Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 742 / 9 / 0
WildMonkey pisze:
superheroin23 pisze:
Przy dawkach z rzędu 1,5-1,8g kodeiny zapewniam, że NIE MA MOWY o kapryśności,
Ty to bierzesz na raz ? :huh: Musisz być bogatym człowiekiem ;-)
Gówno prawda, jem codziennie 9 pak i jest kapryśność 100%.

Raz te 9 pak nie pogrzeje w ogóle, że siedzę i jest mi ciepło, 0 pozytywnej fazy a za drugim razem (niestety 10x rzadszym) leżę na łóżku oblany zimną wodą i sram ze szczęścia.

Próbowałem naprawdę wielu różnych rzeczy i analizując je doszedłem do następujących wniosków:
-Nie można jeść przynajmniej 2h przed, inaczej nie będzie mocnego "wejścia" i ten chwili szczytowania.
-Testowałem jedzenie/picie czegoś ciepłego chwile przed/po nie daje efektów zauważalnych
-Nie zależnie od humoru czy mam zajebisty czy doła raz grzeje tak, raz tak
-Lepsza faza jest gdy kodę wypije się "na raz" a nie stopniowo, powiedzmy przez 10 minut
-Im dłuższa przerwa (u mnie jest to w grniacach 16-30h do walenia do walenia) tym większa SZANSA na lepszą fazę (bo to też nie zawsze, czasami ładowałem po dłuższej przerwie na skręcie i była dupa i tak)

Za to jedyna rzecz jaka ma moim zdaniem naprawdę duży wpływ (nie wliczam do tego mixów) to wczesna pobudka + zmęczenie + pewność, że nikt nie wejdzie do pokoju i nie zacznie nas wkurwiać + Dobra nuta, którą zajaraliśmy się max dzień wcześniej.

A to oznacza moim zdaniem, że w 90% chodzi o nastawienie psychiczne i ogólną setting danego dnia/otoczenia/okoliczności.

Pozdro
  • 742 / 9 / 0
Witam,

Dzisiaj po prawie 3-4 tygodniach bez dobrej bani w końcu mnie pogrzało. Dawka taka jak zwykle (1350mg), wody prawie 500 ml, zjadłem obiad 4 godziny wcześniej, przez 1.5h przed ładowaniem na spokojnie wypiłem 2 browarki (jak zwykle). Wypiłem kodę jak najszybciej po czym zjadłem około 4-5 minut po załadowaniu TROCHĘ klusków z pomidorami odgrzanych, następnie równowartość jednej kanapki około 25-30 minut po załadowaniu a następnie wypiłem gorącą herbatkę (malinową) jakieś 40-45 minut po załadowaniu.

Zaczęło wchodzić ciepełko tak na poważnie około 20 minuty po załadowaniu, na początku było bez rewelacji i myślałem, że będzie to kolejny gówniany dzień, jednak jakieś 50-70 minut po załadowaniu poczułem to czego chciałem. Położyłem się na kanapie, gadałem sobie z koleżką i było cudownie. W pewnym momencie nawet musiałem się oblać zimną wodą, czego dawno nie doświadczyłem.

Podsumowując to jednak stwierdzenie z poprzedniego postu:
"-Testowałem jedzenie/picie czegoś ciepłego chwile przed/po nie daje efektów zauważalnych"

Nie jest do końca zgodne z prawdą, chyba że tak naprawdę gówno miało wpływ że jadłem i po prostu miałem jakiegoś farta dzisiaj :D

Pozdro
  • 2334 / 9 / 0
canonkod pisze:
1350mg
OOOoooo kurwa, stary. Weź się przerzuć na coś mocniejszego, bo dość że wypierdalasz pewnie z 5 dych dziennie, to jeszcze sobie wątrobę rozpierdolisz w drobny mak ;-).
Przepraszam za offtop.
Ostatnio zmieniony 25 lipca 2013 przez blablab, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 742 / 9 / 0
Nie ma tragedii jak na razie.

Szczerze mówiąc nie wiem na co miałbym się przerzucić. Nie mam dostępu do morfiny ani heroiny, której zresztą pakować nie mam zamiaru w najbliższej przyszłości. tramadol z tego co czytałem to wcale nie jest jakoś mocniejszy specjalnie od kodeiny.

Jakieś pomysły? Bo ja jestem otwarty na propozycje, nie dość, że idzie 60zł dziennie to jeszcze wkurwia robienie i picie...
  • 3901 / 563 / 0
A probowales polączenia np. 450mg thio+450mg antka? Zeby takie dawki,moze masz cos z enzymami. Ile masz masy, ile bierzesz i od jakich dawek zaczynales?
  • 1188 / 5 / 0
Dla mnie kodeina ostatnio jest bardzo dobra, chociaż zdarzało się, że 300 mg działało gorzej niż 150 mg, nie wiem skąd się to bierze, pewnie wiele czynników na na to wpływ, samo S&S też. ;)
Uwaga! Użytkownik Krolik1993 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 284 / 17 / 0
canonkod pisze:
Witam,

Dzisiaj po prawie 3-4 tygodniach bez dobrej bani w końcu mnie pogrzało. Dawka taka jak zwykle (1350mg), wody prawie 500 ml, zjadłem obiad 4 godziny wcześniej, przez 1.5h przed ładowaniem na spokojnie wypiłem 2 browarki (jak zwykle)
1350mg = 9 paczek antidolu = 45 g paracetamolu

Nie oszukujmy się, zawsze część pozostanie w roztworze.
Zakładając optymistycznie, że to około 500mg paracetamolu z opakowania, to wpierdalasz co dzień 5g paracetamolu. No i 2 browarki (jak zwykle).

mniam
wykrwawiaj się szybko. krzycz cicho. oddychaj płytko. tnij pewnie. bo każda strużka krwi, kreśli trajektorię
twojego upadku
  • 3523 / 53 / 0
kodeina potrafi być bardzo kapryśna, jednego dnia aż wciska w fotel na drugi dzień słabiutko aby za 2 dni uderzyć z podwójną mocą. Kapryśność kodeiny ciężko rozgryźć
  • 19 / / 0
kodeine biore srednio raz na dwa tygodnie, a i tak nie zawsze robi. to zaczyna byc frustrujace.
  • 302 / 2 / 0
Przy dłuższej przerwie najczęściej na mnie nie działa prawie w ogóle. Zdąży się, że ujebie bardzo mocno ciepło euforia jak nigdy :D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

120 litrów pochodnych opioidów w płynie nie trafi na rynek

Policjanci z Wydziału do Walki z Przestępczością Narkotykową Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie ujawnili miejsce przechowywania nielegalnych substancji psychotropowych, zabezpieczając ogromne ilości pochodnych opioidów w płynie oraz półproduktów służących do przetwarzania środków odurzających.

Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.