Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 71 / 1 / 0
200mg na pierwszy raz i praktycznie zerowe doświadczenie z opio (3-4 razy 150mg kody) wystarczy? 1mg klona zbije całkowicie możliwość ewentualnej padaczki?
wiadomo, że nie ta dawka, ale PZU :*)
  • 2652 / 382 / 0
tripreporter pisze:
200mg na pierwszy raz i praktycznie zerowe doświadczenie z opio (3-4 razy 150mg kody) wystarczy?
Tak
1mg klona zbije całkowicie możliwość ewentualnej padaczki?
wiadomo, że nie ta dawka, ale PZU :*)
Cóż, przy takiej dawce trudno o padaczkę, ale i tacy się zdarzają. Starczy.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 410 / 18 / 0
No tak ale clonazepam uspokoi nowicjusza którego tramal mocniej kopnie w noradrenaline i mu szybciej zacznie bic serce. To się często kończy bad tripem i rzygami. Podkładka z klona wskazana nawet na małe dawki takie jak 200. A na początek to jest bardzo duża dawka ja bym spróbował 100. Mnie na pierwszy raz 200 mocno wykrecilo i też nie miałem tolerki. Tu trzeba ostrożnie to nie kodeina którą można żreć.
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
To czemu 450mg nie czułem tramca na pierwszy raz? Retardy bo retardy ale powinienem poczuc cnie?
wolna molekula
#mops
  • 410 / 18 / 0
bo jesz duzo kody może to miało wpływ i retardy nie pokruszyłeś. Coś powinienes poczuc napewno. Moze nie tyle opio dzialanie to tamalowy speed i serotonine :)
Uwaga! Użytkownik Maniacal jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1874 / 96 / 127
Pokruszyłem przeca :D No cos tam czułem ale nie tego po opio oczekuje. Szczerze to czułem stymulacje jak po kawie ale serotoniny?? Nie nie wydaje mi sie cobym czuł sero. Ale lekki spid owszem. ALE KURDE 450 mg mnie lekko pospidowało a wy mowicie o dawkach 100/200/300... Dla mnie to jest nie pojęte :D
wolna molekula
#mops
  • 1823 / 104 / 20
Ja na pierwszy raz zjadłem coś 262 albo 300 mg z Dorety(chyba też retard) i w życiu żadne opio mnie tak nie porobiło, każdy krok euforia, duża sedacja, płytki oddech, noody i takie milutkie uczucie, dużo bym dał żeby przeżyć to znowu.
Dziwne że cie 450mg nie porobiło dobrze, mnie nawet 600mg kody nie robi tak jak 250-300mg tramca.
A mistrzostwem świata był Poltram, w małych kapsułkach które się łatwo i szybko rozpuszczają i łatwo się je przełykało, już 50mg potrafiło wprowadzić w lekki stan opiatowy, uspokojenie i wypełnić miłym uczuciem na cały dzień.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 71 / 1 / 0
Maniacal pisze:
No tak ale clonazepam uspokoi nowicjusza którego tramal mocniej kopnie w noradrenaline i mu szybciej zacznie bic serce. To się często kończy bad tripem i rzygami. Podkładka z klona wskazana nawet na małe dawki takie jak 200. A na początek to jest bardzo duża dawka ja bym spróbował 100. Mnie na pierwszy raz 200 mocno wykrecilo i też nie miałem tolerki. Tu trzeba ostrożnie to nie kodeina którą można żreć.

Serio, aż tak to wygląda? Przecież mimo wszystko jest to opioid i jednak "pójście" w tą złą stronę powinno być tu praktycznie niemożliwe. Czy może się mylę?
Czy mam się spodziewać właśnie takich efektów typu szybsze bicie serca itp. a'la stymulantowe działanie?
  • 2652 / 382 / 0
Opisywałam kiedyś wpływ tramadolu na układ dopaminergiczny. Jest to wybitnie osobnicza kwestia związana z organizmem użytkownika, ale co najważniejsze - na taką osobę tramal działa albo sedująco, albo stymulująco i wraz z podnoszeniem dawki ten efekt nasila się (do pewnego momentu). Dawka 200mg jest dawką standardową. Gdybyśmy mówili o 250-300 i 300+ wtedy i podejście do sprawy byłoby inne. Podkładka z benzo być musi, a w tym przypadku. 1mg klonazepamu, który wykazuje duże działanie antypadaczkowe poprzez skuteczne podwyższenie progu drgawkowego, spisuje się tutaj w sam raz, ale zrobisz, jak zechcesz. Nie podałeś też masy ciała, jeżeli masz niedowagę, to istnieje ryzyko, że porobi Cię za mocno, ale zakładam, że mózg posiadasz i zdajesz sobie sprawę, że pewna ilość substancji rozkładana jest na kg masy ciała.

PS. jeśli nie wiesz o tym, że tramadol wpływa u niektórych użytkowników pobudzająco na ośrodkowy i obwodowy układ nerwowy, polecam poczytać. Było to omawiane na forum wiele razy.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 71 / 1 / 0
Oczywiście podkładkę z benzo zrobię. Mózg posiadam i nie tylko- zdarza mi się go nawet używać!
O tym, że tramal potrafi działac pobudzająco na ośrodki układu nerwowego też wiem, ale czy jest to efekt odczuwalny jak przy używaniu przykładowych stymulantów gdzie podwyższone tętno jest odczuwalne itp. efekty? Czy jednak to działanie mimo wszystko pozostaje w kategorii opioidowego? Rozumiem, że jest to kwesta osobnicza, ale jednak jakieś specyficzne efekty każdej substancji są wspólne dla każdego :)
A i będę kolejną osobą, która zwróci uwagę, iż przydałoby się jakieś FAQ. Chociaż w sumie chyba teraz "kuchnia" będzie raczej temu służyła?
ODPOWIEDZ
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".