Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 721 / 3 / 0
Po ponad rocznej przerwie po 3mg zasłabłam prawie. Dodatkowo jak spaliłam kawałek papierosa to rzygałam dalej niż widziałam :scared: Zacznij od 1,5-2mg max, serio.
i like to wear colors like black because it says i’m a whore gg - 11135871
  • 2878 / 21 / 0
Jak ssiesz, to ~5mg, jak walisz i.v. to ~3mg.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 88 / 2 / 0
Opowiem Wam historie mojego związku z buprą.

Kiedyś KTOS ładnie zareklamowal, ze z kody lepiej przejść na bpr zachwalając ją totalnie (ogolnie jest to wyższy poziom wjebania) i racja do detoksu z obojetnie jakiego opio jest idealna, choc przy kodzie ktos powinien wydzielac dawki, bo samemu sie poleci-- nie ma chuja! Z kody przeskoczylem na bpr, bylo zajebiscie dobrze kopalo, tanio wychodzilo. Zacząłem okazjonalnie pukać maje (ciagi tygodniowe) (jeszcze przed pierwszym ciągiem KODowym ją brałem, bardzo okazjonalnie po szocie), bpr nadal dzialalo elegancko, choc sam zwiekszalem dawki i dowalalem antyhistamin. Zatrzymałem sie na 5mg i pojawil sie mak FRESCO 09.2012 wtedy polecialem jak nie mocne bakkalandy/fresco to majka, swoje maki siane z fresco, opium, wiadomka do tego klony bez zachamowania.
Detox- na bpr nie leczyla zbytnio, moze to przez benzo, o dzialaniu rekreacyjnym nie bylo mowy
dalej
cpanie co 2 miesiace po miesiacu maku- krótkie ciągi
od ostatniej dzialajacej rekracyjnie dawki bpr mineło dobre 1,5 roku
Kupilem ostatnio paczke na zejscie w razie czego po ciagu 2msc z makiu intermarche (na wage czy bon dor) po to by czuc sie dobrze psychicznie poprostu.
Wzialem okolo 1mg, przerobilem (raczej nic nie zostalo na plastrze) pstryk i co?
i pieknie dziala jak na początku zabawy, nody są wszystko dziala jak należy
a byłem w takim stanie ze zadna dawka bpr na mnie nie dzialala tylko sprawiala ze czuje sie zle
w miesiac wycpalem plasterek zostaly 4, tolerka powoli rosnie, ale nie zwiększam dawek, zalezy mi na dzialaniu antydepresyjnym. wole raz na jakis czas dorzucic hydroxyzyny czy klona i miec dobrą bombe niz windowac niewiadomo jakie dawki..

takze wielkie kozaki na ktorych bpr nie dziala, macie szanse tylko potrzebna jest przerwa. AAA i pamiętajcie duze dawki to gowniane dawki, chyba ze faktycznie dziala mocniej
pozdrawiam

pzdr
And if you're downright disgusted
And life ain't worth a dime
Get a girl with far away eyes
  • 803 / 40 / 0
bupra to świetny antydepresant
żuta nie wywołuje u mnie mdłości, co innego strzelana - mdłości f'chuj, nasilające się po zapaleniu papierosa (szczególnie, jeśli mimo braku apetytu nie zmuszę się, aby coś zjeść)
paradoksalna stymulacja i trudności z zasypianiem (sen przerywany, po 2h)
solidna reakcja histaminowa (może z powodu dłuższej przerwy od opio)
niemożność wysrania się (trzeci dzień) + trudności w oddawaniu moczu
generalnie ok :)
per rectum ad astra
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
1. fragment interesującego wykładu
2. o samobóju bez nadętej bufonady
  • 6 / / 0
Próba!

Dzisiaj Sz. P. Koleżanka-Z-Klasy poczęstowała mnie plastereczkiem Transtec'a (~1mg). Z początku było po prostu - normalnie. Czas sobie leciał; po ok. 40 minutach dołożyła mi jeszcze ciut (~0.5mg). I jak to zwykło bywać, działać zaczęło. Na początek odczułem znieczulenie ciała (np. mrowienie lewej ręki). Teraz jest w miarę lajtowo, mianowicie siedzę sobie i słucham czegoś co normalnie mi nie podchodziło (mówione? :>), nie do końca trzeźwo mi się myśli; przerabiając fotkę w fotoszopie gubiłem się w byle prostej rzeczy (niewyspanie?).

Póki co czekam na więcej efektów, gdyż druga dawka jeszcze pewnie wejdzie! Później doje*ie alkoholem. Pierwszy test wydał się dość sympatyczny. Liczę na drugą randkę. :heart:
So shiny. So cool.
  • 6 / / 0
Koniec próby!

Temat pracy: Było dość kolorowo!

Odczucia dość znane z alkoholu pomijając drętwienia, jednakże zwracam uwagę na pewien nietypowy rodzaj otępienia, może znudzenia, czy senności z marihuany, ale rzekłbym - mocniejsze. Może nieco przesadziłem jak na pierwszy raz; wymiotowałem %-D . Co najlepsze... w odróżnieniu od alkoholu, nie było to jakoś szczególnie ciężkie przeżycie, żyłem dalej, a stan się za bardzo nie zmienił (pomijając potrzebę napicia się). Alkoholem jednak nie poprawiałem z uwagi na zmęczenie/senność.

Po ok. 1 - 2h po zażyciu już całej dawki zacząłem grać z kumplem w szachy. Wygrałem 2/4 gry. Więc może jednak nie otępia tak bardzo. %-D

Wniosek: Polecam i prawdopodobnie w nieodległej przyszłości spróbuje ponownie.
So shiny. So cool.
  • 343 / 3 / 1
może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak to działa gdy chcemy przebić/wybić bupre innym opio to 'barierę' do przebicia bardziej bedzie formował czas od przyjecia bupry czy ilość jaką przyjeliśmy? ('wybijaczem' jest podwojna dawka optymalna %-D )
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
  • 1293 / 20 / 0
czas, to zalezy czy bupre przyjąłeś raz czy np jedziesz na niej tydzień(wtedy wiadomo, dlużej wychodzi z organizmu)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 88 / 2 / 0
wicknesss pisze:
może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak to działa gdy chcemy przebić/wybić bupre innym opio to 'barierę' do przebicia bardziej bedzie formował czas od przyjecia bupry czy ilość jaką przyjeliśmy? ('wybijaczem' jest podwojna dawka optymalna %-D )
jedno i drugie (tu różnie bywa czasem trzeba wiecej zarzucic), ale zaklada się ze bardziej czas od przyjęcia
poza tym jezeli jestes na ciagu bpr'owym tak przynajmniej pol roku na niskch dawkach (do 5mg-pisze z doswiadczenia) to inne opio pokarają Cię "nawet" normalnie (nawet aż za mocno- tolerka spada, przy kodzie, majce histamina prawie zabija) juz po 24h od przyjecia ostatniej dawki. Mowa tu o opiatach przy fentanylu radze odczekać do skręta bądź te 72h.
pzdr
ps. pisze historie z życia wzięte
poza tym kwestia indywidualna wiadomo
And if you're downright disgusted
And life ain't worth a dime
Get a girl with far away eyes
  • 343 / 3 / 1
tak dla ogółu powiem: iż zjadłwszy wieczorem około 19 :diabolic: 4mg (a dokładniej 3 + 1, 30min przerwy) trzymało mnie cały dzień, wieczorem na wejściu poszedłem na basen, było po prostu lovely :heart: a po około 18 godzinach, wrzucone zaraz po wstaniu, DHC w dawkach 720mg + 240mg (znowu po pół godz., TAK DLA PEWNOŚCI, heh) wjechało pięknie, tak jak oczekiwałem, dzieny, branoc :*)
edit: ta bupra była wrzucona w trakcie mini-ciągu na dehace joł
Ostatnio zmieniony 30 października 2013 przez wicknesss, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lets go Batman and Robin. Rob a pharmacy on the comedown."

Spoiler:
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.