https://www.youtube.com/watch?v=jl9_mWvCmi
Oczywiście, z biegiem czasu, twój mózg produkuje coraz mniej naturalnej dopaminy, bo nie musi gdyż sam ją doładowujesz dragami.
Zmiany w mózgu widoczne są na tomografie nawet u grubasów, mają mniej aktywne obszary nagrody bez big maca. Serio te receptory po prostu zanikają, są kilkadziesiąt procent mniejsze niż u osoby bez uzależnień. Jesteś kilkukrotnie mniej szczęśliwy pozostaje pełen detox i długi czas. Brak półśrodków.
Sam czuję jak zajechałem dopaminę latami używania browarów, marihuany czy nawet tytoniu/kawy, gier video albo masturbacji. Pytanie jak znieść taki detox, co przynosi ulgę. Jak nicorette palaczowi, w sensie leczniczo.
one by one we will take you
Ale już tak nie mam, akceptuję trzeźwość bo przynajmniej wtedy nie robię rzeczy które robiłem naćpany, a takich rzeczy żaden w miarę chociaż normalny człowiek nie mógł by sobie darować.
Chociaż jednak wpieprzam różne psychotropy i często z nimi mieszam i kombinuję szukając odmiany, także 100% trzeźwości to technicznie nie jest.
Paradoksalnie ludzie starsi psychicznie optymistyczniej podchodza do zycia i maja wiecej radosci z prostych rzeczy .
Moze dlstego, ze zyli w innych czasach.
Zarcie nie było tak przeteorzone, bodzcow nie bylo az tyle ?
Dalem sie nabierac na to ludzkie narzekanie " nie mam siły , choruje etć "
A potem widze taka osobe o 6 rano relacja z wypadu w gory , siłki
A w necie najwiecej do gadania na temat depresji maja Ci co jej nie maja.
Gorszy dzien i juz depresja .
Absolutnie nie znam nikogo z otoczenia , kto by byl w gorszej dupie psychicznej ode mnie
A maja wiecej problemow , zmartwien ode mnie
Jak przychodzi wiosna to wyjatkowo to zauwazam .
Wg mnie wszystko rozchodzi sie o genetyke , wrodzone cechy osobowosci , przebyte w zyciu sytuacje traumy etc , zestaw naszych przekonan w podswiadomosci
To czy sie bralo dragi tez wazne . Ciezko wrocic do szarowki i sie z niej cieszyc jak zie poznalo niebo .
Ludzie nie cpajacy nie maja tego porównania, i mysla ze zycie wyglada tak jak je znają.
Musza popracowac by lepiej sie poczuc.
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.