Leki stosowane w leczeniu zaburzeń psychicznych.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 47 / 7 / 0
Macie jakies skutki uboczne przez podniesioną prolaktyne po amisulpirydzie amisulprydzie? stosuje dawki 25-75 i mam podniesioną 4-krotnie. Długo utrzymuje sie u was efekt antydepresyjny, czy zanika po czasie (ja stosuje 1,5 miesiąca i już działa słabo). Przy jakich dawkach najlepiej na was działa?

poprawiono nazwę - 909
  • 665 / 173 / 0
Utrzymuje się cały czas na podobnym poziomie. Jak jest wysoka prolaktyna to ponoć występuje brak miesiączki i powiększone obolałe sutki. Prolaktyna jest wprost proporcjonalna do poziomu tkanki tłuszczowej. Jak masz taki problem trzeba ćwiczyć i schudnąć. Testosteron albo estrogen to naturalni wrogowie prolaktyny. Bardzo dobry też jest basen.
  • 1043 / 273 / 0
Ej, kto mi wyjaśni czemu na mnie lepiej działa 400mg/d niż 200? Myślałem, że pomiędzy tymi dawkami występuje już jakaś zmiana w działaniu, bo powyżej dwustu to już dawka na psychozy. Co mój lekarz oddupcza? Pomocy xD
  • 1682 / 271 / 0
@GermanskiOprawca na każdego psychotropy działają trochę inaczej, to zawsze kwestia indywidualna i zależy między innymi od doświadczenia, stażu w braniu leków, każdy z nas ma trochę inaczej namieszane we łbie;)
  • 665 / 173 / 0
Niestety jeśli sobie ciągle rozwalasz mózg alkoholem to potrzebne są wyższe dawki. Identycznie jeśli popijasz w trakcie kuracji to zapomnij o niższych dawkach. alkohol niweczy każdą farmakoterapię, a do tego w połączeniu z lekami straszliwie ryje wątrobę.
  • 431 / 23 / 0
Czy ktoś brał 300 mg wenlaflaksyny i niska dawkę amisulpirydu amisulprydu np. 100 mg? Czy Wenlaflaksyna w tak wysokiej dawce nie nieweluje działania amisulpirydu w dawce niskiej? Brałem kiedyś 150 mg wenlaflaksyny i 100 mg amisulpirydu i amisulpiryd pięknie działał ale czy przy 300 mg wenlaflaksyny też będzie stymulował w niskiej dawce?

poprawka nazw - 909
  • 155 / 46 / 0
@Luk890
Nie widzę powodu, przez który nie miałby tak działać.
Nie ma, że za mocno.
  • 3455 / 559 / 2
20 maja 2023GermanskiOprawca pisze:
Ej, kto mi wyjaśni czemu na mnie lepiej działa 400mg/d niż 200? Myślałem, że pomiędzy tymi dawkami występuje już jakaś zmiana w działaniu, bo powyżej dwustu to już dawka na psychozy. Co mój lekarz oddupcza? Pomocy xD
Na mnie też lepiej działa 400 niż 200 nie wiem o co chodzi z tym xxxD
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 431 / 23 / 0
21 maja 2023lesdoxem pisze:
@Luk890
Nie widzę powodu, przez który nie miałby tak działać.
Chodzi o to że jak brałem kiedyś 15 mg arypirazolu i 50 mg amisulpirydu to arypirazol niwelował działanie amisulpirydu amisulprydu, boje się żeby ten mechanizm nie wystąpił z Wenlaflaksyna...

Podobno dwa neuroleptyki jeden w wysokiej a drugi w niskiej dawce nie ma sensu brać, nie wiem jak jest z SNRI oraz neuroleptykiem niskiej dawce. Ale skoro mówisz że powinno być w porządku to ok ;)

poprawka nazwy - d5
  • 1043 / 273 / 0
21 maja 2023RafalKoral pisze:
Niestety jeśli sobie ciągle rozwalasz mózg alkoholem to potrzebne są wyższe dawki. Identycznie jeśli popijasz w trakcie kuracji to zapomnij o niższych dawkach. alkohol niweczy każdą farmakoterapię, a do tego w połączeniu z lekami straszliwie ryje wątrobę.
To do mnie? Ja nie piję od 6 lat 🙈
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone

Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?