Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 12 / 3 / 0
Wg mnie z pieprzem też różnicy nie ma. Jedyne co mi podbija kodeinowa faze to prometazyna
  • 1931 / 318 / 0
prometazyna podbija jedynie sedacje, ale euforie juz nie bo jest inhiitorem cyp2d6. Ew. warto ją wziąć t+2h od pierwszych objawów - po pełnym załadowaniu się efektów.

co do podbijania to wrzuciłem kilka protipów do wątku Wzmacniaie działania tam też kierujcie tego typu pytania - albo lepiej - wyszukajcie tam odpowiedzi. Od teraz będę walił ostrzeżenia za ciągłe wałkowanie tych samych tematów - jak chociażby z pieprzem powyżej. Kurła, macie spis wątków i wyszukiwarkę, nie ma żadnej wymówki aby iść na skróty i prosić się o podanie wszystkiego pod nos
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 566 / 27 / 0
Wczoraj było 300mg kody z thio, dzis mdłości od rana masakryczne. Czy to znaczy że już coś uszkodziłem? Ma ktoś jakiś patent na te mdłości?
  • 2198 / 715 / 0
Może znaczy, może nie. Między mdłościami a nieustanną sraką i wymiotami (i zgagą i paleniem w żołądku itp. itd.) mija trochę czasu zwykle. Na szybko to polecam zjeść coś lekkiego, te mdłości i palenie we flakach są najgorsze na czczo. Na dłuższą metę - unikanie thio (czy opio w ogóle, te zatwardzenia i rozpychanie żołądka czy jelit też za zdrowe nie są), ostrego jedzenia, ciężkostrawnych dań, alkoholu. Jakiś probiotyk, inhibitor pompy protonowej - to może pomóc, przyspieszyć regenerację - ale jak będziesz do tego dalej ćpał thio to jedynie opóźniasz trochę to co nieuniknione.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 549 / 179 / 0
@Mondeeste nie powstrzymuj tych mdłości, bo to może się źle dla Ciebie skończyć. Kiedyś w ostateczności wzięłam prometazynę 25mg, ale to było jednorazowo, żeby się nie porzygać w pracy. To było na ciągu Thioco + Antidol w 2017 bodajże roku, po ok. roku ciągu przestawiło mi się jakby coś wewnątrz i po Thioco lub nawet wypitym na raz Pini albo mi się odbijało i miałam mdłości, albo - w skrajnych przypadkach - rzygałam co pięć minut praktycznie później to już tylko żółcią, apfe. Porzuciłam Tjokodyn na niespełna trzy lata i dziś, gdy nie przyjmuję go codziennie, znowu mogę sobie zafundować dawkę 480 p.o. (próbowałam też dodupnie, ale to gówno tak strasznie źle się kruszy i powoli wchłania ze śluzówki jelita, że spasowałam. Do p.r. natomiast Antidol jak najbardziej).

Tak że recepta na mdłości prosta - przestań żreć Tjokodyn. Jak już musisz kodę zarzucać, zainwestuj w Antidol15 z ekstrakcją, ja mogę walnąć nawet gram kodeiny z ekstrakcji Antka i nigdy nic mi nie było jeśli chodzi o parasyf; nigdy nie miałam objawów chorobowych wątroby i na badaniach też w normie. Tym niemniej należy uważać z ekstrakcją i jak się spieprzy (zdarzy się raz na sto - filtr pęknie), to po prostu wkładamy ten filtr do wody, wyżymamy mocno i trudno - ekstrakcja od nowa. Nigdy z parasyfem!
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 64 / 5 / 0
Wzięłam 10 tabletek thiocodinu, brzuch tak boli że się trzęsę i zwijam z bólu. Dzwonić po pogotowie?
  • 2116 / 631 / 0
A jak z tolerką na 200-400 majki pisałam/pokazywałam, że źrenice mi zjeżdżają z potami po JEDNEJ (sic!) ampułce albo jej ekwiwalencie dobrze przerobionym, to w tasiemcu myśleli że sobie jaja robię. %-D No nie, nawet gasi mi to wykręcanie rąk na chwilę.

Hmm, tak sobie rutynowo sprawdzam ceny i w trakcie przebiegu po MP.pl zauważyłam coś dziwnego, mianowicie na stronie dozu nie ma już opcji 16tbl, na MP przy cenie pokazuje b/d (jak przy wycofanych lekach, np przy wersji 20 tabletek), a kupić za np. 9.99/16 można tylko na wysyłkowych.
tjoko.PNG
Coś się zmieniło w stacjonarnych z dostępnością 16tek albo znowu jakieś durne prawo weszło, czy wszystko tak samo?
Dziwi mnie tylko zbieżność na tych dwóch stronach, jakoś niepokojąco to wygląda - nie, żeby teraz kodeina mogła cokolwiek mi tu zrobić (choć miałam podobne przypadki jak wyżej piszą, typu trzeci dzień po fencie na sucho dwa opakowania i nieoczekiwane ciepło na 20 minut w zimny dzień, lało jeszcze, ja po towiec), a poza tym i tak bardziej Z REGUŁY opłaca się inny system kupowania #pdk, ale chciałam zapytać.

Przejrzałam kilka ostatnich stron i paniki/napinki nie ma, więc chyba si. Si, czy nie?

@LolaNorth zaakceptowałam na szybko tutaj, nie mam serca opierdalać za to, że powinnaś napisać w sprawach pilnych i otrzymałabyś odpowiedź - albo mniej pilnych - jedno opakowanie nic Ci RACZEJ nie zrobi, chyba że nadwrażliwość albo prolemy z żołądkiem, aka pęknięte wrzody bezpośrednio po zażyciu albo na skutek dłuższego brania wykształcone, jak u naszej młodej koleżanki na W dawno temu. Wiem, że u Ciebie już dawno po sprawie, odpisz. Pewnie ten ból to nerwówka i 5-10 minut później już pogotowia nie trzeba było. ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 60 / 7 / 5
U mnie lokalnie znam dwie apteki w których są 16-ki. W jednym cena w okolicach 15/16zł a w drugim 13zł.

A odchodząc od tematu, dawka kody w mgnieniu oka skoczyła mi do 495mg i będę chciał z tego schodzić bo jednak szkoda mi 30zł na chwile przyjemności. Wczoraj wziąłem z ciekawości resztki skitrane w biurku - 285mg i o dziwo coś pogrzało ale bez wyrzutu histaminy którą bardzo lubię :C
I zauważyłem też że biorąc anty histaminę działanie kody jest słabsze.
Thinking isn’t going to get us anywhere.
  • 64 / 5 / 0
@Jamedris chwilę później to ogarnęłam i tak też napisalam
Miałam w czerwcu 2019 usuwany woreczek żółciowy, w zeszłym roku zdoafnozowano u mnie również:
Gastropatia rumieniowa, refluksowe zapalenie błony śluzowej przełyku, niewydolność wpustu żołądka, przepuklina rozworu przełykowego.
  • 2116 / 631 / 0
@LolaNorth oj, to sulfogwajakol zdecydowanie nie dla Ciebie. Dobrze, że jesteś z nami jeszcze. Odradzam kodeinę, ale ja sobie mogę... jak bardzo chcesz, to Antidol; w FAQ widziałam też jakieś inne metody, ale osobiście polecam CWE (ekstrakcja zimną wodą i w zimnie) paracetamol+kodeina jak już. Ostrożnie. Dobrze mieć, biorąc Antidol (wyekstrahowany oczywiście), w domu ACC na wszelki wypadek, działa jak odtrutka na paracetamol i jest uzależnione od czasu wzięcia, dlatego najlepiej mieć pod ręką. ACC jest w wielu lekach, dawałam kiedyś wykaz, każda apteka ma bez recepty. Z głowy, ACC Optima 600mg, musująca, import równoległy, opakowanie bez żadnych graficznych fajerwerków, cena coś koło 12zł za 10x600mg.

A do reszty i mojego pytania; zapierdalać :pacman: do apteki bo daję Wam idealny pretekst do sprawdzenia, czy jest, a jak już miła pani przyniesie, to po co ma odnosić? %-D
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
Zablokowany
Newsy
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.