Dział poświęcony tematowi kontroli recept lekarskich u farmaceuty.
ODPOWIEDZ
  • 2 / 1 / 0
To ma taki sens, jakby karać za zamówienie antybiotyku czy czegokolwiek.... Narkotyk to nie jest, a znawcą prawa być nie musisz. Jak dla mnie nie ma co się nakręcać.
  • 1174 / 222 / 23
Ktoś wie jak to jest z zamawianiem piracetamu z zagranicy na własny użytek w 2020r?
Czy jak zamówię piracetam np. z docsimon nie posiadając recepty to mogę mieć jakieś konsekwencje prawne?
Przekopałam cały internet żeby dowiedzieć się jak to jest prawnie, pytałam też swoich znajomych zajmujących się prawem i w sumie to nie wiadomo do końca. Z góry dzięki za odpowiedź .
  • 3574 / 582 / 1
Ja zamawialem z Czech i doszedl vez problemu, płatność przy odbiorze ale to bylo jak jeszcze Winter żył, czyli z 6 lat temu
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
ODPOWIEDZ
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.