Nieaktualne wątki z poprzednich lat.
Zablokowany
  • 12543 / 2433 / 0
Szkoda szkoda - ładne były... i znowu pozostały mi po nich tylko fotki na pamiątkę.
Dalej pluję sobie w brodę, że nie zerwałem przy ostatniej wizycie choć po 1 kwiatku...

Poza zdobytym skillem w uprawie nauczyłem się też, że nawet jeśli większość społeczeństwa szanuje cudzą pracę, to zawsze znajdzie pazerna się k...a, które ma ją gdzieś.

Może w przyszłym sezonie spróbuję z automatami...
  • 1066 / 158 / 0
@up

Automaty zajebita opcja. Łatwo je skitrać i plony też spoko posiać 20-30 automatów i mamy na pół roku gwarantowane zajebiste ziółko.

Apropo mojego outa, w jednej i drugiej roślinie większość włosków jest brązowych, są tez i takie gdzie połowa jest biała połowa brązowa.

Pachną pięknie, jeśli pierwsze oznaki rozpoczęcia kwitnienia widziałem 10 lipca to czy nie za wcześnie aby ścinać ?

Ostatni pk13/14 lałem tydzień temu, a chciałem pozbyć sie tych minerałów aby smak był lepszy.

I teraz sie zastanawiam czy lepiej teraz ściąć czy poczekać tydzień dwa miec dojdą porządnie. Jutro pojutrze ma być słonecznie i 18 stopni bezchmurne niebo.

Te noce zimne mi dają do myślenia, ale oglądałem krzaki wczoraj nie widziałem pleśni ani żadnych oznak ze jej złe służy zimna noc.

Słyszałem ze dobra metoda aby pozbyć sie minerałów i odzywek z rośliny to gdy sie wyrwie krzak lejemy pokorzeniah wodę ze strumienia, aby wypłukać syf z odżywek, potwierdzi ktoś ze znawców proszę ?
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 657 / 93 / 0
jakieś pierdolenie, zresztą rośline to nalepiej uciąć i a nie drzeć z korzeniami, bo i po co? z korzeniami będziesz suszył? ziemią upierdolisz wszystko tylko
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 42 / 0
@eiffel65
Jest cos takiego, nazywa sie flush. Polega na przewodnieniu rosliny na kilka dni przed wycieciem wlasnie po to by pozbyc sie chemicznych syfow przed pozyskaniem kwiatostanow.
Moze to chodzilo o pozostawienie krzaka na kilka dni w strumieniu z zamoczonymi korzeniami bo efekt bylby ten sam.
  • 3215 / 416 / 0
Automaty są super, ale mają zjebaną i nieśmieszną tendencje do karlenia
Postanowiłem ściąć dzisiaj dojrzalszego. Drugi niech sobie stoi, ale szkoda mi ryzykować dwoma, ażeby tylko trochę jeszcze dojrzały
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12543 / 2433 / 0
Pewien % pestek odmian pełnosezonowych to również karły. Nie wiem, czy to geny, czy wywołane stresem / uszkodzeniem ...
W każdym razie czas od zasadzenia do zbiorów jest kuszący - nawet jeśli miałoby wyjść po 5 g z rośliny.
  • 3215 / 416 / 0
Rekordowo mało miałem 7g z 3 auto. Fakt, że były mocno zestresowane
Nie pojechałem finalnie na ścinke. Leje tak, że poczekam do jutra
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1066 / 158 / 0
Mam pytanie drodzy userzy.

Cały czas mam dylemat czy ścinać czy nie.

Przyszły tydzień ma być słonecznie 14-16 stopni, bezchmurne niebo. Jednak w nocy 4 stopnie cały tydzień.

Czy warto jeszcze tydzień się wstrzymać, przy takich warunkach kwiaty napuchną bardziej, wyprodukują więcej thc i żywicy ?

Większość topków ma brązowe włoski, oraz trichomy bardziej mleczne niż białe.

Czytałem, że ostatnie dni tydzień są bardzo ważne bo roslina produkuje najwięcej thc i najbardziej puchnie.

Proszę pomocy
PRAWDA :heart: :old: MIŁOŚĆ :old: :heart: MUZYKA :heart: :old:
  • 377 / 42 / 0
Jak chcesz zwiekszyc ilosc thc w krzaku to przebij lekko lodyge kilka cm nad ziemia i wsadz tam wykalaczke. Taka uszkodzona zaczyna produkowac ten zwiazek w obronie przed szkodnikami itd. u mnie dzialalo. Po tygodniu gdzies poszedl pod noz i uwazam ze dzialalo, ma w pyte mocy.
Co do zostawienia ja bym zostawil jeszcze kilka dni by doszla, teraz ma byc kilka dni cieplych to bedzie w sam raz a jak beda szly deszcze to pod noz suke :)
  • 8103 / 909 / 0
@eiffel65
Poczekaj tydzień, topki nabiorą ''kolorów'' i będą dojrzalsze.
Chyba, ze masz wielkie ciśnienie na własne palonko to ścinaj :diabolic:

P.S. Jaka odmianę uprawiasz?
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
Zablokowany
Newsy
Farmaceuta skazany na 2 lata więzienia za nieumyślne doprowadzenie do śmierci

Sąd Najwyższy rozpatrywał niedawno wniosek o kasację wyroku, jaki wydano w sprawie farmaceuty, który miał nieumyślnie doprowadzić do śmierci kobiety. Z akt sprawy wynika, że wsypał zmarłej narkotyk do napoju, co doprowadziło do jej śmierci. Farmaceutę skazano na 2 lata pozbawienia wolności.

Bransoletka, która chroni przed „pigułką gwałtu”. Wynik w kilka sekund

Naukowcy z Portugalii i Hiszpanii opracowali papierową bransoletkę wyposażoną w miniaturowy czujnik, który w ciągu kilku sekund potrafi wykryć w napoju najczęściej stosowane substancje odurzające, m.in. GHB, skopolaminę, ketaminę czy metamfetaminę.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.