Helinus integrifolius - Ubhubhubhu
Rhus pauciflorus - Uqume
Synaptolepis kirkii - Uvuma
Bomvu (red ubulawu)
Kupiłem ponadto wagę jubilerską z dokładnością do 0,1g, co według mnie powinno w zupełności wystarczyć. Może to być trochę strata pieniędzy, ale myślałem nad tym, aby zacząć próbować wszystkiego po kolei od najmniejszych ilości, badając efekty i minimalną aktywną dawkę. Potem mógłbym ustalić, w jakich proporcjach należałoby to wszystko zmieszać, aby był odczuwalny jakiś efekt. Pojawiają się jednak 2 problemy:
-Wzrost tolerancji (nie wiadomo czy to zjawisko tu występuje)
-Czas potrzebny na wypłukanie substancji z organizmu
Tak więc, jeśli ktoś ma pojęcie odnośnie minimalnych dawek potrzebnych żeby poszczególne substancje miały jakiś wpływ na sen, prosiłbym o podanie szczegółów. Jeśli będziecie mieli rację, to zdecydowanie oszczędzi mi czasu. W przeciwnym razie wezmę po prostu wszystko w proporcjach 1:1 i zmielę w młynku, po czym zbadam ile tego minimalnie trzeba. Wynik podam w gramach oraz w łyżeczkach stołowych zmielonego na drobny pył preparatu.
Zanim paczka dojdzie, minie pewnie jeszcze parę dni, tak więc czekam z niecierpliwością na jakiś odzew. Być może wreszcie uda się odkryć tajemną szamańską recepturę :)
Stoswalem ok 10 kropli ,ktore w niedlugim czasie podnosiły moje wibracje. Ten efekt wykorzystałem w jodze, zabawie wahadelkiem i medytacji z dobrymi efektami. Co ciekawe lepiej sie wysypiałem.
Niestety efeky byly trudno zauwazalne -dopiero w ciagu dnia a nawet dzien po, przypadkiem przypominałem sobie, jak obuchem w głowe doznania. Zaznaczam ze w tej tematyce mam spore doświadczenie.
Ponownie niestety juz od dawna nie moge tego kupic-podobno ma sie jeszcze pojawic.
Nie opisuje co dokladnie przezylem ale dostalem mega kopa w samorozwoju swoim i ducha:)
Właśnie zamówiłam 10g, oczywiście nie do zażycia jednorazowego, zrobię sobie trzydniowy cykl, a może i czterodniowy? :)
Mam jeszcze jakieś pytanie... czy macie jakieś szczegółowe wskazówki co do uzyskania tej piany? Jakiś najlepszy sposób? Mam z tym wciąż problem, udaje mi się wykrzesać tej piany dwie łyżeczki, nie więcej. Potem muszę na nowo mieszać, by uzyskać kolejne dwie łyżeczki. I tak w kółko. Samo jedzenie zajmuje mi pół godziny, szału można dostać. Jakieś pomysły?
Thrill pisze:Ohyda, ale daję radę.
Mam jeszcze jakieś pytanie... czy macie jakieś szczegółowe wskazówki co do uzyskania tej piany?
firmasons pisze:http://www.youtube.com/watch?v=lOj3v_DvlHM pokazane jak kolo robi piane
― Michael Ellner
0,3g Silene Capensis
0,5g Synaptolepis kirkii
0,2g ilex 15:1
Całość wrzuciłem do malej butelki z 200 ml wody i mocno trząsłem-jak shejkerem. Po ok 1 min pokazało się mnóstwo piany...wypiłem przed snem. Po paru min siedziałem już z zamkniętymi oczami słuchając wingmakers na przemian z muzyką Indian. Czułem że wpadam w delikatny trans.
Po położeni się spać odczułem mocne wibracje ciała energetycznego (astralnego). Miałem 3 bardzo głębokie sny/wizje nasycone emocjami (strach, miłość, radość), oraz magią. Nie będę opisywał bo to prywatna sprawa :-p
Słuchając muzyki parę ciekawych myśli przeszło mi przez głowę-rozmyślałem nad życiem, Ziemią, tym że jesteśmy z nią związani energetycznie.
To dopiero pierwszy dzień testów ale to małe ubulawu ma w sobie coś co napewno pomoże w OBE i innych ciekawych stanach świadomości.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.