Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 8103 / 909 / 0
27 lipca 2020NicNieBralem2000 pisze:
NIE CZUJE SIE W OGOLE JAKBYM ZLAMAL ABSTYNENCJE NIC A NIC ZADNEJ WINY.
Ale złamałeś :płacz: .To tak jakby heroinista powiedział, wziąłem np: 150 majki i.v. ale nie złamałem abstynencji bo to tylko morfina a nie heroina. :patrzy:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 1180 / 399 / 0
27 lipca 2020UJebany pisze:
27 lipca 2020NicNieBralem2000 pisze:
NIE CZUJE SIE W OGOLE JAKBYM ZLAMAL ABSTYNENCJE NIC A NIC ZADNEJ WINY.
Ale złamałeś :płacz: .To tak jakby heroinista powiedział, wziąłem np: 150 majki i.v. ale nie złamałem abstynencji bo to tylko morfina a nie heroina. :patrzy:
jedno piwo to nie pół litra wódy..., tak dla przykładu, bo wydaje mi się(czytając [H], bo doświadczenia z opio nie mam żadnego), że 150majki i.v. - to naprawdę sporo na strzał..., jedno piwo(powtarzam jedno, góra dwa) od czasu do czasu - nie zaszkodzi, bo to jest mała dawka etanolu jednorazowo przyjęta..., zakładając, że ktoś nie jest chronicznym alkusem- bo jak człowiek ma już zniszczone mechanizmy kontroli przez alkohol - to niech lepiej nawet po piwo nie sięga, bo może się na jednym czy dwóch nie skończyć,.
Uwaga! Użytkownik spiderek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 384 / 39 / 0
Nie zaluje swojego wyboru nie ciagnie mnie w ogole dalej.
Uwaga! Użytkownik NicNieBralem2000 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / 5 / 0
Witam Was wszystkich.
Ja już nie piję od lutego i nawet nie wiecie jak mi z tym dobrze.
Teraz nawet zapach piwa mnie obrzydza (a chlałam tylko piwo).
Nie narzekam się,że już nigdy się nie napije,ale narazie mam z tym spokój.
Miałam moment raz, ale wypilam dużo wody
bardzo gazowanej i mi przeszła chęć na piwo .
Pozdrawiam.
  • 1223 / 487 / 0
@Martinka gratuluje i podziwiam,chciałbym mieć tak silną wole,ja jestem słabeuszem i przegrywem,pomimo wsparcia farmakologicznego nie potrafię utrzymać abstynencji dłużej niż kilka dni.
  • 8103 / 909 / 0
28 lipca 2020Martinka11 pisze:
Teraz nawet zapach piwa mnie obrzydza (a chlałam tylko piwo).
Ja mam tak samo.Czasem wypij 0,0 % i nie smakuje mi za bardzo.Nawet nie pije tego z przyjemnością tylko jak znajomi robili grilla to nie chciałem mieszać :wino: z psychotropami to wypiłem na sile.Jakoś z kiełbasą przeszło :pacman:
Zdecydowanie wole inne napoje gazowane.
Raz na ruski rok się napije normalnego piwka [ do benzo ] i mi styka a pamiętam jak piłem codziennie przez parę miesięcy Wino BYK i do tego na przemiennie 3-4 Browary 6 %.Ale to było za małolata. :patrzy:
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 185 / 72 / 0
Co ciekawe oferta piw bezalkoholowych oraz ich sprzedaż w Polsce rośnie. Czyżby to jakość i smak szły do góry, czy jednak to tylko wzrost ilości abstynentów, którzy tęsknią za piwskiem?

https://www.duckduckgo.com/amp/s/gospodarka ... s.html.amp

W biedronie obok mnie najlepiej schodzi Żywiec Białe bez %. Faktycznie ciężko odróżnić od oryginału. Smaczne, jak ktoś lubi ten rodzaj piwa.
  • 138 / 32 / 0
Rośnie bo niektóre ciężko odróżnić jeśli chodzi o etykiety %-D
Pamiętam kiedyś zapakowałem 10 heinekenów i z radością pognałem do domu.
Ależ był wkurw jak zobaczyłem że to 0%.
  • 228 / 36 / 0
co do żywca to chyba ma on jeszcze '1 na100' czy coś w tym stylu, pamietam jak z 2-3 lata temu szłam głowną ulicą i rozdawali takie małe 330ml, miałam bekę, no ale oczywiście się ucieszyłam ;)
'"syty nigdy nie zrozumie głodnego"
  • 1537 / 197 / 0
29 lipca 2020dziksk pisze:
Rośnie bo niektóre ciężko odróżnić jeśli chodzi o etykiety %-D
Pamiętam kiedyś zapakowałem 10 heinekenów i z radością pognałem do domu.
Ależ był wkurw jak zobaczyłem że to 0%.
na heinekenach najprościej sie tak przejechac , najmniej odróżnia sie ich butelka alk/bez alk tez sie tak kiedyś naciąłem na szczęscie nie na 10 piw ale jednak %-D
ODPOWIEDZ
Newsy
Niemcy. Rośnie konsumpcja marihuany wśród dorosłych

Konsumpcja marihuany w Niemczech wśród młodych dorosłych znacznie wzrosła, za to nastolatkowie rzadziej po nią sięgają.

Nocna prohibicja godzi w wolność? „Nic tak nie zabiera jak alkohol i narkotyki”

Przeciwnicy nocnej prohibicji argumentują, że tego typu zakazy godzą w wolność człowieka. - Nic tak nie zabiera wolności jak alkohol i narkotyki - zauważyła w rozmowie z PAP psychoterapeutka uzależnień Anna Biskot.

Holenderska władza kontra zapach jointa: rekordowa kara dla plantacji!

Witajcie w kraju, gdzie marihuana jest legalna… pod warunkiem, że jej nie widać, nie słychać i – broń Boże – nie pachnie. W Hellevoetsluis, malowniczej miejscowości pachnącej dotąd głównie morzem i smażonymi frytkami, sąsiedzi od dwóch lat żyją w aromatycznej chmurze z największej w kraju plantacji konopi. Teraz sąd wziął głęboki wdech i wydał wyrok: tydzień na zamontowanie filtrów albo kara, która zaboli nawet tak wielką firmę jak CanAdelaar. Czy holenderski eksperyment z legalną trawką właśnie zamienia się w dym?