Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
gynoid pisze:

Od kiedy bierzesz piracetam i jak oceniasz jego działanie?
Ja brałam przez jakieś 2-3 miesiące i byłam bardzo zadowolona. Może po części to efekt placebo, ale cieszyłam się, że mogę w końcu skupić uwagę na jakimś tekście bez pomocy amph, która w dodatku nie bardzo pomagała mi w nauce. Owszem - dodawała energii i poprawiała koncentrację, ale nie pamięć <_<

Mi tam wszystkie skille skoczyły do góry w czasie miesiąca(2400mg dziennie) i nastrój się poprawił ]Aha, i jakoś nie bardzo podoba mi się branie czegokolwiek czy nawet picie alkoholu, gdy bierze się piracetam. Na początku trzymałam się tej zasady, ale potem ją złamałam i piłam, ale wtedy miałam wrażenie, że robię się jakaś głupsza, dwa razy trudniej jest mi się skoncentrować itd. (tak jakby piracetam, oprócz dostarczania glukozy i tlenu do większej ilości obszarów w mózgu, dostarczał tam również niszczący je alkohol). Aha, i raz brałam grzyby - możliwe, że też wzmocniło to ich działanie.[/quote]

Ja lubię na piracetamie alkohol, a jak mi się dobrze myśli. Na thc podobnie.
Jedyne co to szkoda marnować go na takie bezmózgie spotkania w pubach.
Nie stosuję tego, gdy nie korzystam intelektualnie i myślę, że jakas tolerka też się wyrabia.
Następnie to trochę szczeniackie żreć tonami i tak tkwić w bezsensie.

Poza tym jestem zajebiście leniwy, ale to zajebiście. Był brak motywacji, zawalona szkoła któryś raz z kolei, odbieranie życia takim jakim jest, kolejny buch i liczenie na fuksa, wszystko do czasu.
Oczywiście nie uważam, ze to nie jest jakiś super specyfik na poziomie baclofenu i.v. dzieki któremu w ten to sposób przy dawce 2400mg dziennie i witaminom poradziłem sobie z przeciwnościami losu i jestem w stanie pisać poprawnie ortograficznie pomimo dysleksji.
Mi pomaga i jest ok.
Ostatnio zmieniony 02 września 2008 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 803 / 6 / 0
gynoid pisze:
Hm, może gdybym brała większe dawki piracetam pomógłby mi na te utraty pamięci po alkoholu... Wydaje mi się nawet, że tak było. Zioła nie paliłam.
Nie bierzesz tego codziennie, tylko do nauki? (ewentualnie fazowania? ;-) ).
Od sesji do sesji. Tylko wtedy, ale konsekwentnie nawet, gdy sie nie uczę w dany dzień.
Uważam, że przyjmowanie w 1 dzień/dzień przed nie ma sensu i nie pomaga. Może pomaga w motywacji, ale nie w wspomaganiu pamięci.

Co do imprezki to zwykle mam lucetam, kiedy jest sesja, czy cos podobnego i nie mogę odmówić sobie.
Nie uważam, aby to byl dobry "dopalacz" na imprezkę, tak samo jak mityczny tussipect.

co do recept to może pora zmienić lekarza rodzinnego lub zaopcjować sie jeszce do jednego, który rozumie ocb. ja powiedziałem o co chodzi i luz. Co bierzesz? Lucetam? Czy coś innego?
Ja poszedłem z całą lista leków jaką wypisałem z hypera hehe i pokazałem to przepisał mi to.
  • 41 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: looki »
jako użytkownik tegoż mixu(speed + piracetam - nootropil) uważam, że do nauki jest idealny - przedłuża działanie pobudzające speeda(ale nie euforyzujące) i ja bynajmniej miałem wrażenie, jakbym miał świeży i "przewietrzony" - dotleniony umysł. U mnie nie było to żadne placebo bo brałem 4 lata speeda i doskonale wiedziałem jak działa sam, a jak w połączeniu, właśnie np. z piracetamem.
pozdro.

PS. Do tego mixu polecam kawę - wtedy naprawdę do nauki jest idealny(bynajmniej dla mnie), w każdym bądź razie ja już dawno nie walę speeda i uważam go za jedno wielkie gówno
Uwaga! Użytkownik looki nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Z jakich leków korzystacie? (nazwy handlowe)
W jakich dawkach tablety i jaka cena?

lucetam, 60 tabletek po 1200mg
cena: 38pln (chyba tyle płaciłem)
  • 181 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mirror »
nootropil 1200mg 60 tab. - 48zł
gdzie kupowałeś, że różnica 10zł za to bym miała 2 paczki Antidolu :-p

jakoś w kwietniu kupowałam
teraz muszę się wybrać do lekarza po receptę i brać regularnie, bo matura mnie czeka, z kodeiny, benzo, tramalu i metkata zrezygnowałam :'( nie wiem na jak długo. jeśli brałabym chociaż raz na miesiąc kodę to nie zepsuje to działania nootropilu?

chcę brać rano i po szkole 1200mg, lekarz mi kazał tylko rano.
Nigdy nie żałuj, że zrobiłaś cokolwiek, jeśli robiąc to byłaś szczęśliwa.
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Piracetam 1200mg 60tabl 36zł

teoretyk jesteś z lbn, mogę ci napisać w której aptece sprzedają bez recki. ksionc@hushmal.com
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
yam'teoretyk pisze:
Od sesji do sesji. Tylko wtedy, ale konsekwentnie nawet, gdy sie nie uczę w dany dzień.
Uważam, że przyjmowanie w 1 dzień/dzień przed nie ma sensu i nie pomaga. Może pomaga w motywacji, ale nie w wspomaganiu pamięci.
Ja brałam mniej więcej od końca maja do połowy lipca czy jakoś tak.
Praktycznie cały czas jestem na jakichś tabletach, które powinno się brać np. po posiłku czy w czasie posiłku, ale chyba tylko nootropil brałam "idealnie" - regularnie, w trakcie posiłku, popijając wodą niegazowaną.
Planuję znów zacząć brać w październiku albo listopadzie, ale wtedy będę musiała zrezygnować z imprez, alkoholu i ćpania. Czyli w zasadzie z imprez.
Co do imprezki to zwykle mam lucetam, kiedy jest sesja, czy cos podobnego i nie mogę odmówić sobie.
Nie uważam, aby to byl dobry "dopalacz" na imprezkę, tak samo jak mityczny tussipect.
Z tego co czytałam, piracetam może albo pobudzać, albo powodować senność. U mnie nie powodował ani jednego, ani drugiego. Nie wiem, czy to, że mnie nie pobudzał jest powodem małych dawek, powrotu anemii czy po prostu mam taki organizm. Albo już nic poza mocniejszymi stymulantami mnie nie pobudza ;-) bo jeszcze niedawno byłam w stanie pójść spać po wypiciu kubka kawy (jak jeszcze mogłam pić kawę).
co do recept to może pora zmienić lekarza rodzinnego lub zaopcjować sie jeszce do jednego, który rozumie ocb. ja powiedziałem o co chodzi i luz. Co bierzesz? Lucetam? Czy coś innego?
Ja poszedłem z całą lista leków jaką wypisałem z hypera hehe i pokazałem to przepisał mi to.
Nie miałam problemu z wypisaniem recepty, tylko po prostu lekarz z mojej rodziny był oburzony, że ktoś mi ją wypisał. Twierdził, że mogłabym np. z jakiegoś powodu stracić przytomność czy upaść na chodniku, wylądować w szpitalu, gdzie zrobiono by ze mną wywiad. Jeśli okazałoby się, że biorę nootropil (który może powodować m.in. zawroty głowy) bez powodu (typu udar mózgu itd.) lekarz, który wypisał mi receptę, mógłby stracić prawo wykonywania zawodu albo mieć przynajmniej założoną sprawę w sądzie.
Biorę nootropil 800 mg, 30 tabletek za 13 zł (ale w innej aptece płaciłam za to 18 zł). Receptę miałam wypisaną na 60 tabletek, ale w aptece powiedzieli mi, że nie ma takich opakowań nootropilu :huh: Wystarcza mi to na dwa tygodnie.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
gienia twoje dawki piracetamu są śmiesznie małe 1200-1200-0 to jest w zasadzie minimum
polecam łączyć piracetam z lecytyną w takiej samej ilości
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Dobra nawijka u lekarza to wjazd i poproszenie o przepisanie lecytyny na receptę. Gdy lekarz oznajmi, że to bez recki. To wyjazd z historyjka nalogowego palenia marihuany od 3lat, zbliżającą się maturą z historii i problemami z zapamiętywaniem i prośbą o lucetam(podobna nazwa)

no i te 2400 to minimum socjalne. Lekarze czasem sugerują te 1200 dla swojej spokojności.
Chociaz jak mało ważysz... ale w sumie power ma być :cheesy:
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
ksionc pisze:
gienia twoje dawki piracetamu są śmiesznie małe 1200-1200-0 to jest w zasadzie minimum
polecam łączyć piracetam z lecytyną w takiej samej ilości
Może i tak. Ale moje 45 kg żywej wagi to też śmiesznie mało, jak zaczynałam pić to miałam zgona po śmiesznie małej ilości 2 piw, maksymalna moja dawka raczej słabych dropsów to śmiesznie mało, bo 4,5, 360 mg DXM dało mi ogromną fazę i wycięło z życia na 2 dni, a po śmiesznie małym kartonie ważki dostałam nieśmiesznej pseudo-padaczki. Już taka śmieszna jestem, jakoś muszę z tym żyć ;-) Przynajmniej jestem ekonomiczna ]teoretyk[/b] - czyli na Ciebie piracetam w takich dawkach działa podobnie jak speed?
Ostatnio zmieniony 02 września 2008 przez gynoid, łącznie zmieniany 2 razy.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
ODPOWIEDZ
Newsy
„Lewe” recepty na opioidy i środki odurzające w paczkach

Prokuratura w Nowym Targu prowadzi dużą sprawę. Lekarz wystawiał „lewe” recepty na leki opioidowe, a ksiądz był jednym z odbiorców środków odurzających. To jedni z wielu zatrzymanych do sprawy osób. Nowotarska prokuratura prowadzi śledztwo, które dotyczy zatrzymanych z czterech województw, a także przerzutu środków odurzających za granicę.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina

Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.