Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
Blue_Berry pisze:Gazyfikacja jesteś w stanie podać mi przybliżoną zawartość procentową H którą otrzymujesz w wyniku swojej metody?
Oczywiscie są metody na oddzielenie monoacetylowych pochodnych i nieprzereagowanej M, mógłbym to robić pracując w większej skali. Wtedy biała H o zawartosci 99,0%-101,0% przy oznaczaniu :) Nawet oznaczenie mógłbym pierdyknąć jakbym miał tego dużo :) Tak z czystej ciekawości, przy 2 oznaczeniach jakbym uzyskał 99% chodziłbym dumny jak paw :) Bo ja naprawdę lubię chemie :)
No 99% heroina jest niczym kolejny cud świata. Moja ma jakieś 87-92% z tego co się zdążyłam dowiedzieć, ale zamierzam próbkę poddać badaniom w najbliższym czasie.
Tabletkę rozgniatamy, zalewamy woda, merdamy i filtrujemy, tak jakbysmy chcieli sobie naszykować morfine do puknięcia. Następnie tak przygotowany r-r odparowujemy na chochli z dodatkiem sody oczyszczonej. Będzie sie gotować, wiec wszytsko samo sie zrobi jak trzeba, nasypać tylko i odparować r-r. Najlepiej nalewac r-r stopniowo, wtedy to co zostanie jest bardziej na srodku. Po osuszeniu dobrze jest to zeskrobac i ułozyc na srodku a następnie sam bezwodnik albo bezwodnik i aceton czy inny rozpuszczalnik. Grzejemy to aż nam odparuje i nie będzie czuć zapachu bezwodnika, zalewamy woda, filtrujemy i cyk.
Metoda i tak zajmuje jakieś pół godziny ale nie szkoda nawet minuty z tego czasu. Sodki trzeba sypnąć mniej więcej połowę tego co mamy morfiny w tabletce, można dac tyle samo co morfiny, niewielka róznica. Powstały octan sodu normalnie można puknać, jest go przecież malutko. Aha, nieoddzielona soda marnuje nam bezwodnik, trzeba miec to na uwadze i dać troche więcej bezetu, tak z 1ml na działkę, ale i 0,5ml wystarczy. Ilosci jakie tą metoda robię nie przekraczają 200mg majki na raz, metoda typowo na jedną czy 2 działki.
Tak sobie dzis gotowalem i pomyslałem, ze napiszę, oby sie nie okazało, ze juz to gdzieś pisalem, najwyzej będzie jeszcze raz, a co tam :)
gazyfikacja plazmy pisze:Podam wam moja metodę na szykowanie 1 dzialki.
[zbedny cytat, v]
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
Blue_Berry pisze:@david nie opłaca się, acetylację najlepiej robić ze 100mg majki i wyżej (polecam z 200mg), poniżej efekt będzie bardzo mizerny, no chyba że chcesz tak tylko na próbę się bawić, ale to jest to co zawsze powtarzam - marnowanie towaru.
bo chwilowo zostało 40mg (2tab) i stąd poprzednie pytanie :)
drugie to czy przejście do samej wolnej zasady (bez dodawania bezwodnika) jest opłacalna/mocniejsza - czy tylko biodostępność się zmienia?
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
Wolna zasada b. słabo rozpuszcza sie w wodzie, zeby rozpuścic 20mg (czyli 15mg wolnej zasady, bo tyle wychodzi z 20mg siarczanu) musiałbyś sobie kroplówkę zafundować. A co do działania to nie, nic nie poprawisz. Do wolnej zasady sprowadza się morfinę by ją właściwie zacetylować. A biodostępnosć przy i.v. sie nie zmienia, to zawsze 100%.
GP ta metoda z oddparowaniem rr z mst i acytylacją tego jest imo bardzo kiepska bo wychodzi brązowa breja z której nawet cieżko bezet odparowac-działać działa, ale codziennie bym tego nie walił... Chyba że opanowałes wyciąganie morfiny z mst z minimalnym rozpuszczaniem wosku i innych wypełniaczy to wtedy można tak zrobic jak nam zależy na czasie... Ale zawsze lepeij strącić morfine, jeśli nie zrobimy kiślu z rr i damy stosunkowo duzo wody 15-18ml to morfina juz po 30 40min jest wytrącona na dnie tłoczka a potem to juz z górki. Ja jeszcze ogrzewam roztwór-sszybciej sę wytrąca, wtórniaka tez warto wytrącić-zawsze coś jeszcze opadnie po nocce...
PS-szkła to nawet szło zrobić w plenerze odparowując na kol. wydechowym auta.... Dobrze mieć sporą turbine, szybciej idzie, a wibracje silnika tylko pomagają uzyskać jednolity produkt... ;D
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).