Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 9455 / 1854 / 2
16 lipca 2022Atropolamine pisze:
@VERBALHOLOGRAM
No zgadza się.Koty,czy ogólnie zwierzęta nie mają myśli,więc są w ciągłym stanie pewnego rodzaju medytacji,podobnie jak małe dzieci.Przez to są w silniejszym kontakcie z rzeczywistością.
Co ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2532 / 600 / 0
Mają?
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9455 / 1854 / 2
No a czemu miałyby nie mieć ?
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 2532 / 600 / 0
No chociażby dlatego,że nie znają żadnego języka 😁 Żeby wykonywać czynności nie trzeba myśleć.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 509 / 195 / 1
To że nie mają świadomego myślenia,nie znaczy że w ogóle nie myślą.Mają mózg to mają i myśli,co prawda nie myślą świadomie w stylu "upolować teraz tego ptaka czy se zaczekać aż będzie bliżej"ale instynkt i nabyte za życia umiejętności przekładają się na MYŚLENIE .
Ssaki to nie jakieś ameby czy bakterie co by nie myślały.

Ciekawi mnie czy kiedyś zwierzęta inne niż homo sapiens mogą przejść ewokucje do momentu zyskania samo świadomości.To jednak bardziej wątek na knajpe filozoficzną.Chociaz może memy ze człowieka przez zjedzenie grzybków zyskał świadomość mają jakieś odzwierciedlenie w tym temacie.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 1299 / 259 / 0
Ciekawi mnie czy kiedyś zwierzęta inne niż homo sapiens mogą przejść ewokucje do momentu zyskania samo świadomości.
Yyy no niektóre zwierzeta potrafią rozpoznać swoje odbicie w lustrze, więc są świadome w pewnym sensie swojego istnienia. Większości zwierząt się to nie udaje.
Psy, słonie, niektóre tylko małpy.
29 stycznia 2024Atropolamine pisze:
No chociażby dlatego,że nie znają żadnego języka 😁 Żeby wykonywać czynności nie trzeba myśleć.
Raczej mają. Są na filmiku psy, które ruszają nogami śpiąc (mają sen?), więc muszą wyobrazić sobie przestrzeń, w której można biec i nie ma naprzeciwko ściany aby nie przyjebać %-D
Ale to moja interpretacja..
  • 2532 / 600 / 0
Miałem na myśli tylko ten głos w głowie.
  • 509 / 195 / 1
Może mają jakieś miau miau miau i to jakoś interpretują...
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 1343 / 343 / 13
Pamietam jak bawiłem sie z czarnym amstaffem znajomych na kwasie :lsd:

Jazda w chuj bo wjebalo mi sie, że mam taki demoniczny głos i to może być jakiś cerber wysłannik z piekła (może ktoś skojarzyć z kreskówką Mr. Pickles), co w połączeniu z wizualami sprawiło, że zacząłem do niego gadać w stylu pokłoń się swojemu prawdziwemu władcy niebawem przejmiemy kontrole nad światem itp. Najbardziej niesamowite były jego oczy, jakby płonęły w nich czarne płomienie.
16 października 2023Stteetart pisze:
"mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
  • 2532 / 600 / 0
30 stycznia 2024SerioSergio pisze:
Może mają jakieś miau miau miau i to jakoś interpretują...
Nie sądze.Np jak chcesz otworzyć drzwi to nie myślisz teraz wyciągnę otwartą dłoń,nakieruję na wysokość klamki,zacisnę palcę,skieruję klamkę do dołu,pociągnę do siebie,skieruję klamkę do góry,puszczę uścisk... Itd.Żeby robić rzeczy nie trzeba myśleć.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak starzeć się wolniej? Odpowiedź tkwi w... grzybach halucynogennych

Badacze z Uniwersytetu Emory w stanie Georgia odkryli zaskakujące właściwości psylocyny – aktywnego metabolitu psylocybiny – które mogą mieć wpływ na spowolnienie procesów starzenia.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.