Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 703 / 40 / 0
Na mnie pod tym względem najlepiej działały małe dawki Tramalu albo kodeiny - tylko przy tym drugim zawsze ewidentnie widać, że jestem naćpana. Przy Tramalu znikały bariery, a jednocześniej nie było potrzeby narzucania się każdemu z półgodzinnymi monologami o wszystkim i niczym. Może nie do końca do tematu, ale chciałam spytać, czy ktoś miał podobnie. Napieprzanie mefedronu i potem innych ketonów bez umiaru w zeszłe wakacje spowodowało trwały wzrost wygadania - najpierw nie mogłam przez miesiąc przestać gadać do siebie, a potem przeniosłam to na rozmowy z ludźmi. Przez internet dalej mam opory, ale w cztery oczy już nie. Podczas fazy właśnie jest odwrotnie - raczej biorę sama i dużo do ludzi piszę, a w realu tak średnio chcę gadać. Dlatego mnie to dziwi, chociaż też cieszy, bo w końcu się pozbyłam nerwów. Zastanawiam się tak, czy inni raczej przyzwyczajają się do działania dragu i po odstawieniu odsuwają się od ludzi, czy większość ma tak jak ja. Rzekłam.
  • 38 / / 0
Po większości środków raczej odsuwają jeśli już. Jeśli chodzi o mefedron, to sam zjadłem go malutko, ale czytałem o kilku takich samych przypadkach, właśnie o zwiększonej rozmowności po dłuższej czy średnio długiej przygodzie z mefem. Może po prostu czegoś się człowiek uczy na tych jazdach, ale właściwie to nie mam pojęcia na czym to naprawdę polega.
Melon: Myślę, że to jeszcze zależy od czego bierze się dana małomówność. A jak działają na Ciebie inne polecane środki?
Uwaga! Użytkownik wentylator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 286 / 5 / 0
Najlepiej działa alpra jak jej już nie powinno być w organizmie.
;)
  • 286 / 5 / 0
Po SSRI nie chce w ogóle przebywać z ludźmi, nasilaja zobojetnienie, a wy tu o rozgadaniu.
;)
  • 38 / / 0
U mnie zazwyczaj odwrotnie jest niż u Ciebie. Widać, że najlepiej działa na Ciebie GBL/baclo albo jakieś benzo. Benzo może być od czasu do czasu, alpra czy rolki powinny się spisać. Pamiętam dawno temu już jadłem clony 2ki to chodziłem właśnie jak zombie i nie zbyt chciało mi się cokolwiek robić, taki znużony. Ale czas leciał przyjemniej. Rozumiem, że masz podobnie po ssri, chociaż może nie do końca dobrze to opisałem, ale wiem o co Ci chodzi.

Ogólnie to nie wiem co można dodać do tematu. Sam wiesz jakie są środki i jakie na Ciebie działają najlepiej.
Uwaga! Użytkownik wentylator nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Zamiast prochów itp poszukajcie sobie ludzi z którymi bedzie wam się chcialo gadać :finger: wiadomo ze po stymulantach i euforykach kazdy będzie wam sie wydawał ciekawy i zajebisty a tak nie jest, po co sie wjebać w jakieś gówno dla iluzji
  • 286 / 5 / 0
dlatego szukam rozgadania bez euforii i na miłość boską nie SSRI
;)
  • 394 / 7 / 0
Oczywiście metkatynon doustnie ale po tym to każdy rozpozna, że jesteś naćpany. Po kodeince+mała dawka DXM to się bardzo fajnie gada ale bez fajerwerek.
No i jeszcze kofeina, wiele reklam telewizyjnych rekalmuje swoje kawy jako świetny środek na spodkania ze znajomymi.
Ogólnie na stymulantach fajnie się prowadzi konwersacje.
Po benzo może być fajnie ale ja bym po nich "nie wiedział o co chodzi"
  • 283 / 1 / 0
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 1041 / 4 / 0
Kocyk pisze:
Etylofenidat :cool:
To chyba akurat kwestia bardzo osobnicza. U mnie wręcz odwrotnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.