16 lipca 2022Atropolamine pisze: @VERBALHOLOGRAM
No zgadza się.Koty,czy ogólnie zwierzęta nie mają myśli,więc są w ciągłym stanie pewnego rodzaju medytacji,podobnie jak małe dzieci.Przez to są w silniejszym kontakcie z rzeczywistością.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Ssaki to nie jakieś ameby czy bakterie co by nie myślały.
Ciekawi mnie czy kiedyś zwierzęta inne niż homo sapiens mogą przejść ewokucje do momentu zyskania samo świadomości.To jednak bardziej wątek na knajpe filozoficzną.Chociaz może memy ze człowieka przez zjedzenie grzybków zyskał świadomość mają jakieś odzwierciedlenie w tym temacie.
Ciekawi mnie czy kiedyś zwierzęta inne niż homo sapiens mogą przejść ewokucje do momentu zyskania samo świadomości.
Psy, słonie, niektóre tylko małpy.
29 stycznia 2024Atropolamine pisze: No chociażby dlatego,że nie znają żadnego językaŻeby wykonywać czynności nie trzeba myśleć.
Ale to moja interpretacja..
Jazda w chuj bo wjebalo mi sie, że mam taki demoniczny głos i to może być jakiś cerber wysłannik z piekła (może ktoś skojarzyć z kreskówką Mr. Pickles), co w połączeniu z wizualami sprawiło, że zacząłem do niego gadać w stylu pokłoń się swojemu prawdziwemu władcy niebawem przejmiemy kontrole nad światem itp. Najbardziej niesamowite były jego oczy, jakby płonęły w nich czarne płomienie.
16 października 2023Stteetart pisze: "mam wyjebane na wszystkich i pierdole też Famasa".
30 stycznia 2024SerioSergio pisze: Może mają jakieś miau miau miau i to jakoś interpretują...
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.