26 stycznia 2021Kazuy4 pisze:Rób tak jak ci radził lekarz a nie łebki z forum. Bierz pregabalinę jak ci zapisuje, nie dyskutuj z tym. Nie bierz jej doraźnie! Lek pokazuje pełen potencjał brany 2 x na dobę, doraźnie to jest ćpanie a leczenie. Pregabalina pomoże ci nie pić i złagodzi głody, bierz ją zgodnie z zaleceniami nie przekraczaj dawek to będzie ok, z czasem z niej zejdziesz.26 stycznia 2021stupid86 pisze: Czyli lepiej doraźnie jak przychodzi ochota na przygrzanie? To po ki chu psychiatra każe mi to żreć codziennie rano i wieczorem? Przecież już jestem uzależniony od alko, który wali w GABĘ i o mały włos nie wpieprzyłem się w alprę, która również wali w GABA (a w zasadzie to się uzależniłem, tylko udało mi się w miarę bezboleśnie zjechać z dawek i odstawić).
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.