Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 124 / 14 / 0
elmer pisze:
uzależnienie psychiczne to nie uzależnienie, moim zdaniem "uzależnienie" to zbyt mocne słowo
Bredzisz, głupi ćpunie.
Siebie możesz oszukiwać, bo jesteś spisany na straty, ale innym żałosnego kitu nie wciskaj.
Uwaga! Użytkownik czempion jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 802 / 28 / 0
Nieprzeczytany post autor: wisior »
elmer pisze:
uzależnienie psychiczne to nie uzależnienie, moim zdaniem "uzależnienie" to zbyt mocne słowo
ale pierdolenie...
uʍoƿ-əƿɪsdn ƿəuɹnʇ uəəq sɐɥ ƿɿɹoʍ əɿoɥʍ ʎɯ əʞɪɿ ɿəəɟ ɪ
Trzeźwość narko od 11 wrzesznia 2006

http://www.feta.blog.onet.pl

-...wie ze musi wejść na wieżę,od tego zależy jego życie i nie może,dotknięty lękiem wysokości...
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: vegas »
ale uzaleznienie nie musi miec negtywnego wydzwieku. przeciez mozna np powiedziec: "jestem uzalezniony od muzyki. nie moge bez tego zyc". w sumie z ziolem jest podobnie.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
[quote="vegas"]
ale uzaleznienie nie musi miec negtywnego wydzwieku. przeciez mozna np powiedziec]

pierdolenie, każde uzależnienie jest złe. od muzyki, herbaty, marihuany czy przebywania na wyższych szczeblach świadomości.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 2 / / 0
[quote="vegas"]
ale uzaleznienie nie musi miec negtywnego wydzwieku. przeciez mozna np powiedziec]

wczesniej pisales o bolacym portfelu, teraz mowisz ze to jak z muzyka, a nowa plyte tez po jednodniowej przerwie musisz kupowac?

co do samego pojecia uzaleznienia, jak ktos byl kiedys w poradni czy podobnym miejscu to wie o tym pewnie, ja wiem bo na studiach sie tego uczylem, z naukowego punktu widzenia to wyglada tak:
sprobowales jakiegos narkotyku-->spodobalo ci sie-->jestes uzalezniony oczywiscie to pierwszy stopien uzaleznienia i jest ich wiecej co nie zmienia faktu ze tak to wyglada z "ich strony"
Die when You can do no more damage

Give them nothing, take them everything
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Angelus czyli jesteś ćpunem który na studiach uczy sie o ćpaniu? fajnie tam u was na studiach
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2 / / 0
jestem cpunem a na studiach uczylem sie m.in. o leczeniu cpunow bo skonczylem resocjalizacje i profilaktyke uzaleznien/spoleczna.
Die when You can do no more damage

Give them nothing, take them everything
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
Angelus pisze:
jestem cpunem a na studiach uczylem sie m.in. o leczeniu cpunow bo skonczylem resocjalizacje i profilaktyke uzaleznien/spoleczna.
czyli niczego sie na tych studiach nie nauczyłes skoro nie potrafisz wyleczyć nawet samego siebie
po prostu zmarnowałeś tam czas
ja pierdole jaki absurd lol
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 129 / 1 / 0
ksionc pisze:
Angelus pisze:
czyli niczego sie na tych studiach nie nauczyłes skoro nie potrafisz wyleczyć nawet samego siebie
po prostu zmarnowałeś tam czas
ja pierdole jaki absurd lol
Teraz wyobraź sobie: idziesz do specjalisty uzależnień bo chcesz sie leczyć :-D
Muahahahahahahahahahah
Przychodzi ćpun do lekarza a lekarz też ćpun :-D
No one told you when to run, you missed the starting gun.
  • 3523 / 51 / 0
Angelus pisze:
vegas pisze:

wczesniej pisales o bolacym portfelu, teraz mowisz ze to jak z muzyka, a nowa plyte tez po jednodniowej przerwie musisz kupowac?
tak, mozna uzależnic się od kupowania płyt. Kilkanaście lat temu uzależniłem się od kupowania kaset z polskim rockiem i punkiem. Większość ludzi jest od czegoś uzależniona i przekłada swoje uzależnienia ponad inne rzeczy. W zasadzie nie ma w tym nic złego. Takie życie, gorzej jeśli ktoś dzięki swoim upodobaniom sprzedaje telewizor i nie ma co jeść. Przy narkotykach dochodzi jeszcze oczywiście utumanienie umysłu. Generalnie to 100x bardziej wolałbym być uzależniony fizycznie niż psychicznie.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2008 przez WildMonkey, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 11510053
Piszcie kiedykolwiek

Wszystko co napisałem na tym forum to prawda; opisywane sytuacje miały miejsce..
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.