Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 20 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: nina88 »
Za wiele razy w swoim życiu przechodzilam skręty, jak każdy ich nienawidziłam ale chyba wyjątkowo panicznie sie ich bałam. Po paru miesiacach terapii w ośrodku wyjechałam z niego z błędnym przekonaniem że potrafię "brać na sportowo". Przez 3mies brałam weekendowo. Czasem po 2-3 dniach cpania widziałam malutkie reakcje organizmu na jego brak, trudno tu je opisac, bo to nie skret, ale kazdy kto wielokrotnie je przechodził potrafi wyczuc moment w którym organizm zaczyna sie domagać hery.Któregoś dnia stało sie coś ze poleciałam w ostry tygodniowy ciąg, który wraz z psychiczna załamką dał skręty nie proporcjonalnie straszne do czasu cpania.
Gdzies tu przeczytałam ze 80% sręta jest w twojej głowie. Niewiem czy az tak ale psychika mo ogromny wpływ. Nieda sie znales matematycznego wzoru ile cpac by sie gorzej niepoczuc
Kazda zajebista przyjemnosc ma swoje mniej zajebiste konsekwencje i trzeba sie z tym liczyc siegajac po nie. Tak juz jest.
" Spójrz na świat dookoła, brudne mury miasta
Na ulice pełne bólu, kominy fabryk
Tu nie znajdziesz miejsca dla siebie
Pierdol ten świat, to on jest właśnie piekłem " the analogs
  • 1384 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: bandzior83r »
no tak na sportowo ogromnej wiekszości ludzi HELENY ćpać sie nie udaje-niestety
  • 1406 / 143 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
bandzior83r pisze:
zawsze mnie to intrygowało dlaczego?
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 33 / 1 / 0
To magia i trochę fizyki kwantowej.
Ostatnio zmieniony 31 października 2009 przez anyoneanythinganyone, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1384 / 14 / 0
oxan pisze:
bandzior83r pisze:
zawsze mnie to intrygowało dlaczego?
nie wiem dlaczego sam na H.jeszcze się nie porywam,osobiście znam tylko2heroinistów którzy twierdzą ze prędzej czy pózniej sportowe ćpanie HELU wymyka sie z pod kontroli.W osrodku też słyszałem takie opinie-i tu na forum też raczej mało jest przykładów "sportowców".Wiem że krak uzależnia słabiej niz H pozatym nie uzależnia fizycznie a mimo tego jak sie bomba konczy w głowie jest tylko myśl o kolejnym buchu.W ośrodku też słyszałem opinie kokainistów którzy po przyjebaniu H z miejsca sie na nią przerzucali-więc zabierać musi konkretnie
:-|
  • 1406 / 143 / 0
intrygowało mnie to dlatego, że się wjebałem mimo całej swej wiedzy. zastanawiać sie zaczołem potem. jaka w tym tkwi siła, że ja kurwa nie potrafiłem se przy sportowym braniu pozotać. moja logika została pogrzebana. za to pokory się nauczyłem, co mi sie bardzo przydało potem w życiu.
narkotyki są niezdrowe
  • 627 / 69 / 0
Nieprzeczytany post autor: vester »
[quote="bandzior83r"]
nie wiem dlaczego sam na H.jeszcze się nie porywam,osobiście znam tylko2heroinistów którzy twierdzą ze prędzej czy pózniej sportowe ćpanie helu wymyka sie z pod kontroli.W osrodku też słyszałem takie opinie-i tu na forum też raczej mało jest przykładów "sportowców".Wiem że krak uzależnia słabiej niz H pozatym nie uzależnia fizycznie a mimo tego jak sie bomba konczy w głowie jest tylko myśl o kolejnym buchu.W ośrodku też słyszałem opinie kokainistów którzy po przyjebaniu H z miejsca sie na nią przerzucali-więc zabierać musi konkretnie
]

jak mnie wkurwia taki bezsensowny bełkot... robisz z H chujwie nie co, jeden na sto, heroina uzaleznia po jedym podaniu, nikt z niej nie wychodzi, aluminium szeleści dobrze jest ci blablabla. Troche dystansu, ja pierdole.
Każdy bierze to, co mu pasuje i nie pieprz takich głupot, że każdemu kto spróbował H, zajebiście sie spodobala i nie widzial swiata poza nią.
A co Ciebie boli, narkomanie?
Stanie na klatce męczy jak samo branie.
Panie narkomanie, przestań brać, bo za karę,
stanie na klatce stanie się twoim koszmarem.
  • 1406 / 143 / 0
mnie się bardzo h.spodobała. choć za pierwszym podaniem przedawkowałem i wylądowałem na OIOM. to było to, co mi brakowało dotąd w życiu. ale potem, jak spróbowałem fentanylu, do hery już rzadko wracałem. tak zwykle na odmiane od czasu do czasu. fentanyl dla mnie to był już strzał w 10. hera w 9.
narkotyki są niezdrowe
  • 1384 / 14 / 0
v. pisze:
bandzior83r pisze:
nie wiem dlaczego sam na H.jeszcze się nie porywam,osobiście znam tylko2heroinistów którzy twierdzą ze prędzej czy pózniej sportowe ćpanie HELU wymyka sie z pod kontroli.W osrodku też słyszałem takie opinie-i tu na forum też raczej mało jest przykładów "sportowców".Wiem że krak uzależnia słabiej niz H pozatym nie uzależnia fizycznie a mimo tego jak sie bomba konczy w głowie jest tylko myśl o kolejnym buchu.W ośrodku też słyszałem opinie kokainistów którzy po przyjebaniu H z miejsca sie na nią przerzucali-więc zabierać musi konkretnie
]

jak mnie wkurwia taki bezsensowny bełkot... robisz z H chujwie nie co, jeden na sto, heroina uzaleznia po jedym podaniu, nikt z niej nie wychodzi, aluminium szeleści dobrze jest ci blablabla. Troche dystansu, ja pierdole.
Każdy bierze to, co mu pasuje i nie pieprz takich głupot, że każdemu kto spróbował H, zajebiście sie spodobala i nie widzial swiata poza nią.
ja tylko dziele sie swoimi spostrzezeniami na ten temat-z mojej strony tak to właśnie wygląda.Absolutnie nie potepiam nikogo-sam wiem że kiedyś H pierdolne i wiem że mi sie strasznie spodoba skoro podoba mi sie Morfina,jak to jest z uzaleznieniem po jednym podaniu to nie wiem-ogólnie mało wiem na temat H,dlatego pisze w wątku aby sie czegokolwiek dowiedzieć-pisze to co myślę jak ktoś ma inne spostrzezenia to spoko kazdej opinii wysłucham.
Ogólnie to non-offence koleżanko nie miałem zamiaru Cię wkurwiać-jak Cię uraziłem to sorry
  • 182 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: gokiburi »
Po co zwlekac? Nie ma na co czekac...
Staram sie pisac poprawnie, bo trzeba szanowac nie tylko swoich rozmowcow ale i swoj jezyk.
Alkoholizm to powolanie!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Operacja „Kryształ”

Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.