Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2070 / 250 / 0
Blue_Berry pisze:
Gazyfikacja jesteś w stanie podać mi przybliżoną zawartość procentową H którą otrzymujesz w wyniku swojej metody?
Ciężko to stwierdzic bez badań, ale kiedyś kompetentna osoba z tego forum podała mi wydajnosci reakcji przy róznych metodach i moja ma nie mniej jak 87% diacetylo, do ponad 90%. Oczywiście bez badań trudno to potwierdzic, znaczenie ma jakosć odczynników, której przeciez nie kontroluję oraz inne zmienne, używam parowniczki. Moim zdaniem mogę uzyskać przynajmniej 80% diacetylo dlatego, że pod koniec prowadzę reakcję tak jak prowadzę (na plus). Poza tym 6-O-MAM działa jak H a -OH w 6 pozycji łatwiej acyluje niż w 3. W działaniu nie rózni się od 100% H, wszytsko jak trzeba dla H.

Oczywiscie są metody na oddzielenie monoacetylowych pochodnych i nieprzereagowanej M, mógłbym to robić pracując w większej skali. Wtedy biała H o zawartosci 99,0%-101,0% przy oznaczaniu :) Nawet oznaczenie mógłbym pierdyknąć jakbym miał tego dużo :) Tak z czystej ciekawości, przy 2 oznaczeniach jakbym uzyskał 99% chodziłbym dumny jak paw :) Bo ja naprawdę lubię chemie :)
  • 2652 / 385 / 0
Widzę że lubisz ;)

No 99% heroina jest niczym kolejny cud świata. Moja ma jakieś 87-92% z tego co się zdążyłam dowiedzieć, ale zamierzam próbkę poddać badaniom w najbliższym czasie.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2070 / 250 / 0
Dla zjadaczy brązu brzmi pewnie jak przechwałki :) Z resztą czystosć to sprawa drugorzędna, troche fetysz, najważniejsza jest odpowiednia ilosć H w pompce :)
  • 2070 / 250 / 0
Podam wam moja metodę na szykowanie 1 dzialki. Szkoda czasu by robic wszytsko tak jak jest opisane na początku gdy chcemy zrobic np. jedną tabletkę i od razu ja huknać.

Tabletkę rozgniatamy, zalewamy woda, merdamy i filtrujemy, tak jakbysmy chcieli sobie naszykować morfine do puknięcia. Następnie tak przygotowany r-r odparowujemy na chochli z dodatkiem sody oczyszczonej. Będzie sie gotować, wiec wszytsko samo sie zrobi jak trzeba, nasypać tylko i odparować r-r. Najlepiej nalewac r-r stopniowo, wtedy to co zostanie jest bardziej na srodku. Po osuszeniu dobrze jest to zeskrobac i ułozyc na srodku a następnie sam bezwodnik albo bezwodnik i aceton czy inny rozpuszczalnik. Grzejemy to aż nam odparuje i nie będzie czuć zapachu bezwodnika, zalewamy woda, filtrujemy i cyk.

Metoda i tak zajmuje jakieś pół godziny ale nie szkoda nawet minuty z tego czasu. Sodki trzeba sypnąć mniej więcej połowę tego co mamy morfiny w tabletce, można dac tyle samo co morfiny, niewielka róznica. Powstały octan sodu normalnie można puknać, jest go przecież malutko. Aha, nieoddzielona soda marnuje nam bezwodnik, trzeba miec to na uwadze i dać troche więcej bezetu, tak z 1ml na działkę, ale i 0,5ml wystarczy. Ilosci jakie tą metoda robię nie przekraczają 200mg majki na raz, metoda typowo na jedną czy 2 działki.

Tak sobie dzis gotowalem i pomyslałem, ze napiszę, oby sie nie okazało, ze juz to gdzieś pisalem, najwyzej będzie jeszcze raz, a co tam :)
  • 258 / 2 / 0
gazyfikacja plazmy pisze:
Podam wam moja metodę na szykowanie 1 dzialki.
Czy opłaca się w/w metode stosować przy sefkach 20mg (jedna tabl.)?

[zbedny cytat, v]
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 2652 / 385 / 0
@david nie opłaca się, acetylację najlepiej robić ze 100mg majki i wyżej (polecam z 200mg), poniżej efekt będzie bardzo mizerny, no chyba że chcesz tak tylko na próbę się bawić, ale to jest to co zawsze powtarzam - marnowanie towaru.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
Blue_Berry pisze:
@david nie opłaca się, acetylację najlepiej robić ze 100mg majki i wyżej (polecam z 200mg), poniżej efekt będzie bardzo mizerny, no chyba że chcesz tak tylko na próbę się bawić, ale to jest to co zawsze powtarzam - marnowanie towaru.
hmmm... powiem tak - całkiem dobrze nawet robi mnie (jeszcze) 20mg majki iv
bo chwilowo zostało 40mg (2tab) i stąd poprzednie pytanie :)
drugie to czy przejście do samej wolnej zasady (bez dodawania bezwodnika) jest opłacalna/mocniejsza - czy tylko biodostępność się zmienia?
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 2070 / 250 / 0
Acetylować warto nawet 1 szkiełko. Moja metoda jest ok, ale do sevredolu sie nie nadaje, przy sevredolu trzeba wytrącic majke i oddzielić od r-ru, bo laktoza sie potem przypali i wyjdzie czarny towar, który przy podawaniu ma smak spalonego cukru plus ogólnie spalenizny. Zawsze mozna tak zrobic i podać, ja przeżyłem, ale lepiej robic to inaczej.

Wolna zasada b. słabo rozpuszcza sie w wodzie, zeby rozpuścic 20mg (czyli 15mg wolnej zasady, bo tyle wychodzi z 20mg siarczanu) musiałbyś sobie kroplówkę zafundować. A co do działania to nie, nic nie poprawisz. Do wolnej zasady sprowadza się morfinę by ją właściwie zacetylować. A biodostępnosć przy i.v. sie nie zmienia, to zawsze 100%.
  • 2652 / 385 / 0
GP po co acetylować 1 szkło? Naprawdę Ci się to opłaca? Nie bawiłabym się w takie coś, to strata czasu, w którym można by było zacetylować o wiele więcej morfiny i mieć pewność, że lepiej poklepie + zostanie dobrego towaru na potem. Takie coś to w przypadku, gdy masz mało majki, a chcesz poczuć jak działa acetylowana - rozwiązanie na pierwszy raz lub ze zwykłej oszczędności. Ile majki najczęściej acetylujesz?
  • 880 / 23 / 0
szkła sie akurat najłatwiej acytuluje... Nawet nie trzeba strącać morfiny(chociaż zawsze lepeij bo pozbywamy się większości sody przed acytylacją), wystarczy dodać trochę sody do momentu wytrącenia się płatków, odparować zalać bezetem(aceton jest naprawde zbedny....) i heja.... zrobione i 100% wydajności...

GP ta metoda z oddparowaniem rr z mst i acytylacją tego jest imo bardzo kiepska bo wychodzi brązowa breja z której nawet cieżko bezet odparowac-działać działa, ale codziennie bym tego nie walił... Chyba że opanowałes wyciąganie morfiny z mst z minimalnym rozpuszczaniem wosku i innych wypełniaczy to wtedy można tak zrobic jak nam zależy na czasie... Ale zawsze lepeij strącić morfine, jeśli nie zrobimy kiślu z rr i damy stosunkowo duzo wody 15-18ml to morfina juz po 30 40min jest wytrącona na dnie tłoczka a potem to juz z górki. Ja jeszcze ogrzewam roztwór-sszybciej sę wytrąca, wtórniaka tez warto wytrącić-zawsze coś jeszcze opadnie po nocce...

PS-szkła to nawet szło zrobić w plenerze odparowując na kol. wydechowym auta.... Dobrze mieć sporą turbine, szybciej idzie, a wibracje silnika tylko pomagają uzyskać jednolity produkt... ;D
Nie ćpiej bo skiśniesz!
ODPOWIEDZ
Newsy
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.

Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce

Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.

Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).