Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3220 / 910 / 5
Taka mała tolerancja, że przez 30s musisz spalić ile musisz inaczej możesz jarać opór i nic nie będzie. Poza tym substancja palona to nie przyjmowana oralnie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=69736&hilit=Chef&start=170
Podziel się posiłkiem
  • 1658 / 1037 / 7
Najkrótsza przerwa, jaką mieliście, to...?
Ma to sens? Po wczorajszym odczuwam pewien niedosyt, zastanawiam się czy warto doprawić dzisiaj, czy jednak odpuścić?
  • 213 / 38 / 0
1. Półtorej tygodnia po 1 razie, tylko że setka i z czego połowa była psilocybe strictipes(edit: myślałem wtedy że to lancetka %-D )
2. Nie wiem ile masz, ja bym se z 2 tyg czy 1,5 poczekał
  • 6 / / 0
Jest sens szukać lancetek na Mazowszu? Co prawda nie teraz ale ogólnie pytam
  • 684 / 154 / 1
@dobrykolega1

Jak najbardziej! A czemuż by nie?! Hoop w kalosze i szukamy :grzybki: Są tutaj grzybiarze z Mazowsza i z sukcesami szukają od wielu lat.
  • 920 / 163 / 0
08 sierpnia 2020hval pisze:
1. Półtorej tygodnia po 1 razie, tylko że setka i z czego połowa była psilocybe strictipes(edit: myślałem wtedy że to lancetka %-D )
2. Nie wiem ile masz, ja bym se z 2 tyg czy 1,5 poczekał
psilocybe strictipes chyba nie ma psylocybiny?
A przynajmniej mam wrazenie ze nie dzialaja te grzyby (tez mialem na poczatku przygody ze zbieractwem niesjasnosc i kilka razy zbieralem razem z lysymi. Po testach przestalem je zbierac.)
  • 213 / 38 / 0
Jakoś tam działają, jak 43 suszone lancetki, i te pozostałe strictipes suszone, to zbytnio nie wyglądało to jakbym jadł 43 suszone lancety choć mogę się mylić, jak znajdę to też testy zrobię

Fuzja - 909

A i masz tu zdjęcia strictipes, te 1 moje, 2 z neta, nie wiem czy do czegoś się przyda ale masz. W tym 1 zdjeciu, w tym krzaku było ich 67, do tego tak obficie rosną u mnie tylko na jednym polu, na pozostałych tylko kilka sztuk.
Proszę o scalenie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
  • 48 / 5 / 0
Witam.
Północ anglii, mnóstwo łąk a na nich owce, dużo owiec. Są szanse na grzyby typu lysiczka? Pozdrawiam
  • 213 / 38 / 0
Grzyby typu łysiczka
Niby spore ale pogoda jest? trawa jest mokra, mech mokry jest? Przez ile padało? Dokąd dorasta trawa? Śmiałki darniowe są?
Jeśli nie wiesz to dobrze się przejść, spacer na świeżym powietrzu dobrze Ci zrobi w poszukiwaniu grzyby typu łysiczka.
  • 1658 / 1037 / 7
22 sierpnia 2020dziwnamuzyka pisze:
Witam.
Północ anglii, mnóstwo łąk a na nich owce, dużo owiec. Są szanse na grzyby typu lysiczka? Pozdrawiam
Skoro u mnie na południu są, to u Ciebie na północy tym bardziej!

Nie jestem zbytnio spostrzegawcza na codzień, a mimo to znajduję, teraz już tylko w sprawdzonych miejscach.
Znajdziesz raz, to już będziesz w przysłowiowym domu 🙃

Mniemam, że to będą pierwsze poszukiwania. Masz tu skarbnicę wiedzy, jak i wątek dla niepewnych. Więc jak coś znajdziesz, to koniecznie wklej dla pewności.

Powodzenia 😊
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Przemycali narkotyki z Hiszpanii w sklepach i automatach paczkowych. Rozpoczął się proces

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku rozpoczął się proces przeciwko trzem zatrzymanym i aresztowanym mężczyznom z Gdyni, Suszu i Bochni oskarżonym o przemyt narkotyków z Hiszpanii. Trafiały one do Polski za pośrednictwem firm kurierskich.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?