Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
Krieng pisze:hej explorer czytając kilka Twoich postów zauważyłem ogromny strach przed doświadczeniem z ayą, czy aby na pewno jesteś na to gotowa ? mimo że moim zdaniem aya nie powinna wyrządzić Ci krzywdy aczkolwiek nakręcanie się na bad tripa i wszelkie zepchnięte złe emocje mogą wyjść na wierzch
Kilka godzin odstania wody kranowej przed parzeniem ayahuaski, czyli ile - 3, 9, a może lepiej 24 ? Czy napój dużo straci na swej mocy przez gotowanie w takiej odstanej wodzie ? Czy mogę użyć wodę mineralną ze sklepu i jak to ma się do jakości wywaru ?
Będę gotować ayahuaskę ze 100 gram Psychotrii oraz 50 g B. Caapi osobno, podobnie będę pić osobno, najpierw całą B. Caapi, 20 minut pózniej połowę wywaru z Psychotrii.
Ciężko mi idzie z odparowaniem wody, zgodnie z przepisem nie doprowadzam wody do wrzenia. W takim tempie to chyba kilka dni będzie mi się to odparowywać :-(
chusajn pisze:A ile dałaś wody? U mnie 1.5L odparowywał do znośnej objętości w 3.5h.
Skończyłam gotować. Wywar z Banisterii odparowałam tak aby zostały ok. 2 łyki...wywar z Banisterii pachnie trochę jak grzane wino z przyprawami korzennymi, ma ciemny, brunatny kolor i jest lepki, wywar z Psychotrii ma kolor jak stopiona, ciemna czekolada i ma podobny zapach jak wywar z Banisterii. Obydwa wywary są gęste, brunatne.
Obydwa wywary przesącze jeszcze przez materiał aby pozbyć się fusów, następnie wstawię do lodówki w słoiczkach aby się jeszcze odstało i wyklarowało, po kilku godzinach zleję znad osadu to co zostało...no i dzisiaj wieczorem nadejdzie chwila prawdy...peace
Smak nie najgorszy tylko bardzo kwaśny. Po wywarze z Banisterii (o ile była to Banisteria bo już zaczynam wątpić we wszystko) nie miałam mdłości, po wywarze z Psychotrii przez jakiś czas miałam mdłości, które znikły.
Następnym razem użyję mimozy i ruty oraz zaopatrzę się w wodę detylowaną (parzyłam na odstanej przez ponad 24h kranowej).
Mam tu pytanie odnośnie wody destylowanej - w ofertach jest napisane, że jest to woda destylowana dejonizowana albo destylowana nie-dejonizowana, którą powinnam wybrać ?
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci
Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.
1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią
Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.
Fałszywy narkotest, prawdziwe konsekwencje. Jak policyjna procedura zniszczyła życie 20-latka
W teorii miał to być rutynowy patrol drogówki. W praktyce - początek koszmaru, który na wiele tygodni wywrócił życie młodego człowieka do góry nogami. Fałszywie dodatni wynik policyjnego narkotestu, medialny rozgłos i społeczny ostracyzm okazały się silniejsze niż późniejsze, prawdziwe wyniki badań krwi. Bo gdy prawda w końcu wyszła na jaw, szkody były już nieodwracalne.