Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 1238 / 27 / 0
Polecam jesc kawe. Normalnie lyzka kawy mielonej do ryja i popic duza iloscia wody. Nie trza sie jebac z zalewaniem, zaparzaniem a filizanką jest żołądek. Jedzona lepiej klepie, wiecej kofeiny zostaje przyswojone a i wydaje mi sie że masa ziaren stymuluje trawienie.
A co tam, wrzątek do ryja, przegotowana woda zdrowsza :finger:
לאכול חומצה!
  • 60 / 1 / 0
Kocham kawę prosto z ekspresu i rozpuszczalną. 3/4 kawy w kubku i resztę mleka ;] A ostatnio sączę sobie kawkę z lodami krowkowymi, ktore rozpuszczam w cieplej kawie, a pozniej zalewam to mlekiem i jest pychotka!

Fuzja - D5

Ja sobie nie wyobrażam bycia tak zbombionym żeby nie ogarnąć palnika :D
Uwaga! Użytkownik Malevia jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 45 / / 0
Ooo tak 3/4 kawy i reszta mleka to jest to! :3
Tak właściwie mogłabym pić nawet najgorszą, najtańszą kawę byle z mlekiem. Ale nie lubię kawy ze śmietanką ani jakimiś wybielającymi chujstwami w proszku, fuj~
Bez mleka piję chyba tylko świeżo zmieloną kawę i czasami rozpuszczalną jak sobie kupię jakąś dobrą akurat.

A do kawy - papieros, szczególnie rano
Come eat some chemicals with me,
Come eat some chemicals

He'll never change he's not that brave
He'll never say you're beautiful
Oh Vivica I wish you well I really do, I really do...
  • 187 / 2 / 0
Parana sypana z biedronki, 0.5kg za jakieś 7.99. Sypiemy, zalewamy i pijemy :cheesy:
Uwaga! Użytkownik sportowiec89 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 214 / 1 / 0
1.Jak dla mnie kawa Lavazza Oro w ziarnach :-D Lepszej nie piłem.
W sklepie 119zł u zachodnich sąsiadów lub allegro oryginalna za 60zł-1kg.

2.Kawa Sati Vaniliowa również ziarna cenowo też nie jest źle,jak za średniej jakości kawę. ;-)
  • 600 / 4 / 0
Przy zalaniu polskim Tchibo Family, niedroga, a jak na swoją cenę bardzo dobra. Od czasu do czasu Jacobs Kronung, z tym że jest kwaśna a więc, jak dla mnie, nie nadaje się do codziennego spożycia.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 953 / 4 / 0
z kaw ziarnistych: dallmayr espresso d'oro - idealna <3
z rozpuszczalnych: nescafe espresso - ostateczność, jak nie ma tej powyższej.

osobiście nie kupuję kaw mielonych, brakuje mi w nich tego świeżego aromatu, jaki mam zaraz po zmieleniu kawy ziarnistej. to bardzo ważne, bo kawa mielona po miesiącu traci niemalże w całości swój zapach i aromat, a kawa ziarnista mimo, że też trochę straci, jednakże po zmieleniu stanie się on znowu intensywny.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 9 / / 0
motosss pisze:
1.Jak dla mnie kawa Lavazza Oro w ziarnach :-D Lepszej nie piłem.
W sklepie 119zł u zachodnich sąsiadów lub allegro oryginalna za 60zł-1kg.

2.Kawa Sati Vaniliowa również ziarna cenowo też nie jest źle,jak za średniej jakości kawę. ;-)
tanią kawę pijesz :-p
sprzedaje kawę min.120zl za 1kg,min.taka z Fair Trade.ale głównie z plantacji bez oprysków.żadnych mieszanek z robusta czy mechanicznie zbieranego gówna.
najśmieszniejsze jest to,ze umiem ją dobrze sprzedać,dobrze doradzić,rozróżniać po zapachu wypalone ziarna[kawy hodowane na wyżynach pachną inaczej niż te z nizin,słodko.]-ale pic nigdy.nie cierpię smaku kawy.
mogę przeboleć bardzo słodką kawę mrożoną,ale jakiejś zwykłej...nie-e.cofka natychmiastowa.
jedyna jaka mogę wypić bez ciągłego skamlenia o litość,to etiopska z dziko rosnących krzewów.zajebista.
  • 7 / / 0
Nescafe Creme lub Mk Cafe Premium jak dla mnie najlepsze z tych powszechnie dostępnych w sklepach ;-)
  • 600 / 4 / 0
Nescafe Creme bardzo delikatna, jak dla mnie zbyt delikatna, natomiast MK Cafe to po prostu nie jest dobra kawa.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
ODPOWIEDZ
Newsy
Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.