Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 5823 / 1206 / 43
@Up
To nie są halucynacje.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1455 / 596 / 0
Po benzydaminie za kazdym poruszeniem oczu pojawialy sie takie male niebieskawe blyskawice w losowych miejscach . Po dexie za oknem widzialem bociany (w srodku nocy w Anglii ...) i statki kosmiczne . Po kwasie zdawalo mi sie , ze ktos ubrany na bialo biega po pustym parkingu musialem naprawde sie skupic , zeby stwierdzic , ze jednak raczej nie . Majac wysoka goraczke myslalem , ze z mojego lozka wychodza umarli .

Generalnie wbrew popularnej opinii takie prawdziwe haloony sa bardzo rzadkie , nawet na sajko i dyso :halu:
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 5823 / 1206 / 43
Niektórzy mylą halucynacje ze zmianą percepcji oraz cevami i oevami.
Jeśli zamiast drzewa widzisz człowieka - to nie jest halucynacja.
Jeśli widzisz drzewo, którego nie ma - to halun.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 37 / 9 / 0
U mnie najlepsza jazda była na LSD gdy pierwszy raz tripowałem w naturze ok. 200ug:

Byłem z kolegą na łące, rowerki, opisuję OEV. Cały krajobraz pokrył się filtrem jakbym był w jakiejś surrealistycznej bajce. Następnie z pół godziny gapiliśmy się na betonową płytę, która zaczęła nam przypominać właz do jamy w peruwiańskiej dżungli, który trzeba aktywować czaszką aby wejść XD Kilkugodzinne błądzenie po małym lasku, w którym wmówiliśmy sobie że jesteśmy majańskimi wojownikami i szukamy wyjścia z krwiożerczej dżungli XD Powiedziałem sobie także w myślach ,,chcę zobaczyć świat, w którym ludzie tworzą miłującą się jedność" i cały krajobraz pokrył się seledynowym, przezroczystym filtrem. Gdy wracaliśmy z powrotem do domu rowerami, cały krajobraz przekształcał się w czasie rzeczywistym jakbym miał jakiś silnik graficzny w głowie i zmieniał wszystko siłą umysłu, niesamowite przeżycie, totalny surrealizm i bajka. Gdy już znaleźliśmy się w domu była noc i wyszliśmy na balkon, akurat była bezchmurna, gwiaździsta noc i po spojrzeniu na najjaśniejszą gwiazdę wszystko wydawało się jakby było pod szklaną kopułą oraz wszystkie gwizady na niebie były połączone ścieżkami, które tworzyły super strukturę, w której środku pojawiły się kolorowe trójkąty z okiem (illuminati confirmed XD). Po tym wszystkim położyłem się do łóżka i na CEVie ukazała mi się moja osoba jako doskonałe połączenie ludzkiego ciała, natury, technologii, metafizyki i duchowieństwa, egzystująca w super systemie operacyjnym wszechświata oraz bukiet wizuali o tematyce cybernetycznej, egipskiej, hipisowskiej, majańskiej oraz natury :D To był totalny odjazd, wspominamy tą przygodę za każdym razem z uśmiechem na ryju.
  • 690 / 310 / 0
Pamiętam pierwszy i ostatni swój raz na grzybach halucynogennych. Wziąłem 30 szt tylko.
Dla mnie za dużo chyba. Poszedłem się zobaczyć w lustrze.. byłem fioletowy jak denaturat :)
Więcej grzybów nie brałem, dziękuje
Bóg rozdaje karty.. diabeł je miesza...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.