Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3959 / 149 / 0
fajne macie motywy odstawiania...

ja chce odstawic parox zeby byc trzezwym czlowiekiem, nie chce cale zycie wpierdalac prochow.
  • 1141 / 9 / 0
Odstawisz, będzie hujowo i zaczniesz ćpać. No to można nazwać trzeźwym życiem :cheesy:
  • 3959 / 149 / 0
po tej paro to bardziej mi sie chce cpac niz na czysto, zreszta co ja tam cpam, marihuanine zaledwie.
  • 1141 / 9 / 0
Maria to nie ćpanie, więc nie masz się co obawiać ;-)
  • 36 / / 0
Już prawie odstawiłam SSRI. W sumie jest łatwiej niż myślałam. Spodziewalam się dużych ataków paniki, przytlaczajacej depresji. A tu niespodzianka! Czuję, że widzę świat po raz pierwszy, wychodze z matrixa. Zaczęłam czuć i dostrzegać rzeczywistość. Jest więcej plusów, ale minusy też się znajdą-jestem dość rozdrażniona, wróciło mi niskie ciśnienie i bóle głowy, czasem trudniej mi zasnąć i oczywiście miewam dołki, któych wczesniej nie miewalam. Ale jak już mam dobry humor to czuję go intensywniej niż na lekach. Zobaczę jak będzie jak już odstawię calkowice.
  • 401 / / 0
Oho, gratuluję! Rozdrażnienie jest chyba najbardziej doskwierającym efektem przy odstawianiu. Jeszcze odnotowałam tą mniejszą motywację, trochę doskwiera mniej energii, ale nie jakoś mocno. Po prostu mocniejsza kawa teraz to konieczność :D

Dużo ćpałaś (jeśli w ogóle) na przyjmowaniu terapeutycznych (tzn. wyższych) dawek ssri?
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3959 / 149 / 0
moja mala sugestia kolezanki i koledzy, piszcie konkretnie jaki lek stosujecie/stosowaliscie bo jednak poszczegolne ssri roznia sie od siebie pod wieloma wzgledami.
Ostatnio zmieniony 17 lutego 2013 przez eso, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 36 / / 0
Setraline 25 mg
no właśnie nie ćpałam dużo wtedy (jedynie alkohol i gandzię) dopiero zaczęłam poważniej eksperymentować kilka miesięcy temu jak zaczęłam odstawiać, wcześniej bałam się mieszania czegokolwiek z tym gównem.
a jeśli chodzi o rozdrażnienie, strasznie mi to doskwierało przed sertraliną
  • 3959 / 149 / 0
25mg sertry to malutko, nie powinnas miec wiekszych problemow przy odstawieniu. ja jedzac sertre doszedlem do 200mg i zszedlem z tej dawki w miesiac do zera. i oprocz tych charakterystycznych pradow w glowie, trwajacych ok. 3-4 tygodnie, nie mialem zadnych problemow z odstawieniem.
  • 36 / / 0
no racja, dawka niewielka ale brana przez 6 lat zmienia jednak mózg
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów

Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.