Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 48 / 5 / 0
Dzięki. Sorry ale to zagranicą lek a konkretnie cocodamol ale poczytam pozdro
  • 24 / 3 / 2
Jakiś czas temu brałem kodeinę w odstępach 1-3 tygodnie, wyklucza to jakąkolwiek tolerancje. Nie jadłem około dwie godziny przed zjdedzeniem tabletek, a mimo tego koda czasem ładowała się bardzo długo, 2/2.5 godziny. Nie było to placebo bo czuć było efekty a przede wszystkim wyrzut histaminy. Miało to miejsce dwa razy, w pozostałych przypadkach działała po 30 minutach mimo że jadłem tuż po dużym posiłku. Czy to często się u was zdarza? Dodam że jadłem thiocodin w ilości 120/150mg.
  • 3406 / 535 / 0
Ja pierdole ale mnie dziś pozginało, nie wiem piszę tutaj bo wrzuciłem 16szt kody i po jakimś czasie ból taki że no nie idzie przeżyć w okolicy - żebra, lędźwia, od razu na pogotowie poszedłem i dostałem zastrzyk w dupę, na szczęście przeszło.

Nie wiem coś czuje, że bebechy, może wątroba lub nerki są w stanie krytycznym... masakra, ale ulga.

No tak mnie pozginało, że nie mogłem ustalić pozycji a prawie że na głowie już stałem aby nie bolało.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 100 / 20 / 0
No i co Ci powiedzieli na pogotowiu? Czyżby trzustka? Bo pisząc 16 sztuk kody domyślam się, że chodzilo Ci o duża paczke Thiocodinu :)
Uwaga! Użytkownik pradziadprzysaniach nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
28 kwietnia 2020HalnyMocny pisze:
Jakiś czas temu brałem kodeinę w odstępach 1-3 tygodnie, wyklucza to jakąkolwiek tolerancje. Nie jadłem około dwie godziny przed zjdedzeniem tabletek, a mimo tego koda czasem ładowała się bardzo długo, 2/2.5 godziny. Nie było to placebo bo czuć było efekty a przede wszystkim wyrzut histaminy. Miało to miejsce dwa razy, w pozostałych przypadkach działała po 30 minutach mimo że jadłem tuż po dużym posiłku. Czy to często się u was zdarza? Dodam że jadłem thiocodin w ilości 120/150mg.
Być może to kwestia receptorów opio, po jakimś czasie, jak nie bierzesz stale, trzeba "rozruszać" receptory małą dawką kodeiny na parę godzin przed właściwym wrzuceniem. To w sumie indywidualna sprawa, ja po tygodniu niebrania już muszę rozruszać receptory bo koda nie wejdzie... Następnym razem zarzuć z 45mg kody a po kilku godzinach wrzucaj normalną ilość.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 703 / 135 / 0
29 kwietnia 2020lufa9999 pisze:
Być może to kwestia receptorów opio, po jakimś czasie, jak nie bierzesz stale, trzeba "rozruszać" receptory małą dawką kodeiny na parę godzin przed właściwym wrzuceniem. To w sumie indywidualna sprawa, ja po tygodniu niebrania już muszę rozruszać receptory bo koda nie wejdzie... Następnym razem zarzuć z 45mg kody a po kilku godzinach wrzucaj normalną ilość.
to mnie właśnie dziwi jak na wiele osób kodeina nie działa te pierwsze kilka razy i jak większość tutaj też uważałem to za mit i się śmiałem z tego całego wyrabiania receptorów mnie od 1 razu zgrzało 150mg kody i pokochałem te substancje miłością szaleńczą, ale moi kumple widząc mój nałóg próbowali kody z ciekawości i gdzieś pierwszy raz narzekali, ze ich tylko swędziało nic nie czuli, dopiero za którymś razem ich pogrzało, moja dziewczyna to samo (nie bym ją wciągał w to świństwo bo sama walczy z moim uzaleznieniem od opiatów), ale kiedyś przyjeła z zerową tolerancją 450 kodeiny z thioco i nic, powtórzyła czynność bodajże dwukrotnie, później walnęła 150mg kody z antidoli to mówiła, że ją totalnie z butów wyjebało tak ją zgrzało, więc by się to wszystko kupy trzymało, kilka razy po 450mg i nic? nagle 150mg i jebło że heja? szkoda, ze tak z tą naszą kodzią już jest i niektórzy raz wrzucą nie zadziała i dadzą jej łatkę "gówna które nie klepie", ale dla niektórych może i lepiej przynajmniej się nie wjebią w najgorszy syf świata jakim są opiaty

Cytuj proszę konkretny fragment posta do którego się odnosisz. Nepenthee
  • 7 / / 0
Z kodeiną miałem do czynienia licząc na palcach pięć razy - pierwszy bez ekstrakcji ładnie wszedł, kolejne dwa zero, następny z bólem brzucha - po tym wykonałem z paczuszki ekstrakcję po czym wypiłem to gorzkie cudo, było bardzo przyjemnie. Do następnego razu nie zabieram się jakoś specjalnie gdyż nie mam takiego popędu i oby to zostało na jak najdłużej. :)
  • 5 / / 0
Dobry wieczór kodziarze.
Wczoraj po dwumiesięcznej przerwie od ostatniego wrzucania zjadłem 250 mg w towarzystwie tabletki zyrtecu. Wrażenia dość mizerne, euforia niewielka, ciepełko znikome.
Wrzuciłem ok 0:10, godzinę później dorzuciłem 150 mg. Faza trochę się podbiła, ale to nadal nic, większą euforię czułem po butelce wina. Nie żebym narzekał, może takie mam geny, rzekomo 7 % populacji rasy białej bardzo słabo metabolizuje kode.
Moje ogólne doświadczenie z tą substancją nie jest duże, kilka razy brałem, dawki max 300 mg. Trzeba wziąć pod uwagę, że to wszystko na przestrzeni jakoś roku.
Kolejny trip zapewne przy najbliższej okazji, czyli znów za kilka msc. Wtedy się pomyśli o dodatkowych boostach typu DXM, grejpfruty lub więcej antyhistaminy.
Pozdrawiam wszystkich i życzę solidnego grzania.
  • 566 / 27 / 0
@szamot zmarnowałeś to 150mg, ponieważ dorzucenie po godzinie na 100% nie działa
  • 1455 / 598 / 0
Zostala mi jeszcze prawie pelna paczka kody ktora kupilem na bol po operacji ale chyba wysiudam ja na smietnik bo nie bede sie trul opiatami jesli nie jest to absolutnie konieczne :pacman:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
Zablokowany
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.