Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 1068 / 302 / 2
@OxycontinLoveLove Po pierwsze po raz kolejny pchasz mi się na warna, daję Tobie ostatnią szansę o dokładne przeczytanie regulaminu forum.
Po drugie - bierzesz anty depy "ssri, snri" i się dziwisz, że nie masz fazy, w dodatku ryzykujesz braniem opio razem z anty depami zespołem serotoninowym.
Po trzecie - proszę o zaprzestanie trollingu w dziale, który moderuję.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 1068 / 302 / 2
UWAGA
Spoiler:
radzę uważać
  • 1784 / 242 / 0
Może mi ktoś wytłumaczyć na jakiej zasadzie to dzała ?

NOWOŚĆ - VAPORYZATORY z OXYCONTIN - 500 zaciągieć

Ps
Ja tego nigdy nie kupię ale zastanawiam się co to jest.
  • 1068 / 302 / 2
@nCuX
W przedmiotowej sprawie wada jakościowa ww. serii produktów leczniczych Oxylaxon, tabletki
o przedłużonym uwalnianiu, dawki 5 mg + 2,5 mg, 20 mg + 10 mg oraz 40 mg + 20 mg polegała
na niespełnieniu wymagań jakościowych w zakresie zawartości jednej z dwóch substancji czynnych
występujących w tych produktach, tj. oksykodonu chlorowodorku.
  • 1784 / 242 / 0
@Merx
Mi chodzi o waporyzatory z oxy hehe gdzie oxy jest prawdopodobnie podgrzewane.
Sprawdź pm
  • 4 / / 0
Mam pytanie czy to normalne że oxycontin 10mg jeżeli można to tak nazwać cuchną taką chemią? A oxycontin 40mg/oxydolor 40mg w ogóle nie mają takiego chemicznego zapachu, z góry dzięki za odpowiedź
  • 1068 / 302 / 2
@siembidus a skąd masz oxy? z apteki czy drugiej ręki? ja już w pizdu czasu czysty od oxy ale z tego co pamiętam dolory miały intensywniejszy zapach, aha a bo ja od 40mg zaczynalem XD
  • 4 / / 0
@Merx
normalnie z apteki i tak mnie to zastanawiało że apteczne oxy tak cuchną
  • 1068 / 302 / 2
@siembidus zmieniło się to jakoś rok temu jak continy otrzymały nowy design pudełka na dużo większe.
  • 3 / 2 / 0
Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post. Mnie też małe dawki oksykodonu relaksują i motywują do spokojnej, ale skutecznej i kreatywnej pracy/nauki. Biorę oxy od niedawna, nigdy w ciągach, zawsze z co najmniej 2-3-dniowymi przerwami. Pisząc "małe dawki" mam na myśli >20mg donosowo lub >40mg p.o. dziennie. U mnie tolerancja na oxy niestety bardzo szybko rośnie, więc pewnie niedługo moje dawki "relaksująco-motywujące" wzrosną. Podobnie jak Użytkowniczka Nikita15, jestem bardzo stresowo-lękowym typem człowieka, mam też zdiagnozowane m.in. uogólnione zaburzenia lękowe, które okropnie męczą mnie od 6. roku życia. Czuję, że oksykodon wręcz blokuje odczuwanie lęku, i to skuteczniej niż niektóre słabe anksjolityki. Mogę więc spokojna i bardziej zmotywawana siadać do nauki. Motywacja, faktycznie, też jest sporo wyższa. W pracy natomiast jestem znacznie wydajniejsza, bardziej cierpliwa, bardziej sympatyczna dla ludzi, nawet jeżeli mnie wnerwiają. Dawniej równie dobrze uczyło/pracowało mi się na średnich (200mg 3 razy dziennie) dawkach tramadolu. W przyszłym tygodniu zaczynam kurs języka hiszpańskiego. Jestem bardzo ciekawa, czy oxy pomoże też w nauce języka obcego. Jak coś ciekawego zauważę, dam Wam znać tu na forum. A Wy macie jakieś doświadczenia związane z nauką języka obcego od podstaw, wspomagając się oxy?

Przeniesiono ~ Atro
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.

Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.