Anon pisze:Za to stymulanty są bardzo bee ogromnie podwyższają puls i ciśnienie, trzeba sie często zatrzymywać bo wchodzi zadyszka i traci sie oddech i inne niefajne akcje. Już nie wspomne o odwodnieniu.
A chodzi o desoksypipradrol. Dawka malutka, bo 1,25 mg, więc aż tak nie dało w kość organizmowi. Ale mimo tego efekty okazały się zdumiewająco dobre, bo ten lekki wysiłek fizyczny niesamowicie zdołał wydobyć euforyczne działanie 2-dpmp. Tak, tak, a wydawałoby się, że to tylko pusty stymulant.. a jednak ;) podczas tej przejażdżki rowerowej samopoczucie jak na poziomie ~100 mg metylonu (jeśli chodzi o intensywność, bo wiadomo że tam dopaminka działała, a nie serotonina). W każdym razie bardzo mnie to zaskoczyło, że tak niepozorna odrobina czegoś takiego może tak fajnie zadziałać.
Warszawski Cpun pisze:Kiedyś chciałem nagrać filmik jak jadę rowerem i robię sobie strzała z h z podczas jazdy ;]
Po alko lub DXM jazda rowerem to totalna masakra, nie odważyłbym się. Po kodzie fakt, że zdarzało mi się jeździć (po 12h od zażycia), ale jak biorę udział w zawodach to odstawiam wcześniej na kilka dni.
Podsumowując: nie da rady połączyć dobrze brania opiatów z treningami na rowerze, coś trzeba wybrać - sam planuję odstawić zupełnie.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.