Post wprowadza w błąd i prawdopodobnie jest trollingiem. W dodatku fatalna interpunkcja i ortografia. taurinnn
01 listopada 2018sporeilosci pisze: jesli chodzo o leki przeciwpadaczkowe nigdy, ale to nigdy nie bierz zamiennkow.Substancje pomocnicze robia ogromna roznice u kazdego levzonego ,, wiec z tym to ostroznie,a tak w ogole to nie ptaktykowac bo moze sie zle skaczyc.
Ps. Na tych studiach to nie wymagają już matury z j.polskiego? Za moich czasów jeszcze była potrzebna...
01 listopada 2018sporeilosci pisze: jesli chodzo o leki przeciwpadaczkowe nigdy, ale to nigdy nie bierz zamiennkow.Substancje pomocnicze robia ogromna roznice u kazdego levzonego ,, wiec z tym to ostroznie,a tak w ogole to nie ptaktykowac bo moze sie zle skaczyc.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Były też już dłuższe, bardziej "naukowe" dyskusje na temat generyków vs "oryginałów", chyba nie w wydzielonym temacie, a jako offtop. Z uwagi na inną farbkę, inną otoczkę czy nieco inny mechanizm upakowania substancji w tabletce, różnice te mogą występować jedynie we wchłanianiu. Ale nie tym, ile się wchłonie, a w czasie i stężeniach. I tak, dla alprazolamu - najszybciej wchłania mi się Alpragen, Alprox za to musiałam kruszyć przed wzięciem pod jęzor, a połykałam w całości jak nie potrzebowałam instant działania bądź chciałam je zorientować na "tak za godzinkę czy pół", wtedy też dobre były Xany w całości.
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Na dodatek pani japońska lekarz neurolog także to potwierdza, więc musi to być prawda;)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.