...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
Od nastu lat jako psychiatra przeprowadzam detoksykacje i leczę uzależnionych. Łącznie tysiące ludzi. Jeszcze nie spotkałem Takiego, który poczuł potrzebę i zgłosił chęć leczenia jako swobodną, przemyślaną decyzję. Wszyscy byli zmuszeni przez sytuację: Rodzinę, finanse, Policję, Sądy, stan zdrowia.
pozdrawiam
[url=http://medox.org.pl/]Leczenie uzależnień, depresji, alkoholizm, narkomania - Klinika Medox[/url]
  • 981 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hanka »
potrafilbys mnie wyleczyc wirtualnie %-D ,bo taka jedna poradnia przez gg probowala i blokade mi zapodali ,sam zaczolem pisac a te tepaki nawet niewiedzieli co to metkat :-D
  • 12 / / 0
... nic z tego nie będzie
człowiek leczy sie sam, doktory są tylko od zaleceń, które pomagają
pozdrawiam
[url=http://medox.org.pl/]Leczenie uzależnień, depresji, alkoholizm, narkomania - Klinika Medox[/url]
  • 1285 / 31 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
medox pisze:
... nic z tego nie będzie
człowiek leczy sie sam, doktory są tylko od zaleceń, które pomagają
pozdrawiam
z jakiego jesteś miasta i jakie zastosowałbyś "metody" dla osoby wjebanej w kodeinę/tramal/benzodiazepiny?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: medox »
wawa, poprzez NFZ leczę tylko alkoholizm w Szpitalu Praskim, pozostałe w moim szpitalu medox.org.pl.
Leczenie ustalamy z pacjentem indywidualnie, terapia odwykowa swoją drogą, ale rozumiem,ze pytasz o działania biologiczne. czytałem kilka Twoich postów, wiem, ze problem"poważny'
Zależność opiatowa, jeżeli wykorzystano wszystkie szanse to program, czyli buprenorfina lub metadon.
To dla ludzi, którzy na razie nie widzą szansy na życie w trzeźwości. Duża grupa pacjentów, po odtruciu(ok.7dni z pomocą bunondolu), przyjmuje Nalorex, w zasadzie wszyscy, którzy nie odstawili mają długie abstynencje(powyżej 6miesięcy).
BZD to trudna histroria, odstawia się to długo, minimum kilka miesięcy i często są nawroty. polecam stronę:
http://www.benzo.org.uk/polman/index.htm
pozdrawiam
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ayrine »
u mnie, heh, trzeci dzień detoksu. niby krótko, ale...

dlaczego?
bo ćpanie stało się dla mnie ważniejsze od chłopaka. skapnęłam się chyba w samą porę, bo trochę chujowo by było żyć ze świadomością, ze przećpało się miłość, przynajmniej mi.
  • 127 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: blood.luna »
powodzenia.
"świat to lśniący ogród rozkoszy, którego owoce zrywać należy od razu" /// portal i forum nt. wampiryzmu:
recenzje, literatura, filmy, komiksy, wariaci, mordercy - takie tam...
+ dyskusje http://blood-luna.org ///
  • 168 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: virtual_high »
a ja przecpalem swoja milosc..
detox zrobie jak mi sie skoncza maki.. za jakies 2 miesiace.. ale poki co o tym nie mysle, poki co cpam maki;*
Uwaga! Użytkownik virtual_high nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lesnyskrzat »
Czytam te posty i w stanie byłem przeczytać tylko pierwszą stronę bo już na wymioty mnie brało... Ha! Wyobraźcie sobie narkomani (o ile was umysł nie jest aż w takim stopniu ograniczony przez dragi prostaki;) Znajomy płynął przez ładnych pare lat (6) w tydzien w tydzien alku może w żyłach wraz z tabsami i kwasami i nietylko bo różnymi specyfikami także dmt, kodeina, barbiturany, kwasy, mozna powiedziec wszystko oprocz hery ;] Charakter miał nietuzimkowo zacięty i zawzięty jednocześnie i nagle basta ponad 2 miesiące nic (bo tak sobie powiedział i chuj, cóż taki charakter jak sobie coś powie to tak ma być i nieważne nałogi) Zobaczył jak wygląda świat bez dragów (bo dawno takiego niewidział) Mówi że jak mu sie znudzi to znowu pojdzie pływać.... I będzie to zupełna inna jazda niż tą którą miał przed tymi 2 miechami ]:-> Ćwiczcie silną wole bo bezniej jesteście jak pierdolone sługusy niewidzialnej mocy która zawładneła waszą (już napewno) narkomańską duszą... ;) i co Ty na to, śmieję sie w twarz wszystkim klaunom... A one naćpane biegaja po arenie a ja zajadam sie popkornem i popijeam zimnego carlsberga... No dalej czy jakiś klaun zatańczy?? Zapraszam.... Dziękuje..... Pozdrawiam ....
Uwaga! Użytkownik lesnyskrzat nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Little_Jack »
[quote="lesnyskrzat"]
Czytam te posty i w stanie byłem przeczytać tylko pierwszą stronę bo już na wymioty mnie brało... Ha! Wyobraźcie sobie narkomani (o ile was umysł nie jest aż w takim stopniu ograniczony przez dragi prostaki;) Znajomy płynął przez ładnych pare lat (6) w tydzien w tydzien alku może w żyłach wraz z tabsami i kwasami i nietylko bo różnymi specyfikami także DMT, kodeina, barbiturany, kwasy, mozna powiedziec wszystko oprocz hery ;] Charakter miał nietuzimkowo zacięty i zawzięty jednocześnie i nagle basta ponad 2 miesiące nic (bo tak sobie powiedział i chuj, cóż taki charakter jak sobie coś powie to tak ma być i nieważne nałogi) Zobaczył jak wygląda świat bez dragów (bo dawno takiego niewidział) Mówi że jak mu sie znudzi to znowu pojdzie pływać.... I będzie to zupełna inna jazda niż tą którą miał przed tymi 2 miechami ]]

True, true.
skakanka
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

W sieci prowadził "sklep" z narkotykami

Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.

Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA

Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.