Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 207 / 4 / 0
cm3e pisze:
sportowcy na poprawe snu i podniesienie testosteron polecaja tak zwane ZMA - cynk magnez, wit b6, do kolacji przed snem. Sugerowane porcja producentów to 1350mg, 90mg cynku i 31,5 mg B6

u.
31,5 mg b6 tylko pobudzi i ze snu nici-na sen to 2-6 mg
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 67 / 1 / 0
Nie wiem jak ze snem, ale udowodniono iż ZMA nie ma wpływu na poziom testosteronu gdy masz poziomy cyku i magnezu w normie.
"Dzień dobry." Adam Mickiewicz
  • 55 / / 0
Jak widać sposobów cała masa a organizm prędzej czy później swoje odbierze. Przez około 3-4 miesiące przesypiałam 8 godzin na dwa dni. Czułam się wspaniale, miałam wtedy dobry okres w życiu, wszystko szło jak po maśle. Po upływie tego czasu organizm odmawiał powoli posłuszeństwa. Szczególnie apetyt na słodkie żeby dostarczyć energii. W momencie zaczęłam przybierać na wadze i chodziłam permanentnie zirytowana. Można od czasu do czasu wypróbowywać swoje możliwości ale nie ma takiej siły żeby to stało się normą. Ta nasza klatka rządzi się swoimi prawami.
Jestem na gieblu.
  • 3523 / 54 / 0
Że tak zapytam,po cholerę skracać sen ? Sen jest dobry dla organizmu i jego funkcjonowania
  • 95 / 3 / 0
Jeżeli można skrócić długość snu i nie uszkodzić sobie organizmu, a nawet wzmocnić pewne aspekty - warto to robić. Oto odpowiedź na Twoje pytanie.
Uwaga! Użytkownik CherubAnatema nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3523 / 54 / 0
Nie wiem czy takie oszukiwanie organizmu przysporzy jakiś korzyści prozdrowotnych, ale jak macie jakieś argumenty to chętnie posłucham
  • 31 / / 0
Śpi ktoś na forum polifazowo?
  • 50 / 3 / 0
Jak już ktoś napisał ZMA trochę poprawia jakość snu przez co po 6h jest się często lepiej wyspanym niż po 8.
  • 31 / 1 / 0
Fakt faktem czujesz większe wyspanie, ale to tylko chwilowe, bo zmęczenie przychodzi szybciej i ciężej się wstaje. Po 6h snu ja zawsze muszę albo kontrować się kawami, albo kimać w ciągu dnia.
  • 382 / 25 / 0
U niektórych osób stosowanie cynamonu skutkuje zmniejszeniem zapotrzebowania na sen.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony

Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.

Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.