Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 629 / 122 / 0
Doktor przepisał mi doxepin na schodzenie z alpry. Bo biorę jakieś 3mg dzienie i mówi zeby zamieniać powolotku 1mg aplry na 25mg doxepu w najmniej stresujacych sytuacjach aż do całkowitej zamiany aplry na doxepin. Brał to ktoś? Mało na forum o tym leku.
  • 3 / / 0
Hej. Jestem lekarzem. Powiem swoją prawdę wkuwaną na studiach. Substancja czynna ta sama - lek działa tak samo. Jednakże czas działania może być kompletnie różny. Stąd może te całe debaty na ten temat. Jeden ,,dostaje kopa od razu, a inny nawet nie zauważy, kiedy lek zaczyna działać. To tyle. Jeszcze jedno -jest jeden wyjątek, o którym każdy neurolog Ci powie - jeśli chodzi o leki przeciwpadaczkowe nigdy, ale to nigdy nie bierz zamienników. Substancje pomocnicze robią ogromną różnicę u każdego leczonego, więc z tym to ostrożnie. A tak w ogóle to nie praktykować, bo może się źle skczyć.

Post wprowadza w błąd i prawdopodobnie jest trollingiem. W dodatku fatalna interpunkcja i ortografia. taurinnn
Ostatnio zmieniony 01 listopada 2018 przez taurinnn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4603 / 2217 / 1
01 listopada 2018sporeilosci pisze:
jesli chodzo o leki przeciwpadaczkowe nigdy, ale to nigdy nie bierz zamiennkow.Substancje pomocnicze robia ogromna roznice u kazdego levzonego ,, wiec z tym to ostroznie,a tak w ogole to nie ptaktykowac bo moze sie zle skaczyc.
Jakieś badania na ten temat? Bo to co napisałaś to kopernikańska zmiana w dziedzinie farmakologii. Jeżeli tak faktycznie jest (w co wątpię, ale jak masz badania, to odszczekam) właśnie odkryłaś największy przekręt finansowo-społeczny ostatnich 50 lat. Pulitzer i co tam jeszcze dla Ciebie...

Ps. Na tych studiach to nie wymagają już matury z j.polskiego? Za moich czasów jeszcze była potrzebna...
  • 2429 / 584 / 155
[mention]sporeilosci[/mention] To nieprawda, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Zamienniki mają takie samo działanie, jak leki oryginalne, są pod tym kątem sprawdzane. Substancje pomocnicze nie zrobią u nikogo tak dużej różnicy, tym bardziej w tabletkach. Już ewentualnie mała różnica w przypadku maści / kremów… Chyba, że ktoś jest uczulony na określoną substancję pomocniczą, ale w przypadku alergizujących substancji pomocniczych przeważnie ulotki leków zawierają informacje na ten temat.n
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2116 / 634 / 0
01 listopada 2018sporeilosci pisze:
jesli chodzo o leki przeciwpadaczkowe nigdy, ale to nigdy nie bierz zamiennkow.Substancje pomocnicze robia ogromna roznice u kazdego levzonego ,, wiec z tym to ostroznie,a tak w ogole to nie ptaktykowac bo moze sie zle skaczyc.
Pomijając formę posta, to 3x NIE - jak zauważono wyżej, jest to kompletna bzdura, piszę jako osoba z grand mal, która na szczęście wyszła z benzodiazepin, a przeżarła w życiu niemalże sto procent dostępnych aktualnie na PL rynku.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 789 / 47 / 0
Jednak aplerka ma tą siłę , przyjebałem dziś jakoś 7mg i się skusiłem żeby przyjebać trochę tematu a prowadzę detox. ,trzeba docenić ją ale i tak wolę klony.
  • 629 / 122 / 0
jak nie ma róznicy miedzy generykiem a orginałem. To tak jak sie napić dobrej whisky a taniej wódy lub denaturatu. Skręta nie będieszsz mieć na ciągu ale fazki fajnej nie bedzie. Tak cięzko zrozumiec że moze nie którym nie przeszkadza czym sie ujebac i tyle.
  • 2116 / 634 / 0
Nietrafiona analogia, bo w przypadku zestawienia wódki ze sklepu za ~50 zł i F-16 z mety za ~5zł, produkt końcowy różni się substancją czynną, procesem "destylacji" i psychoaktywnymi substancjami towarzyszącymi. W przypadku porównania wódki za 50 i wódki za 200 byłoby już nieco trafniej, ale nie do końca.

Były też już dłuższe, bardziej "naukowe" dyskusje na temat generyków vs "oryginałów", chyba nie w wydzielonym temacie, a jako offtop. Z uwagi na inną farbkę, inną otoczkę czy nieco inny mechanizm upakowania substancji w tabletce, różnice te mogą występować jedynie we wchłanianiu. Ale nie tym, ile się wchłonie, a w czasie i stężeniach. I tak, dla alprazolamu - najszybciej wchłania mi się Alpragen, Alprox za to musiałam kruszyć przed wzięciem pod jęzor, a połykałam w całości jak nie potrzebowałam instant działania bądź chciałam je zorientować na "tak za godzinkę czy pół", wtedy też dobre były Xany w całości.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 4603 / 2217 / 1
[mention]Jamedris[/mention], nie tłumacz oczywistości. Chłopak obejrzał film i zakochał sie w prawdziwym. jedynym, oryginalnym i w ogóle superdupermegazajefajnym Xanaxie. Nie będzie się staczał do poziomu plebsu i używał generyków. Przecież to jest gówno, które nawet fazy nie powoduje. Co najwyżej skręta zaleczy.

Na dodatek pani japońska lekarz neurolog także to potwierdza, więc musi to być prawda;)
  • 629 / 122 / 0
Niech każdy kupuje co chce. Ja tam wolę xanax. Jak to było w piosence "przeżyj to sam" Jeśli ktoś nie odczuwa różnicy to po co przeplacac. Może to psychika albo coś. Jest jak jest. Bez cisnienia.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"

Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.