https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Oczywiście, z biegiem czasu, twój mózg produkuje coraz mniej naturalnej dopaminy, bo nie musi gdyż sam ją doładowujesz dragami.
Zmiany w mózgu widoczne są na tomografie nawet u grubasów, mają mniej aktywne obszary nagrody bez big maca. Serio te receptory po prostu zanikają, są kilkadziesiąt procent mniejsze niż u osoby bez uzależnień. Jesteś kilkukrotnie mniej szczęśliwy pozostaje pełen detox i długi czas. Brak półśrodków.
Sam czuję jak zajechałem dopaminę latami używania browarów, marihuany czy nawet tytoniu/kawy, gier video albo masturbacji. Pytanie jak znieść taki detox, co przynosi ulgę. Jak nicorette palaczowi, w sensie leczniczo.
one by one we will take you
Ale już tak nie mam, akceptuję trzeźwość bo przynajmniej wtedy nie robię rzeczy które robiłem naćpany, a takich rzeczy żaden w miarę chociaż normalny człowiek nie mógł by sobie darować.
Chociaż jednak wpieprzam różne psychotropy i często z nimi mieszam i kombinuję szukając odmiany, także 100% trzeźwości to technicznie nie jest.
Paradoksalnie ludzie starsi psychicznie optymistyczniej podchodza do zycia i maja wiecej radosci z prostych rzeczy .
Moze dlstego, ze zyli w innych czasach.
Zarcie nie było tak przeteorzone, bodzcow nie bylo az tyle ?
Dalem sie nabierac na to ludzkie narzekanie " nie mam siły , choruje etć "
A potem widze taka osobe o 6 rano relacja z wypadu w gory , siłki
A w necie najwiecej do gadania na temat depresji maja Ci co jej nie maja.
Gorszy dzien i juz depresja .
Absolutnie nie znam nikogo z otoczenia , kto by byl w gorszej dupie psychicznej ode mnie
A maja wiecej problemow , zmartwien ode mnie
Jak przychodzi wiosna to wyjatkowo to zauwazam .
Wg mnie wszystko rozchodzi sie o genetyke , wrodzone cechy osobowosci , przebyte w zyciu sytuacje traumy etc , zestaw naszych przekonan w podswiadomosci
To czy sie bralo dragi tez wazne . Ciezko wrocic do szarowki i sie z niej cieszyc jak zie poznalo niebo .
Ludzie nie cpajacy nie maja tego porównania, i mysla ze zycie wyglada tak jak je znają.
Musza popracowac by lepiej sie poczuc.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.