup po kilku operacjach. Biorę od dawien dawna oxydolor. Od paru dni niestety zauważam że przestaje na mnie on działać tak i przeciwbólowo (dużo mniej niż zawsze) jak i na głowę (prawie wcale). Wiecie może co może być przyczyną takiego stanu? Biorę 3x dziennie 80mg. Z góry dzięki.
  • 248 / 87 / 0
@Byku92
Pierwsze co mi przyszło do głowy to po prostu wzrost tolerancji :)
Z czasem potrzeba większych dawek danej substancji żeby działała w ten sam sposób.
Uwaga! Użytkownik nieoszukujsiee nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 70 / 0
14 sierpnia 2024UZALGU2 pisze:
A tam prometazyna. Lewocetyryzyna wystarczy.
lol [*]
  • 14 / 2 / 0
Czy próbowaliscie kiedys łagodzic skutki odstawienia oxycontinu naloksonem?

Przeniesiono z FAQ do ogólnego - /Merx
  • 9 / / 0
Co masz na myśli? Jeśli nie masz w sobie oxy ani innego opioidu, nalokson nie wywoła żadnego effektu. Generalnie jeśli już jesteś na opio, nalokson podany dożylnie wowola tzw. precipitated withdrawal - natychmiastowe i potężne objawy odstawienne
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.