3-mec rozklada system ale jak wszystkie ketony ma wade (nawet od czasow i uwaga na kolejnosc, bo jest istotna: 4emc/4mmc/(tutaj bylo cos pomiedzy ale nie dowiedzialem sie jeszcze co to za cudo)/4mec/3mec kazdy nastepnej, ze tak okresle generacji, krocej dziala przy kolejnych dorzutkach.
bylo 4emc ktore bylo pozniej opylane jako 4mmc i kazdy z Was sie jara "mefem" nie wiedzac, ze jakby wziac pod lupe to niektore sorty mmc byly EMC - roznica byla znaczaca tylko we wjezdzie... 4mmc wjezdzal od razu po sciagnieciu i bylo mega parcie na dorzutke, natomiast TEN SORT (niby 4mmc a bylo 4emc) walilo sie raje.. mija chwila,nic,nicnic i nagle JEBUT i ten klimat polaczenia opio/mdxx/koki itp... ten co ladowal sie dluzej wcale na poczatku nie powodowal parcia na dorzucanie, dopiero jak sie "palke przeglo" wtedy bylo to co przy wspomnianym jako mmc... pozniej zescie narzekali, ze lata taki "pusty mef" co tylko kreci sie w glowie i nic poza tym i trzeba bylo walic iles rajek zeby osiagnac tamto COS :))))) takie male drobny wyjasniunek dla Was.
Zebyscie mnie nie zakrakali za chwile... poczatkowo krolem byl tym slynnym w rzeczywistosci 4emc ktory opierdalany byl jako 4mmc, ta sama baja jak z 3mmc i cala reszta rc'kow - NIE WIECIE CO JECIE to trzeba PAMIETAC. Jesli ktos zrobi specjalistyczna analize na kazdy zwiazek ktory jest w sklepach (mowie nawet o sorcie ktory wyglada tak samo a zmieniac sie moze z dnia na dzien z uwagi na bany i inne takie) "mi nie chce mi sie sluchac teoretyzowania jakiegos wachacza ktory czyta fora uznajac to za kompendium wiedzy" - do nikogo nie bije,bo to ja sam kiedys tak uslyszalem i dalo troche do myslenia. RCki tym czym sa w rzeczywistosci, w przyblizeniu dajmy na 7 zwiazkow 3 maja INNY PROFIL DZIALANIA! wiec o czym mowa.
Przy poprzednim kontakcie z ta substancja (poszedl gram w dzien, ale szlo tez bardzo duzo inny rzeczy-nie brac przykladu!) niczym mnie nie zachwycila. Ostatnio popluczyny (doslownie) zarzucone p.o. Daly bardzo obiecujacy wkret porzadnej fazy, niestety ilosc za mala by poszlo cos dalej. Pozostal niedosyt i nadzieja.
Musze jeszcze raz zarzucic na testy. Tym razem solo;)
Jak ktos posiada bierzace info o dzialaniu substancji (nie z oglaszamy) to prosze o podzielenie sie nimi publicznie;)
Otrzymana jako sampel od vendora nieznana mi ilość (stawiam na 0.5g, ale to równie dobrze mógł być gram więc moje oszacowania dawek mogą być bardzo przekłamane ).
Ogólnie oceniam zaskakująco pozytywnie, tym bardziej że wszystkie - efedrony, -mmc i pokrewne to nie "mój typ" substancji.
Wcześniej tylko zaznaczę, uważajcie na substancję i moja opinia może być mało miarodajna, ponieważ:
- dawkowałem mało
- kilka razy brałem będąc w ciągu 4f-mph (na dawkach 0.5x normalnie), dwa razy bez ciągu ale zaledwie 2-3 dni po nim
- i w końcu, nie wiadomo nawet czy to co miałem i czy to co wy skądś dostaniecie to rzeczywiście 3-mec (!)
Także weźcie poprawkę i wnioski wysuwajcie sami.
A więc, dawkowanie (~) 20-80mg.
Spostrzeżenia:
- Podanie podjęzykowe odpada, po parunastu sekundach znieczula język i pozostawia nieprzyjemny i nie do przepicia posmak na 15min
- Oralnie wchodzi "normalnie", tj powiedzmy po 15min start i po kolejnych 30min peak, trzyma ładnie ~1-2h, później gładko schodzi kolejne ~3h
- Ciśnienie na dorzutkę jest (ale nie jakieś pgromne)
- Raz po 5h od wzięcia zasnąłem, byłem wtedy co prawda zmęczony, ale do tych 7h myślę na pewno będzie można zasnąć, substancja raczej nie zoatawia pobudzenia na zejściu
- Działanie oceniam dobrze. Zdecydowana większość serotonina, z brakiem lub bardzo słabo wyczuwalnym pobudzeniem (na tym 0.5x dawce 4f-mph pobudzenie wyczuwalne, na czysto (ale 2-3 dzień po odstawieniu) subiektywnke za małe - tendencja do siedzenia i podziwiania przyrody, unikając kontaktów z ludźmi)
- Dorzutki przy tak małych dawkach działają 100% (testowane do 2, co ok. 1.5h)
- Dawki (szacuję na oko zakładając to 0.5g):
40mg - lekka (ale wyraźna) poprawa humoru
40mg + (po 1h) 80mg - granica wyjebania przy którym mogę przebywać z niebiorącymi luźmi: tendencja do chodzenia, zmiana sposobu mówienia, "jaranie się" pięknem wszystkiego itd. Taka 1/3 pełnoprawnej mdma/5-mapb fazy
- odbiór muzy mocno na plus
- przy dawkach które brałem i max 2 dorzutkach brak wyczuwalnej zwały (tj inngo samopoczucia wieczorem niż normalnie po 4f, lub normalnie pierwsze dni po jego odstawieniu)
Póki co nie zamierzam zamawiać jeszcze raz, ale gdybym miał ochotę na serotoninowe wyjście i nie ogarnął mdma na pewno zajrzę do wątku, czy to ja dostałem inną substancję, czy raczej jako jeden z pierwszych dostałem dobrą. Czy może po prostu stan w ciągu 4f-mph i ten 2 dni po jego odstawieniu zmniejszył mi dawkowanie, nie wiem. Ale na pewno to co miałem jest warte uwagi, i większość negatywnych opinii pewnie dotyczyła innej substancji. W tych dawkach nie spotkałem się z tak przyjemnym i bezzwałowym "-fedronem". :-)
chociaz nie boli kichawa przy aplikacji donos kommpletnie
sort male krysztalki
dzialanie hmm 2/10
wole 3 cmc
i jest drozsze.
nic ciekawego dobrze ze darmowy smapel.
a moze jestem przezarty?
:yay:
Próba załatwienia sobie towaru, następne tego typu posty nagrodzę warnem! - WRB
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
Uroboros pisze:Dokładnie, na nich tamte niby nieaktywne sorty nie działają, bo w ich mózgach zostało może z 10% receptorów sero i dopaminergicznych. Nie ma się do czego wiązać substancja
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/weedatwork.jpg)
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/kluczborkprasowy.jpg)
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki
Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/budynek-prokuratury-rejonowej-w-szczecinie.jpg)
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia
Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut_ekranu_z_2025-07-28_19-48-14.png)
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna
Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.