Dzisiaj zatrzymali mojego znajomego (nie dilował), dzwonił do mnie że jest na komi i mają jego tel. Nie wiem czy miał coś przy sobie nielegalnego, możliwe że tak. Od września ma zawiasy za rozwalenie auta po pijaku, rozumiem że jeśli teraz mial coś przy sobie to zobacze go dopiero na widzeniu?
W jego telefonie jest gdzieś z 10 smsów ode mnie, w 2 pisałem "ustaw się z chłopem i weź 2g" w jednym napisałem "spalimy po lufie" ;/ Czego mogę się spodziewać? mogą mi sie wbić w najbliższym czasie do chaty z szarikiem czy coś w ten deseń?
2) raczej nie wbija sie na chate, ale na komende w ramach nawet podejzanego mozesz sie spodziewac wizyty, wbijaja sie glownie to do ludzi podejzanych o grubsza dilerke
Ehh nóż się w kieszeni otwiera jak myślę o tym kolesiu, który pewnie był porządnie napierdolony jak go zatrzymali...
Jak raz mnie zwozili na komendę, jechałem już suką i dostałem SMS od koleżanki "Miałbyś grama na jutro załatwić ?", a ja nawet nie handluję :nuts:
Myślałem, że ją zajebię. Na szczęście szybko skasowałem i nikt się nie połapał na psach. Kurwa ilu dobrych ludzi ma problem przez jakichś dzieciaków, co nie potrafią zadzwonić. No ale ty naruchałeś kłopotów koledze, bo jeżeli policja te smsy znalazła, to go przyciskają czy diluje, kto te smsy wysyła itd. więc sądzę, że już ci wyrzutów sumienia wystarczy.
Mam tylko nadzieje że nie palnął czegoś idiotycznego...
Kto te smsy wysyla mogą dojsc bez problemu bo mam tel na abonament.
I ponawiam pytanie, czy w razie gdybym szedł na zeznania, mógłbym mówić że chodziło o szałwie? Wcześniej bym sobie przygotował z tym gościem jakąś jednolitą wersję żeby czegoś nie spierdolić. Jedyne co napisałem w tych smsach to "zalatw 2g" i "spalimy po lufie".
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży
Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.