Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3959 / 148 / 0
fajne macie motywy odstawiania...

ja chce odstawic parox zeby byc trzezwym czlowiekiem, nie chce cale zycie wpierdalac prochow.
  • 1141 / 9 / 0
Odstawisz, będzie hujowo i zaczniesz ćpać. No to można nazwać trzeźwym życiem :cheesy:
  • 3959 / 148 / 0
po tej paro to bardziej mi sie chce cpac niz na czysto, zreszta co ja tam cpam, marihuanine zaledwie.
  • 1141 / 9 / 0
Maria to nie ćpanie, więc nie masz się co obawiać ;-)
  • 36 / / 0
Już prawie odstawiłam SSRI. W sumie jest łatwiej niż myślałam. Spodziewalam się dużych ataków paniki, przytlaczajacej depresji. A tu niespodzianka! Czuję, że widzę świat po raz pierwszy, wychodze z matrixa. Zaczęłam czuć i dostrzegać rzeczywistość. Jest więcej plusów, ale minusy też się znajdą-jestem dość rozdrażniona, wróciło mi niskie ciśnienie i bóle głowy, czasem trudniej mi zasnąć i oczywiście miewam dołki, któych wczesniej nie miewalam. Ale jak już mam dobry humor to czuję go intensywniej niż na lekach. Zobaczę jak będzie jak już odstawię calkowice.
  • 401 / / 0
Oho, gratuluję! Rozdrażnienie jest chyba najbardziej doskwierającym efektem przy odstawianiu. Jeszcze odnotowałam tą mniejszą motywację, trochę doskwiera mniej energii, ale nie jakoś mocno. Po prostu mocniejsza kawa teraz to konieczność :D

Dużo ćpałaś (jeśli w ogóle) na przyjmowaniu terapeutycznych (tzn. wyższych) dawek ssri?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 148 / 0
moja mala sugestia kolezanki i koledzy, piszcie konkretnie jaki lek stosujecie/stosowaliscie bo jednak poszczegolne ssri roznia sie od siebie pod wieloma wzgledami.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013 przez eso, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 36 / / 0
Setraline 25 mg
no właśnie nie ćpałam dużo wtedy (jedynie alkohol i gandzię) dopiero zaczęłam poważniej eksperymentować kilka miesięcy temu jak zaczęłam odstawiać, wcześniej bałam się mieszania czegokolwiek z tym gównem.
a jeśli chodzi o rozdrażnienie, strasznie mi to doskwierało przed sertraliną
  • 3959 / 148 / 0
25mg sertry to malutko, nie powinnas miec wiekszych problemow przy odstawieniu. ja jedzac sertre doszedlem do 200mg i zszedlem z tej dawki w miesiac do zera. i oprocz tych charakterystycznych pradow w glowie, trwajacych ok. 3-4 tygodnie, nie mialem zadnych problemow z odstawieniem.
  • 36 / / 0
no racja, dawka niewielka ale brana przez 6 lat zmienia jednak mózg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ks. Krystian na celowniku służb. Była już pigułka gwałtu, koka dla ubogich i śmierć znajomego

Nowe informacje w sprawie księdza Krystiana K. z Sosnowca oskarżonego o posiadanie narkotyków i nieumyślne spowodowanie śmierci 21-latka. W minioną niedzielę (12 października) duchowny został wylegitymowany przez patrol policji w Katowicach. Miał przy sobie podejrzaną substancję. Śledczy badają, czy nie jest ona zakazana. Jakub Jagoda, zastępca prokuratura rejonowego Katowice Północ, poinformował "Fakt" o okolicznościach sprawy księdza Krystiana.

Zaskakujący trend wśród Polaków. Chodzi o spożycie alkoholu

Spożycie alkoholu aktywnie ogranicza 55 proc. Polaków, a 21 proc. deklaruje całkowitą abstynencję.

30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami

Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.