Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 21 / 3 / 0
Sadze ze kazdego roku zbierane jest conajwyzej kilka procent z tego co natura dala. Aczkolwiek ten sezon dla mnie skonczyl sie juz kilka tygodni temu a o zapasach moge sobie pomarzyc. Zdecydowanie najgorszy rok, w przyszlym rezygnuje z okolicznych miejscowek i wyjezdzam w gory kiedy tylko warunki beda idealne.
  • 488 / 13 / 2
Na pewno jest więcej, ja tylko podliczyłem ile ludzie twierdzą że znaleźli w tym wątku. Większość ze znalezionych grzybów należy do ludzi którzy ich zebrali po 1-2 tysiące, a następną dużą grupą są ludzie co znaleźli od 100-700. Ale wykresów statystycznych już nie chce mi się robić ;-)
  • 35 / / 0
Podkarpacie
Przynajmniej u mnie sezon się skończył jakiś tydzień temu znalezione 8 starych gribkow. Przejadę się w tym tugodniu jeszcze raz orientacyjnie ale wątpię że coś znajdę.
  • 133 / / 0
Sezon 2013 lipa straszna może ten rok to 1/5 tamtego sezonu jak nie gorzej ale i tak ważne, że się udało kilka razy odlecieć ;-)
3D w HD
  • 290 / 4 / 0
Mam zrobione zdjęcia swoich dwóch tegorocznych największych zbiorów Jeśli znajdę kogoś kto potrafi je tu wstawić (bo sam nie potrafię ) to udokumentuje znalezisko Nie wiem ile sztuk ale ponad 70 gram suszu
  • 871 / 119 / 22
zewsząd i znikąd pisze:
Kurczę, zdeczka Wam zazdroszczę... Zdaje się, że tak późne zbiory to głównie w górach i że w Kampinosie nie ma na to szans.
Się bym nie poddawał. Wczoraj na podwarszawskiej łące nakosiłem w 1h ponad 150 dużych i garść małych. A i jeszcze młodzież wyłazi. Z braku czasu nie spenetrowałem całej łaki o wielkości ok. 2 hektarów, tylko tyle ile widać w kółku. Łączka ładnie wykoszona, łysice same włażą w oko.

[ external image ]

PS. Psze nie pisać na priwa gdzie, bo znajomemu zapodałem miejscówkę i dziś od rana kosił. Jeszcze nie wiem ile nakosił.
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 871 / 119 / 22
Nakosił ponad 2 tysiące i więcej nie dał rady bo zmrok napadł...
Uwaga! Użytkownik global108 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 144 / 6 / 0
Pogratuluj koledze :)!

W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 29 / / 0
Jest może ktoś z dolnego śląska ,kto dalej wyciąga jakieś lance z łąk(mam na myśli bardziej te górzyste tereny)? Pytam z racji ,że na swoich miejscówkach ostatnio byłem jakieś 2tyg temu i już wtedy było nieciekawie (mianowicie coś koło 30szt) ,a nie uśmiecha mi się jeździć w ciemno bo kawałek mam. Z góry dzięki ,bless
  • 871 / 119 / 22
winogron pisze:
Pogratuluj koledze :)! W górach albo już koniec sezonu albo ktoś zapierdala mi łysice spod nosa. Jest to wielce prawdopodobne, tym bardziej że na drodze prowadzącej do grzybowej polanki znalazłem 3 rozrzucone łysiczki... Przyznać się - który to? :evil:
Pogratulowałem i pojechał dziś kosić dalej :yay: To nowa miejscówka, bo pojechałem na starą sprawdzoną i pewną (rekord ponad 6 tys w kilka godzin), ale znalazłem ino 2 szt. i wszędzie leżały pety i 4 puszki po enerdzajzerach. Raczej nie od rolnika i krówek, czyli "ktoś zapierdala mi łysice spod nosa". Ale trudno winić kogokolwiek, wszak to nie nasza "własność". Znalezione - nie kradzione...
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.