Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: libertine »
Masz ciekawego starego. Poza tym nie tylko głupcy wierzą, niektórzy katole mają nawet profesury, a do tego nie można być skończonym kretynem.
Jak dla mnie jednym z najbardziej skończonych kretynów ostatnich lat był papież JP2. Sory jeśli uraziłem czyjeś uczucia religijne i pamięć tego typa, ale mam powód.
Około przełomu tysiącleci Papa był w Kenii czy jakimś innym afrykańskim kraju, gdzie jak się nie urodzisz z hiv to już jesteś czymś w stylu herosa. No i w orędziu do narodu ostro odradził im używania antykoncepcji. W ten sposób prawdopodobnie wymordował setki, lub nawet kilka tysięcy osób, biorąc pod uwagę afrykańskie fanatyczne katolstwo oparte na misjonarzach, którzy często jako jedyni są w stanie dać ludności jakieś racje żywnościowe.
Wierz, to zjesz.
  • 909 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: gynoid »
Ciężkie przeprawy mam z nim, praktycznie na każdy temat :-/
Chociażby to, że tak prosto wnioskuje - mówię, że wielu inteligentnych ludzi nie wierzy, na co on odpowiada "to tylko głupcy wierzą?!". Takie proste rozumowanie, wszystko jest czarne albo białe - mimo że jest to człowiek naprawdę inteligentny.
Co do JP2. Nie uważam go za kretyna, aczkolwiek religijny fanatyzm - przysłaniający racjonalne myślenie, daje trochę do myślenia. Rzeczywiście, być może jest winien śmierci wielu ludzi, właśnie przez takie niesienie dobra i Boskiej woli... Mnie przerażała ta cała otoczka wokół jego śmierci. Ja rozumiem, szacunek, smutek, ale zrobiono z tego jakiś show, w dodatku momentami śmieszny. Ta gasnąca świeczka w tv, codziennie o 21:37 to żenada. Mogłabym nosić tę koszulkę z napisem "nie płakałam po papieżu", mimo, iż go szanuję i zrobił wiele dobrego, jak sam powiedziałeś - jest i druga strona medalu.
"czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować"
  • 61 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Buuum »
Humaniści, że tak Wam się chce..?
Uwaga! Użytkownik Buuum nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 909 / 19 / 0
Buuum pisze:
Humaniści, że tak Wam się chce..?
A dlaczego miałoby nam się nie chcieć?
Niemyślenie nie jest fajne.
A myślenie i rozważania są przyjemne, nie tylko po kwasie... :-/

Zresztą, ja jestem po mat-inf :-D
  • 33 / / 0
Ja byłem biochem.
Do pisania na bani jest inny temat. Bum, jest ewidentnie zjarana. Cholerne narkotyki niszczą naszą młodzież.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
dobrze ze u mnie nie ma problemu z nawracaniem. Teraz nawet mój 13 letni brat pierdoli religie i mamka napisała mu karteczke zwalniającą. Ta babka co go uczy to normalnie "modli się do dusz czyśćcowych by budziły ją" nie musi używać budzika, fajnie :-/
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 909 / 19 / 0
libertine pisze:
Ja byłem biochem.
Do pisania na bani jest inny temat. Bum, jest ewidentnie zjarana. Cholerne narkotyki niszczą naszą młodzież.
Czyli wszechstronnie uzdolniony jesteś? ]
dobrze ze u mnie nie ma problemu z nawracaniem. Teraz nawet mój 13 letni brat pierdoli religie i mamka napisała mu karteczke zwalniającą. Ta babka co go uczy to normalnie "modli się do dusz czyśćcowych by budziły ją" nie musi używać budzika, fajnie :-/
[/quote]

Ja od dawna nie wierzyłam, chyba od 3ciej czy 4tej klasy podstawówki, ale chodziłam na religię, bo lubiłam czasem zadawać krępujące księdza/katechetkę pytania, oprócz tego interesuje mnie ogólnie religia i różne zagadnienia z nią związane, więc czasem to były ciekawe dyskusje.
Ja też czasem nie muszę używać budzika i budzę się, o której chcę, ale myślę, że w moim przypadku budzi mnie szatan :-D
  • 33 / / 0
gynoid pisze:
libertine pisze:
Ja byłem biochem.

Wpadnij do mnie a zobaczysz jak bardzo wszechstronnie jestem uzdolniony, maleńka...

Edit:
MMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmaleńka...
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2008 przez libertine, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 909 / 19 / 0
libertine pisze:
gynoid pisze:
libertine pisze:
Ja byłem biochem.
Wpadnij do mnie a zobaczysz jak bardzo wszechstronnie jestem uzdolniony, maleńka...

Edit:
MMMMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmaleńka...
I tym sposobem Bum skierowała nasze pseudofilozoficzne rozważania na inny tor :-D

Humanista, ścisłowiec i do tego jeszcze "dobrze wychowany fizycznie"?
Chyba się zakocham.
  • 33 / / 0
Spoko. Ale ostrzegam, że jeśli twoje proporcje talia biodra są poza przedziałem 0,67 do 0.73 to będzie to platoniczna miłość:D
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.