ODPOWIEDZ
  • 68 / 2 / 0
wyngiel 900 zlotych, kontakt wziety z ksiegi kontaktow, Exit Internarional Philipa Nietchke
  • 3899 / 241 / 13
No w sumie a'propos tego "after lajfa" - gdyby go nie było to w sumie też fajnie... Po prostu totalny brak świadomości - szkoda Ci nie będzie już nigdy bo to technicznie niemożliwe ^^
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 68 / 2 / 0
apropo afterlifu polecam Kena WIlbera i wszystkie jego filmy, np. ten
https://www.youtube.com/watch?v=vDhmMf2KGb4
Po prostu totalny brak świadomości - szkoda Ci nie będzie już nigdy bo to technicznie niemożliwe ^^
poczucie istnienia, odwieczne Ja Jestem (z bilbli jestem ten ktory jestem) nie znika nigdy, jestesmy stworzeni na podobienstwo boga a to nie oznacza ze ona ma brode tylko ze istniejemy wiecznie, nasze poczucie istnienia jest niezmazywalne, jest nienarodzone i nigdy nie umiera, swiat jaki znamy przeminie ale poczucie istnienia, wlasnego JA jestem nigdy.

polecam obejrzec ten jak i inne jego filmy, ciabach
  • 2949 / 247 / 0
extraviado pisze:
Wszyscy samobojcy bardziej chyba mysla o reakcji otoczenia na wiesc o ich smierci niz o konsekwencjach swojego czynu dla nich samych.
Nie, nie wszyscy.
extraviado pisze:
Jakbym ja mial ostro zjebany garnek to bym heroine zaczal napierdalac - chociaz by przyjemnie bylo. Samobojstwo mozna jebnac rok pozniej, zamiast skreta >P
Zawsze to jakieś wyjście ;]
  • 3899 / 241 / 13
Bizon pisze:
poczucie istnienia, odwieczne Ja Jestem (z bilbli jestem ten ktory jestem) nie znika nigdy, jestesmy stworzeni na podobienstwo boga a to nie oznacza ze ona ma brode tylko ze istniejemy wiecznie, nasze poczucie istnienia jest niezmazywalne, jest nienarodzone i nigdy nie umiera, swiat jaki znamy przeminie ale poczucie istnienia, wlasnego JA jestem nigdy.
To już jest opinia, a nie fakt ;). Z resztą, też w to wierzę, poprostu rozpatrzyłem sytuację alternatywną - też prawdopodobną.
  • 1295 / 232 / 0
Skorp pisze:
poczucie istnienia, odwieczne Ja Jestem (z bilbli jestem ten ktory jestem) nie znika nigdy
Poczucie nie znika, ale ból i troski - tak? Bardzo wybiórcze to poczucie... Jakże ono to robi?

EDIT - a właściwie powiem Ci jeszcze jedno (jako totalny racjonalista). Zastanawiałeś się jak wygląda piekło? Bo ja w takim miejscu byłem, po br-Dragonfly i zapewniam Cię, że była to najbardziej przerażająca rzecz, jaką do tej pory widziałem. Osuwałem się spiralnie w dół (trochę jak kulka w ruletce), wewnątrz czarnego, zupełnie czarnego, nieskończonego leja. Nic tam nie było, tylko ciemność i NIGDY NIE KOŃCZĄCY SIĘ RUCH W DÓŁ PO SPIRALI. Co więc, jeśli Twoje "nie znikające nigdy" poczucie istnienia, oderwawszy się od odrzuconego ciała właśnie w takim stanie utkwi na wieczność?

Bez obrazu.

Bez dźwięku.

Bez czucia.

Bez myśli

Bezustanne krążenie w dół.

A Łylbur to narcystyczny laluś.
  • 3899 / 241 / 13
Jak na totalnego racjonalistę popłynąłeś w niezłe fantasmagorie.
  • 4024 / 372 / 951
Ale w pewien sposób wynikające z koncepcji końca percepcji wraz ze śmiercią mózgu: wówczas z perspektywy osoby umierającej umieranie nie ma końca, ponieważ koniec znajduje się już poza percepcją. Nie można przecież doświadczyć własnego nieistnienia.
  • 1295 / 232 / 0
Parathormon pisze:
Jak na totalnego racjonalistę popłynąłeś w niezłe fantasmagorie.
Zakładałbym raczej, że to naturalna reakcja organizmu na zjedzenie trucizny. Próba wywołania awersji do substancji. Co nie zmienia faktu, że wizja była (dla racjonalisty) przerażająca.
  • 3899 / 241 / 13
Tak samo jak dzień nie ma końca bo jego koniec (sen) jest już poza percepcją (świadomością). Generalnie dopiero po przebudzeniu uświadamiamy sobie, że jednak poprzedni stan czuwania nie trwał nieskończoność :D. To trochę nie o taką nieskończoność chodzi - nie da się tego tak łatwo przełożyć na wrażenia człowieka żywego.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku

Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.