Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2878 / 21 / 0
A mnie DXM zapodany jednorazowo 450mg usunął tolerancję na kodę wcześniej braną w ciągach miesiącami w dawkach 300mg-1g (w zależności od zasobności portfela).
Otóż wziąłem pakę aco (przerwa kilkumiesięczna od dxm), a na następny dzień rano skromne 450mg kody porobiło mnie jak za pierwszym razem, a nawet lepiej- totalna euforia i noddy przy których popaliłem całe prześcieradło fajkami. Dobrze, że się chata nie spaliła :)
Tego się nie spodziewałem, bo nie znałem tego potencjału deksa. Niemniej nie używam go już do obniżenia tolerki, bo zamiast paczki aco zawsze wolałem sobie kupić tę jedną więcej antka, choć wiem że oszczędniej jest brać te kilka tabletek dziennie, by stale spowalniać rosnącą tolerancję. Tylko zauważcie, że tolerka na dxm też będzie wzrastać i stanie się to po jakimś czasie niekorzystne! :finger:

Proponuję porozmawiać o innych substancjach, bo chyba tego są wszyscy ciekaw. I nie mówię o abstrakcyjnej- jak na warunki polskie- ibogainie :)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 461 / 7 / 0
Chuj. Sprubuję brać dziennie powiedzmy 75mg dexa przez tydzień i zobaczymy...

O tym, że jednorazowa dawka 450 dość dobrze niweluje tolerke na kode (ale chyba jednorazowo - tzn. po wszytskim tolerka wraca do starego stanu i chuj w bombki dmuchał) ale nienawidzę dexa;/ więc nie próbuje...
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
To jebnij te 450 deksa i coś na sen, skoro nie lubisz 'fazy'. Obudzisz się jako nowo narodzony (może i do tego oświecony haha) opioidowiec :)
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2088 / 253 / 0
elitesse pisze:
Chyba raczej powinno tolerancję zwiększyć? czy się mylę?
Potwierdzi ktoś to co napisał kolega Wolny Od Nałogów ?
Potwierdzam, ze branie przez jakis czas malutkich dawek, np. te 150mg/d zmniejsza tolerancje conajmniej tak szybko jak pełna abstynencja. Po kilku dniach normalna dawka daje nam pełną euforię.
  • 30 / 1 / 0
DXM jest zajebisty jesli chodzi o tolerke, podbija kode tez calkiem milo. Natomiast ja zauwazylem ze na swoj sposob alkohol jakby obniza tolerancje, u mnie to wyglada mniejwiecej tak : pierwszego dnia wjebie 600 mg, na drugi dzien nie przykodze tylko popije, ale nie tak ze leze zarzygany i belkocze, trzeciego dnia po 450 mg bede miec tak samo jak po 600, przy czym taka jednodniowa przerwa bez alko nie daje tak dobrych efektow :-D
  • 3901 / 563 / 0
potwierdzam, tez tak robię.
  • 27 / / 0
superkuba pisze:
Dxm jest zajebisty jesli chodzi o tolerke, podbija kode tez calkiem milo. Natomiast ja zauwazylem ze na swoj sposob alkohol jakby obniza tolerancje, u mnie to wyglada mniejwiecej tak : pierwszego dnia wjebie 600 mg, na drugi dzien nie przykodze tylko popije, ale nie tak ze leze zarzygany i belkocze, trzeciego dnia po 450 mg bede miec tak samo jak po 600, przy czym taka jednodniowa przerwa bez alko nie daje tak dobrych efektow :-D
DXM obniża tolerancję na prawie wszystkie substancje.
Na kodeine też powinien obniżać, poza tym najlepsza dla kodeiny jest przerwa.
Uwaga! Użytkownik BTK jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 218 / 4 / 48
eee, a nie znacie może jakis innych sposobów, prócz odstawiania i DXM ?
Obca grzanka.
  • 461 / 7 / 0
Nie zabardzo. Jeśli chodzi o obniżenie tolerancji to sprawa jest prosta, czy chodzi o kodeine czy o inne narrko - przerwa. Ale Hejji wiesz, nie tylko tobie jest się z tym trudno pogodzić - wiesz jak jest. Pozdr.
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 403 / / 0
Odkrylem prosta i jakze skuteczna rzecz i pragne sie nia z Wami podzielic. Mianowicie dzis o 11 zarzucilem 5 tabsow Acodinu (75mg). Godzine pozniej 400mg kody (thioco i neoazarina). Po 3h dorzucam 5 aco, okolo 15, po kwadransie jedna paczke thioco, tj. 150mg kody. DXM wzmacnia tak niesamowicie, ze do tej pory czuje dzialanie kody i to duzo mocniej niz na samym poczatku, nawet mocniej niz po 600mg (to moja najwieksza dawka).

Podsumowujac 5 aco, po godzinie np. 300mg kody, za jakies 2-2,5h kolejne 5 aco, kwadrans i 150mg kody. Wyprobujcie... Znalazlem wreszcie sposob, zeby byl sens przeczekac 10 dni i zarzucic raz, a porzadnie a nie co 2-3 dni na byle jaka mase.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Spali w lesie i zażywali narkotyki. Policja zatrzymała rodziców trójki dzieci

Jedna z mieszkanek zadzwoniła na policję i poinformowała, że rodzice wraz z trójką dzieci w wieku 1, 4 i 6 lat przez ostatnią dobę przebywali w samochodzie, w lesie. Na miejsce natychmiast skierowano policyjny patrol.