Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1205 / 10 / 0
Z zejsciem z 7ml nie powinno byc problemu ;) u mnie gdzies po 1.5 miesiacu ciagu w tym ost miesiac 24h ( ok 2L ) wychodzilo srednio 35-40ml na dobe.... odstawienie oczywiscie fatalne, tym bardziej ze po 1.75L przez pomylke braklo gibla i mialem 3 dniowy cold turkey...tachykardia ( pomogl betabloker ) delirka, samopoczucie fatalne, goraczka, b.duze pocenie sie.... szczerze nie polecam... po kolejnych 250ml rozplanowalem ok 70-80ml na odstawienie i nie bylo juz tak zle ( zajelo to niby ponad 2 dni ale schodzilem z dawek kosztem czestotliwosci - srednio co 30-45min musialem dorzucac az wydluzylem do 2h i pozniej 3h )

Twoj blad to picie kawy... przy odstawianiu powinno sie unikac jakichkolwiek stymulantow... piwo moze pomoc z tym ze podnosi cisnienie i trzeba uwazac...

Twoj bl
  • 425 / 21 / 0
Liczyłem, że odstawka będzie bezbolesna i przejdę płynnie z giebla na tramadol.Myliłem się.Jestem spocony, rozedrgany (barbituran+grzane wino pomagają), śmierdzący i bezsilny.Wczoraj gadałem do siebie.
Zlekceważyłem ten rozpuchol i popełniłem spory błąd.Od teraz nie robię ciągów dłuższych niż 2 tyg.
E:Barbi, alko i tram się zainstalowały wreszcie.Ulga.
  • 729 / 7 / 0
Najgorsze jest to uczucie słabości. Stoję jak wór i ledwo ogarniam, nie mogę nic zjeść (tzn nie chce mi się), o głosie zdychającej cipki. Czuję się motzno odwodniony, piję tylko roztwory giebla. Nie sądziłem, że może to tak odwodnić, mimo tego, że piję 2l i więcej soku na dobę. To, że z gieblem, to już swoją drogą...
W ten weekend odstawiam, teraz piję małe dawki żeby w ogóle się jak pizda skapciała nie czuć. Dostaję kurewskiego niepokoju ruchowego, dosłownie spazmy mam jak trochę więcej giebla wypiję (przez trochę więcej mam na myśli 1ml).
Jak wspomóc wchłanianie wody? Mam wrażenie, że wszystko wysikuję.
Teraz zeżarłem błonnik i probiotyki, żeby wysrać resztki tej mazi którą sram za każdym razem jak piję giebla i ruszyć żołądek, zaraz coś zjem sobie (powolutku do celu) i idę spać. Bez kitu, jak się najem to czuję się bardzo senny, zaś jak zapiję gieblem to jest senność ale ta kurewska dopaminowa akatyzja nie pozwala zasnąć. Dziś w nocy w ogóle nie spałem, mimo tego, że giebla wypiłem, tylko się rzucałem po łóżku mordowany tym niepokojem ruchowym. Po prostu MUSZĘ się ciskać, jak przestaję to mnie rozwala w środku. Dopaminowe działanie bardzo.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2011 przez Toker, łącznie zmieniany 1 raz.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 211 / 1 / 0
Toker, z tego co piszesz widzę że GBL nie służy ci zupełnie. Walisz małe dawki i źle to znosisz. Nie lepiej zostawić to w cholerę i przerzucić się na coś innego? Jak długo po przerwie pijesz GBL?

Widzę z opowieści użytkowników, że odstawianie GBL bez benzosów lub przynajmniej alkoholu to bardziej przejebana sprawa niż początkowo sądziłem. Dlatego tym bardziej postanawiam się nie wpierdolić hehe. Tylko rekreacyjne, niezbyt częste używanie. Wtedy jest pięknie.
Ostatnio zmieniony 20 stycznia 2011 przez Rubens De Falco, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 845 / 12 / 0
Wszystko zalezy od czestotliwosci i dlugosci picia, najlepiej nie walic w ciagach, bo dobre efekty sa wtedy zachowane, a nie, pijesz, zeby czuc sie normalnie i moc funkcjonowac.

Tez widze Toker, ze ci GBL nie sluzy, szczegolnie z twoja przeszloscia z ta substancja ;)
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 7 / 0
GHB podobno nie powoduje takich akcji w ogóle/prawie w ogóle, a i działa też znacznie lepiej...
No nie służy mi, odstawiam i od tego czasu będę pijał raczej bardziej rekreacyjnie, bo już mnie trafia powoli. alko może wprowadzę do odstawiania, aczkolwiek i tak będzie to niebezpieczne. Moja krew jest po prostu gęsta jak schodzę z giebla, staje się taka "ciężka" i gęsta że serce nie za bardzo lubi to pompować. Najgorzej jak zaczyna zjeżdżać i zdaję sobie sprawę z tego wszystkiego... Aspiryna mode on, będę jeszcze te małe dawki jakoś zapijał i może, może... Nawet nie wiem jak się do tego zabrać tak naprawdę. Jak odstawiam nagle to umieram po prostu, jak wstaję to pisk w uszach wraz z każdym uderzeniem serca i mam wrażenie że zemdleję zaraz, a jak za dużo wypiję to mam spazmy mięśni przy których zamykam oczy i przysypiam, jednocześnie mam uczucie w mózgu jakby mi neurony "pękały" (cracking, jak ja to nazwałem).
Gjebl to zło gdy się zaczyna chlać go tak często... No ale to dopiero pierwszy tydzień ciągu, teraz jak odstawię cold turkey to mam nadzieję się pomęczyć tylko jeden dzień, nie więcej. Chociaż nie wiadomo jak to może być...
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 2518 / 28 / 0
Podam na swoim przykładzie, że odstawienie GBLa nie jest takim hop-siup. Nieprzespanych kilka dób z rzędu,na przemian zimne i gorące poty, trzęsawka, nie wspominając o psychicznym dołku. Ja odstawiałem na czysto, bez żadnych wspomagaczy kilkakrotnie. Mogę powiedzieć, że odstawka płynu do czyszczenia chromu była dla mnie bardziej uciążliwa niż odstawienie klonów branych przez 3miesiące w kosmicznych dawkach. Ale wszystko idzie przeżyć, no chyba że jesteście przypięci pasami do łózka, gówna leci wam po nogach i przy zamkniętych oczach widzicie latające strzykawki z brązowym płynem. Nie wiem tego nie przerabiałem, więc się nie wypowiadam. Jednak przestrzegam przed braniem GBLa 24/7 i radzę robić jakieś przerwy, bo odstawka może być w niektórych przypadkach dość bolesna.

A i jeszcze jeden mała uwaga. Byłem ponad pół roku czysty i poczułem perfumy o zapachu podobnym do naszego płynu do graffiti i powiem wam, że skutku związane z odstawieniem wróciły. Czując sam zapach, który tylko w jakimś stopniu przypominał charakterystyczne powonienie GBLa.
  • 145 / 2 / 0
Ja tam niemam problemów z odstawieniem nawet po 2 miesięcznym ciągu, najlepiej skończyć GBL pić rano a wieczorem pół litra i browarki i po przespanej nocy następna już powinna być do przespania na trzeźwo. Co prawda przez jakiś tydzień po odstawieniu trochę problemy przerastają i wogóle nie ciekawie jest ale to da się przeżyć.
  • 356 / 7 / 3
kowalskii pisze:
katotaliban pisze:
Nie chcę nagle przerywać, bo opuchnie mu twarz..
Ze jak ?

Tobie tez puchnie ryj, czy to mialo byc jakies smieszne nawiaznie to mego pochnietego ryja ? ;-)
NIe, o mnie chodzi , literówka się wkradła, bo na odstawce gbla też puchnie mi twarz, a do tego jeszcze benzo i jak balon chodzę hehe
Mi puchną ręce :-p Ktoś też doświadczył?
  • 425 / 21 / 0
Używał ktoś tramadolu przy schodzeniu z dawek?Wczoraj za cholerę się nie sprawdzał (radykalne schodzenie z dawek) dzisiaj natomiast dziabnąłem 1ml GBL, po czym kilka piw, po czym kieliszek wina i tramadol.To wydaje się idealnym rozwiązaniem.Walnę jeszcze ze 2 tanie piwa i 300-500mg tramadolu.Powinno być dobrze
E:Belergot do tego
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.