xxyzyxx pisze:ps. MOją matke jedna kardiolog uzaleznila od zolsany (zolpidem) bo jej przepisala i nie mowila ze uzaleznia. Da się od tego oduniezaleznic w jakis latwy sposob? TO akurat kazdy psychiatra wie ze ten lek uzaleznia.
Pozdrawiam
A SSRI, które powodują uczucie senności to bardzo dobry zamiennik ; ) Słyszałam, że Trittico też jest dobre pod tym względem.
Balbinka17 pisze:Z Ketrelem miałam do czynienia tylko jeden raz, wzięłam całą tabletkę 200mg, po której dostałam totalnej amnezji
Ja właśnie odstawiłem fluoksetynę. Na razie mija drugi dzień; wczoraj spałem normalnie. Pierwszy raz od 1,5 miesiąca zasypiałem 0,5 a nie 1,5 h. Czuję się dobrze, a co najważniejsze: naturalnie. Ten kto brał te i inne ssri wie o co chodzi. Moje emocje są prawdziwsze i łatwiej mi się skupić.
Jednak o jakichkolwiek syndromach odstawiennych nie ma jeszcze co gadać, bo metabolit fluoksetyny ma t1/2 do 6 dni.
Czemu odstawiam? Bo chcę spać, normalnie kurwa spać, a neuroleptyki zapisywane przez psychiatrę nie działały należycie. Benzo nie wchodzą w rachubę. Poza tym jestem dłuższy czas po odstawieniu kody po długim ciągu, po którym to najbardziej dokuczała mi depresja. Teraz już się pozbierałem trochę, więc myślę, że będzie dobrze.
miumin pisze:Balbinko, nie ćpaj takich zabawek, nie warto.
Ten kto brał te i inne ssri wie o co chodzi. Moje emocje są prawdziwsze i łatwiej mi się skupić.
Potem jak przestajesz brać -> roztapiasz się -> czujesz ulgę -> wszystko jest bardziej naturalne.
Do tego fizyczne skutki brania -> niezbyt fajne.
@Balbina - tramadol Ci nie starcza?
Oczywiście nie to, żebym Cię namawiał do żarcia tego hmm... ohydztwa ;-)
revolutionaction pisze:Ciekawe że fluoksetyna pozytywnie wpływa u Ciebie na sen
Trzymaj się
Cytat przyciąłem. mrstothet.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.