Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 81 / 4 / 0
http://www.sfd.pl/ znajdz odpowiedni dział, napisz to co tutaj, chłopaki tam sie znają, a że mają też niezła zajawke to ułożą ci diete z rozpiską na każdy posiłke na 7 dni ile gram kiedy i czego, hehe, jak poszukasz (lub poprosisz o ułożenie) trening dla Ciebie tez sie tam znajdzie
Uwaga! Użytkownik nienienormalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 645 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: dobson »
Portal ---->> http://www.sterydy.net i forum ---->> http://www.kfd.pl

Imho najbardziej profesjonalne forum na temat sterydow m.in. bo nie pomagaja komus kto przy 180cm i 65kg
chce zaczac cwiczyc i walic omke ...

Ale glownie polecam w sprawach treningu i odzywiania/suplementacji
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2008 przez dobson, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie należy mylić prawdy z opinią większości"
                                Jean Cocteau
  • 124 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: czempion »
yam'teoretyk pisze:
Ćpuny, a bierzecie coś na stawy?
Brałem swego czasu blokady (ze 3lata temu) bo te chrząski jakby się "powycierały" od ćwiczeń. Tzn strzelało mi w stawach pod obciążeniem podczas ćwczeń. Na początku to olewałem, ale przy 30kg na barki to kurwa....
Wizyte u reumatologa przekładam 4raz, bo nie mam kiedy poki co się tam pojawić. W barkach strzela, coś w kolanie zaczyna. Gdy kupywałem glukozaminę w tabletach to troche pomagalo i nie czułem, ale ile można to wpierdalać. Emeryt nie jestem.
A coś bierzecie z preparatów glukozaminowych? Co ogranicza lub regeneruje/chroni?
Jak pójdę do sklepu to koxy nawijają tak mądrze, ale tak zebym kupil mimo, że nie pakuję lol.

Póki co nie ćwiczę jedynie basen i 4km wieczorkiem od przyszłego tygodnia póki tych stawów nie zrobię.
Na sfd piszą niektórzy, że glukozamina to jedna wielka ściema, a inni że działa, hehe. Ja miałem kiedyś ostre zapalenie stawów, a teraz trenuję właśnie po dłuższej suplementacji glukozaminowej. Najlepiej działają na mnie glukozamina+msm i joint therapy (glukozamina+msm+chondroityna) treca.

Właśnie dlatego nie lubię sfd - nie dość, że jest tam nadmiar informacji, to jeszcze wiele z nich sobie przeczy nawzajem.

@WujekDobraRada - obczaj ten program: http://www.darkthorn.republika.pl/
Mi się bardzo przydał. Liczy zapotrzebowanie kaloryczne i zawiera mnóstwo danych o różnego rodzaju produktach spożywczych.
Z tego co wiem 0.5kg tygodniowo to odpowiednie tempo i tyle właśnie traciłem. Traciłem, bo po początkowych spadkach i tłuszczu i mięśni, przestałem spalać białko. Teraz waga jest stała (85kg przy 178cm - przedtem było 89kg i kilka cm w pasie więcej), spalam tłuszcz w pasie, a nie tracę pozostałych obwodów, hehe.

Generalnie zasady są takie, by nie mieszać tłuszczów z węglowodanami (najlepiej odczekać zanim się zje jedno, gdy szamało się wcześniej drugie). Nie jeść węglowodanów na noc. No i trzeba jeść "dobre" tłuszcze - takie zawarte są w orzechach, oliwie, rybach itp.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: innuendo »
czempion pisze:
Najlepiej działają na mnie glukozamina+msm i joint therapy
O tak joint therapy na mnie też działa :-D %-D
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 849 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: lucyper2 »
Co do pory roku najlepszej na pakowanie to zdaniem mojego trenera (AWF i 30lat pracy w zawodzie, dośw. w kulturystyce) masa od późnej jesieni do wiosny, rzeźba i kondycja od późnej wiosny do wczesnej jesieni.

Co do odchudzania to polecam saunę 3 - 4 razy w tygodniu. Można przekroczyć 1kg na tydzień bez spowolnienia metabolizmu.
Uwaga! Użytkownik lucyper2 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 7 / 0
czempion pisze:
Ja miałem kiedyś ostre zapalenie stawów, a teraz trenuję właśnie po dłuższej suplementacji glukozaminowej. Najlepiej działają na mnie glukozamina+msm i joint therapy (glukozamina+msm+chondroityna) treca.

Właśnie dlatego nie lubię sfd - nie dość, że jest tam nadmiar informacji, to jeszcze wiele z nich sobie przeczy nawzajem.

Leczyłeś to u ortopedy/reumatologa? Czy tylko tymi suplementami? Ćwiczyłeś w tym czasie czy tylko zamulałeś na forum?
  • 124 / 15 / 0
Byłem u reumatologa dwa razy - jedna wielka strata czasu i szmalu na gówno warte leki.
Leki nie likwidują przyczyn, a ze skutkami też ciężko.

Krótko po chorobie nie ćwiczyłem, bo mi stawy szybko wysiadały. Potem paradoksalnie ciężka fizyczna praca połączona z suplementacją bardzo pomogła je wzmocnić.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1800 / 20 / 0
Nieprzeczytany post autor: userd »
Ja pierdziele, wiadomo ludzie mało się rozgrzewacie ponadto ćwiczycie z za dużymi jak dla was ciężarami i stawy się psują. Przed treningiem musi być na prawde żetelna rozgrzewka, a nie jakieś tam pomachanie rękami 2 razy w przód i 3 razy w tył. Trzeba zrobić ćwiczenia rozgrzewające. Poza tym jeżeli ćwiczyć to lepiej to robić mniejszymi ciężarami ale dokładnie i przytrzymywać w najtrudniejszym momencie niż nawalić sobie na przykład na barki w chuj ciężąrów i wykonywac ruch 3 cm, śmiech na sali.
Z tego co widze na tym forum to same amatorki tu są, który szybko się pojebią stawy zwłaszcza łokcie i barki. Wtedy skończy się siłowia hahahah
Sorki za moj sty wypowiedzi ale delikatie jestem wstawiony.
Niczego nie chcę tak bardzo jak zasnąć i się nie obudzić
  • 81 / 4 / 0
myśle, że geny (i co sie z tym wiąże) predyspozycje również mają tu spore znaczenie.

userd kurwa nie moge patrzeć na twojego avatara. Zmień prosze jesli mozesz
Uwaga! Użytkownik nienienormalny nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 124 / 15 / 0
U mnie rozgrzewka trwa 15 minut przynajmniej, potem jest seria rozgrzewkowa z mniejszymi ciężarami. Od ponad roku nie miałem żadnej poważniejszej stawowej kontuzji, bo trenuję z głową.

W ogóle, wie ktoś coś o winstrolu? Ktoś testował? Ile kosztuje? Pytania czysto teoretyczne, hehehehe.

Wszystkim, którzy chcą rozwinąć mięśnie brzucha, polecam ten trening: http://rapidshare.com/files/123403069/ABS_II.pdf

Zajebista sprawa.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi

Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.