Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3854 / 314 / 0
Bodek ma trochę podobny głos do Bilona - 1/2 ulubionego składu nastoletnich ćwierćinteligentów :-D :-D
  • 809 / 15 / 0
wypraszam sobie, ja lubie hg od czasu do czasu posłuchać!
na nic nie narzekam,
mam w kieszeni klonazepam.
  • 35 / / 0
tyntyryntyn pisze:
1. Magik popełnił samobójstwo, bo palił zioło
2. Psychoza jest aspektem ćpania. ludzie skaczą przez okno, strzelają sobie w głowę, robią takie rzeczy jakich nikt
by się mnie spodziewał
3. w szczególności ludzie którzy jarają, oni maja takiego matrixa, im się cały czas wydaje, że wszystko jest w porządku
4. dragi zmieniają życie wszystkim, którzy zaczynają ćpać
5. Można się "zawiesić" na 8 lat po zjedzeniu n-grzybów
6. jeśli ćpasz i się zawiesisz, może się to skończyć "zakazem wykonywania jakiejkolwiek pracy"
7. są wypadki spożywania Bielunia, które zakończyły się "powrotem" do poziomu rozwoju 2-letniego dziecka
8. palenie marihuany może powodować paniczne napady lęku (n.p. przed ludźmi)
9. długotrwałe palenie marihuany spowodowało "wredną padaczkę"
10. istnieje prawdopodobieństwo przekwitnięcia przez młode dziewczęta raz w tygodniu palące marihuanę i od czasu do czasu wciągające "kreskę"
11. Te same zachowania spowodowały "defekt mózgu" polegający na tym, że mózg nie rejestruje nowych informacji
12. Istnieją przypadki potwierdzające,że palenie marihuany powoduje "defekt na poziomie DNA" (czt. powoduje uszkodzenia DNA i dzieci używających ją rodziców rodzą się bez kończyn górnych)

...i wiele wiele innych
1. Unknown..
2. Znam przypadki psychozy u ludzi, którzy o narkotykach wiedzą tyle, co z ulotki na psiarni. (..po co oni tam łażą? :nuts: )
3. I git, miewają nawet pozytywny wpływ na nie zażywające otoczenie. :-D
4. Fakt. ;-)
5. Bez grzybków też.. :-/
6. Po czymś takim to można mieć nawet problem z korzystaniem z WC. :-(
7. A są.. i są przypadki krzywej gadki. Ryzyko "zawodowe" okraszone głupotą i brakiem umiaru. Ale głupota ogólnie bywa zabójcza.. :-D
8. To można bać się ludzi, jednocześnie uważając, że wszystko jest okeyaście?.. :huh:
9. A jaki specyfik spowoduje taką.. bardziej "sympatyczną" odmianę? :scared:
10. Istnieje też prawdopodobieństwo spojrzenia w lewy reflektor autobusu z odległości centymetra podczas przemierzania ulicy XX przejściem dla pieszych.. :wall:
11. Wtf?
12. Istnieją też przypadki deformacji centralnego układu nerwowego bez konieczności użycia np. "marychułany".. :zzz:

Co to za koleś w ogóle? :-O
Ostatnio zmieniony 11 lutego 2011 przez pointdexter, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
Momentami koloryzuje, ale ogolnie wiekszosc z tych rzeczy, o ktorych mowi, moze sie wydarzyc. Co nie znaczy, ze przecietny palacz na to trafi. JAk to wiele lat temu uslyszalem, tez kolesia wysmialem. Pozniej na podstawie empirycznych obserwacji swoich kolegow jaraczy zmienialem zdanie co do kilku punktow.
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 35 / / 0
Tak, ale to jest bardziej "trucie", niż "uświadamianie" o możliwych zagrożeniach, nie poparte realnymi przykładami.
"Beka" jest z formy treści. No, chyba, że są to przykłady typowego "wyrywania z kontekstu"...
Zgadzam się z kilkoma punktami, również zaobserwowanymi osobiście (jak chociażby możliwe wystąpienie psychoz, podatność na urojenia i lęki), sęk w tym, iż takie info należy podawać rzetelnie.
Uwaga! Użytkownik pointdexter nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 461 / 6 / 0
Słuchałem tego ostatni raz tak konkretnie, że się wsłuchiwałem co gada... jakieś 1,5roku temu i zauważyliście jak koleś miesza? tzn. tutaj gada sobie o marihuanie... a tu jeb przeskakuje do rodziców którzy po techno imprezce nawrzucani prochów zjedli własne dziecko... ale zaraz przeskakuje do ćpania heroiny, do bielunia... i znów o trawie gada. Nie wiem czy mnie się tak tylko wydaje, czy też tak mieliście...
Potem słuchacz wychodzi z założenia, że po trawie dzieją się takie a takie rzeczy, jak zawieszenie się albo "powrót" do poziomu rozwoju 2-letniego dziecka.
Czy tylko mam taką schizę %-D jak nic po trawie to mam ! :-D

W Bodku najbardziej mnie rozpierdala "... dilowałem, sam produkowałem, znałem magika (kojarzycie taki koleszka z Katowic? z Kalibra...) robiłem to tamto sram to..." nie wiem dlaczego ale jakoś nigdy do mnie ten koleś nie przemówił... cholera jak on musi wyglądać :D pewno kurdupel z przećpaną mogdą, włosy tylko na około głowy bo reszta łyse, w dżinsowej kurtce :scared:
Uwaga! Użytkownik elitesse nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 883 / 10 / 0
Cały problem z Bodkiem polega na tym, że wrzuca na bogu ducha winne narkotyki. Narkotyki nie są kurwa niczemu winne. Winni są tylko ludzie. Nie znał ludzi, którzy dobrze się dogadują z dragami, to już jego problem.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 35 / / 0
Elwis pisze:
Nie znał ludzi, którzy dobrze się dogadują z dragami
:huh: Co rozumiesz poprzez "dogadywanie się z dragami"?..
  • 3248 / 3 / 0
@Up, sądzę, że miał na myśli osoby, które biorą okazyjnie, raz na jakiś czas, nie popadają w ciągi, a dragi są zwykłym czaso-umilaczem dla nich, bez żadnych ideologii o poznaniu siebie, etc.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Ideologie o poznaniu siebie wręcz pomagają w dogadaniu się z dragami, co widać chociażby na podstawie hypka - Ci , którzy biorą psychodeliki w celu poznania siebie ćpają rzadziej od tych, którzy biorą różne rzeczy dla zabawy.
ODPOWIEDZ
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.