Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: szpilki »
kilka sekund moze przesadzilem ale po dwie krople do oka mija 5min i patrzalki jak u ministranta - ideal, po czym nastepuje 15-20min lekkiego rozmazania widzenia, tzn trudno np przeczytac gazete z malymi literkami, ale potem wszystko wraca do normy, zrenice pozostaja normalnej wielkosci. stosowalem tropicamidum 0,5% wiec te slabsze. jak narazie dwa razy i rewelacja, podejrzliwa kobita bacznie obserwujaca mnie za kazdym razem \a wie o co chodzi z malymi oczkami - ostatnio mialem przypal\ nic a nic nie jej nie zaniepokoilo, niema sensu brac piguly na powiekszenie gal bo psujesz efekt helu. trzeba sie troche zakrecic i da sie zdobyc najlepiej pozyczyc z gabinetu okulistycznego, wpadla mi taka ilosc ze przy 4 kroplach na cpanie , a grzeje weekendowo starczy na pare lat. :D

[Sposób na małe źrenice "szpilki" - leiche]
Uwaga! Użytkownik szpilki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
Tropicamid 0,5% stosowałem od lat. nic nowego wiec nie wymyślono

[Sposób na małe źrenice "szpilki" - leiche]
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 1444 / 10 / 0
Chciałem o prosić o polecenie mi jakiegoś specyfiku na lub bez recki, by zamaskować działanie opio.

Powiedzmy, że mam 1 ampe atropiny 1mg/ml (jest tam 1lub 2ml). Jak [%] i w czym to rozcienczyc by nadawalo sie do oczu? Czy zbyt duzą dawka atropiny lub jej zbyt częste podawanie do oka może je uszkodzić lub mu zaszkodzić?
  • 3189 / 373 / 0
Krople z atropiną rozszerzają źrenice mocno i wyglądają one wtedy na bardziej przećpane i nienaturalne niż zwężone. Skutkiem ubocznym jest też zamglone widzenie. Z tych powodów jak dla mnie to do "maskowania" się nie nadają. Co do ewentualnych uszkodzeń przy długotrwałym używaniu to nie wiem.
  • 1444 / 10 / 0
Do nienaturalnych to chyba rozszerzają przy braku opiatów ? A ma ktoś pomysł do jakiej dawki i w czym rozecienczyć?

feta a na nawet psychodeliki rozszerzają źrenice tak nieznacznie (lub wcale) na opiatach, że nie sądzę by atropina dawała efekt skrajnie odwrotny,
  • 3189 / 373 / 0
Za zwężenie odpowiada układ parasympatyczny a psychodeliki działają na układ sympatyczny i dlatego nie rozszerzają zbytnio źrenic u osób pod wpływem opiatów. atropina działa silnie miejscowo i dlatego nawet jak będziesz pod wpływem opio to ci mocno rozszerzy źrenice, poza tym paraliżuje mięśnie odpowiedzialne za zmiany ostrości widzenia i nie będziesz w stanie np czytać a patrząc w dal będziesz widział wszystko jak przez mgłę. Stosowanie atropiny to trochę poroniony pomysł ale jak nie wierzysz spróbuj - przekonasz się sam.
  • 3309 / 21 / 0
No ale on cały czas pisze o rozcieńczeniu, więc pewnie chce próbować najmniejszej działającej dawki.

@down: ok, rozumiem
sqrt(666)
  • 3189 / 373 / 0
Działanie atropiny polega na zblokowaniu możliwości napinania mięśni odpowiadających za zmiany wielkości źrenicy i jest raczej zero-jedynkowe a nie stopniowe także nie da się regulować stopnia rozwarcia źrenicy przez wielkość dawki.
  • 1444 / 10 / 0
No to w takim razie co można zrobić z tymi przypałowymi szpilkowatymi gałami ? %-D Poza wybiciem ich oczywiście %-D Są jakieś opcje ? :-)
  • 3189 / 373 / 0
Na innym forum czytałem temat o zwężonych źrenicach i tam jeden gość pisał że pomaga mu na to DXM w dawkach 30-45mg. Nie wiem czy to wiarygodna informacja ale zawsze możesz sprawdzić sam.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Dopalacze rozsyłali paczkomatami. Handlowali narkotykiem "zombie"

Patent na "bezpieczną" dystrybucję środków psychotropowych opracowała ukraińsko-polsko-białoruska grupa przestępcza. Mężczyźni magazynowali, sortowali, a następnie rozsyłali do paczkomatów środki psychotropowe. W ramach śledztwa nadzorowanego przez Prokuraturę Rejonową w Pruszczu Gdańskim zatrzymano 8 mężczyzn i zabezpieczono flakkę o wartości miliona złotych.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.