Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 3898 / 238 / 13
Z tym, że chaliponga zawiera 5MeODMT to albo nieprawda, albo nie ma to wielkiego znaczenia (możliwe, że stężenie jest śladowe); ekstrahowałem chalipongę i ekstrakt dawkowanie miał niemal identyczne jak ekstrakt z mimosy hostilis. Działanie dużo bardziej wizyjne, ogólnie z chalipongi wychodzi dobry materiał, tylko ciężko to oczyścić by wyszły kryształki.

Co do IMAO - nie słyszałem, żeby oprócz ekstraktu z ruty/caapi była jakaś alternatywa do waporyzowania.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 1 raz.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3129 / 26 / 0
A jaką metodą ekstrahowałeś? Bo np heptan / heksan nie wyciąga 5-MeO-DMT.
High, how are you?
  • 3898 / 238 / 13
Dichlorometan; alkany z tego co wiem spokojnie też dawałyby radę w ekstrakcji 5MeoDMT, którego parametry podziału to: XLogP: 1.9
XLogP3: 1.5;

Może myślałeś o oxy-DMT, którego to faktycznie alkany nie rozpuszczają (dlatego jimjam, czyli mix alkaloidów z mimozy ekstrahuje się toluenem/ksylenem/(dcm'em?)).
Ostatnio zmieniony 08 maja 2013 przez Parathormon, łącznie zmieniany 3 razy.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 613 / 20 / 0
Re: Changa
Nieprzeczytany post autor: Gluciorro »
Po dzisiejszym doświadczeniu rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi tak wychawala changę :heart: Najbardziej oczyszczające 15 minut w moim życiu! Nie mam porównania do waporyzowanego DMT, ale porównując z opisami, to co przeżyłem bardziej przypominało mi taki mini trip ayahuascowy ;)

Najpierw wszechobecne wizuale, potem białe światło i w końcu bardzo silnie wyczuwalna obecność jakiejś Istoty płci żeńskiej. Czułem, że ona kocha mnie bezwarunkowo i opiekuje się mną. Przez dłuższy czas przez moje ciało przepływała energia wysyłana przez nią, uzdrawiała mnie, dodawała sił życiowych. Potem Istota pokazywała mi różne rzeczy, byliśmy w dżungli, widziałem jaguara. Odpowiadała na różne moje pytania. Na koniec spytałem o swoje zwierzę mocy, i wtedy Ona odeszła, zaś moim oczom ukazała się łasica lub kuna. Poczułem, jakby we mnie wchodziła i potem chwilę zachowywałem się jakbym był tą łasicą :-)

Cudowne doświadczenie, dzisiaj cały dzień rozpiera mnie energia i motywacja po tym!
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 430 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Yaishi »
Wszystkie rośliny z których można sporządzić changę są nielegalne na terenie Polski, prawda?
  • 3129 / 26 / 0
Nieprzeczytany post autor: chusajn »
chaliponga jest legalna, ale nie ma legalnych roślin z odpowiednią ilością inhibitora MAO. Trzeba by się bawić w ekstrahowanie np męczennicy.
High, how are you?
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 99 »
Czołem wszystkim :)

Jestem tutaj nowy a to mój pierwszy post, więc... witajcie :)

Tak sie składa, że będę miał okazję próbować changi (z tego co mi wiadomo 45% DMT, ale nie znam dokładnego składu). W sumie będe dysponował ok 250mg mieszanki, z czego ok 1/3 leci do kumpla. Zostałem poinformowany, że dawka ok 80mg powinna być ok, ale wolałbym zweryfikować te informacje, zwłaszcza, że w tym temacie jestem nowy.

Poprzednie doświadczenia: głównie cannabis, raz ayahuasca przygotowywana w domu (25 g Psychotria V / 5 g Peganum H oraz 12 g Diploterys C / 25 g B caapi - wszystko razem gotowane, teoretycznie porcja na dwie osoby). aya była ciekawym doświadczeniem ale bardziej wewnetrznym niż wizualnym, jakkolwiek niektórzy, którym relacjonowałem, twierdzili, że cos musiałem źle zrobić. Jakkolwiek, później odbywałem podróż z LSD (2 bloczki) to wrażenia były bardzo podobne, tylko po LSD takie... kryształowe. I było więcej "widać" ale nie tak dużo jak mi wiele osób opowiadało, jakkolwiek podróż niezapomniana (i na pewno tam wrócę, tym razem planuję z wiekszą dawką).

Zasadnicze pytanie - lepiej palić czy waporyzować?
Palenia niezbyt lubię, dusi mnie i generalnie ciąży (dlatego zainwestowałem w waporyzator). Waporyzator mam Vaporstar z bongiem (coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=rttVXEy7C-c ) i przy cannabis działa fenomenalnie (używam zapalniczki żarowej Horneta). W przypadku changi nie wiem która metoda będzie lepsza, zwłaszcza, że co człowiek to inna opinia.

Możecie mi pomóc? Z góry dzięki :)
Pozdrawiam
99
  • 338 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: m477 »
DMT się rozkłada w relatywnie niskich temperaturach, więc palenie średnio wchodzi w grę zwłaszcza zapalniczką żarową, im mniej ognia użyjesz tym lepiej.
  • 10 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 99 »
m477 pisze:
dmt się rozkłada w relatywnie niskich temperaturach, więc palenie średnio wchodzi w grę zwłaszcza zapalniczką żarową, im mniej ognia użyjesz tym lepiej.
Innymi słowy mogę śmiało użyć waporyzatora?
Bo, że samo DMT sie waporyzuje to wiem, ale changa samym DMT nie jest.

Pozdrawiam
99
  • 90 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Saunter »
Czy 80mg palone w bongo/fajce/lufce zapalniczką/zapałkami da porządną podróż?
www.winy.info
ODPOWIEDZ
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.