24 listopada 2019hedowiec3 pisze: Czy Olanzapina po przyjmowaniu powiedzmy z dwa miesiące zmienia swe oddziaływanie? Tzn czy jest widoczny wpływ na pacjenta, zmiany w charakterze/ aktywności/ zachowaniu zauważalne dopiero po pewnym czasie zazywania, lub czy wystepuja zmiany w profilu działania po takim czasie.
Moja dawka to 5 mg na wieczór.
Scalono/Imane Anys
Czy jest jakakolwiek szansa ze olanzepina nasili lęki które miałem wcześniej, bo mam wrażenie ze tak na mnie działa jestem bardzo zestresowany mimo ze myśli które mam są za mgła. Stres jest do tego stopnia ze chyba tylko benzo by mnie uspokoiło.
Ogólnie brałem w szpitalu przez 10 tygodni naraz: abillify, olanzapine, klopiksol, chloroprotiksen, tisercin.
Wyprany z emocji chodziłem równo rok.
Jak nie jest konieczne, żeby spożywać neuroleptyki, to lepiej ich nie zażywać.
29 maja 2020Mordarg pisze: Stan po tym mocno się różni od stanu po mocnych benzo ?? klon/ alpra ?? Co waszym zdaniem lepsze strikte na sen : klonazepam czy Olanza ??
29 maja 2020Mordarg pisze: Stan po tym mocno się różni od stanu po mocnych benzo ?? klon/ alpra ?? Co waszym zdaniem lepsze strikte na sen : klonazepam czy Olanza ??
Na sen na pewno nie klonazepam i na pewno nie olanzapina.
10 maja 2020Jaclaw30 pisze: czy olanzepan pomoże mi z bezsennością, i czy nie będę zamulony rano ?
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany
Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.